perjantai 30. huhtikuuta 2010

Heliövaara/Feeney - Mitsuhashi/Yi 6-1, 1-6, 4-10

Korean reissu alkaa lähestyä loppuaan, joten on aika kirjoittaa matkan viimeinen blogikirjoitus. Tänään koimme Adamin kanssa harmillisesti tappion nelinpelin semeissä. Aloitimme ottelun niin kuin halusimme, pelasimme molemmat omalla hyvällä tasollamme eikä vastustajilla ollut juuri mitään mahdollisuuksia. Toisessa erässä vastustajat alkoivat huudella kentällä mitä sattuu ja pelasivat lähes "hällä väliä" -asenteella, mutta kappas vaan, heidän pelinsä rentoutui ja alkoi kulkea aivan uskomattomasti. He vaihtelivat jatkuvasti verkkopelaajan paikkaa toisen syöttäessä ja saivat näin häirittyä meidän palautustyöskentelyämme. Varsinkin Yi löi aivan käsittämättömiä refleksivolleyta yksi toisensa perään ja heillä tuntui onnistuvan kaikki. He saivat pidettyä pelintasonsa yllä meidän yllätykseksemme vielä kolmannessa erässäkin, joten niin kävi, että hävisimme. Adam oli ehkä hieman väsynyt yli kolmetuntisen kaksinpelinsä jäljiltä, mutta en tiedä miten olisimme voinut pelata paremmin, kun vastustajilta onnistui lähes kaikki. Nelinpelissä on mahdollista saada kunnon hurmos päälle, kun molemmat ovat tulessa samaan aikaan.

Kokonaisuutena tämä Korean kuukauden mittainen reissu oli kuitenkin hyvin positiivinen. Voitin ensimmäisen kerran urallani Futures-turnauksen kaksinpelin ja voitimme yhdessä Adamin kanssa myös yhden nelinpelin. 34 kaksinpelin ATP-pistettä on yli kaksi kertaa niin paljon kuin minulla oli aikaisemmin. Kaksinpelirankingin nostoa viidensadan parhaan joukkoon maailmassa voi pitää eräänlaisena virstanpylväänä. Pelillisesti pelasin ensimmäisellä viikolla ehdottomasti matkan parasta tennistäni, ja ehkä myöhemmillä viikoilla jalkani eivät olleet enää missään vaiheessa kentällä niin terävät kuin aluksi, ja huomasin pienoisen tason putoamisen syöttötyöskentelyssäni. En päässyt syöttöni jälkeen enää painostamaan niin usein kuin aluksi, vaan jouduin viimeiset kaksi viikkoa pelaamaan melko puolustusvoittoista tennistä. Sekin voi kuitenkin johtua vain ja ainoastaan liikkumisesta, kun en ole koko ajan terävänä liikkumassa vastaan ottamaan palloa aikaisin pompun jälkeen, ja vastustajalle jää näin ollen enemmän aikaa. Verkkopelini parantui varsinkin nelinpelien ansiosta huomattavasti neljän viikon aikana. Lentolyönneissäni on nyt aivan erilainen varmuus ja tuntuma kuin reissun alussa. Olen aikaisemminkin huomannut, että tarvitsen verkkopelin löytämiseen paljon nelinpelejä, joissa tulee paljon toistoja erilaisiin volleyhin.

Lähden tästä kohtapuoliin kohti Gimcheonin bussiasemaa, josta otan ihanan kello 1.50 lähtevän yöbussin kohti Soulin Incheonin lentokenttää. Lennän huomenna aamulla Finnairin suoralla lennolla Helsinkiin, jossa vietän yhden yön. Sunnuntai-iltana seitsemän aikoihin astun Lufthansan koneeseen kohti Muncheniä, jossa vaihdan South African Airwaysin koneeseen kohti Johannesburgia, jonne saavun maanantaiaamuna. Timo ja Kimi ovat kuulemma Etelä-Afrikassa jo huomenna aamulla, ja Jarkko ja fysiomme Jarmo saapuvat sunnuntaiaamuna. Henkasta en tiedä, mutta luulisin, että olemme koko joukkue paikalla harjoittelemassa maanantaina. Odotan Davis Cup -viikkoa kovalla innolla, koska ne ovat vuoden ainoita viikkoja, jossa saa olla osa joukkuetta, ja meillä on aikaisempina kertoina ollut joukkueen kanssa erittäin hauskaa. Vahvuutemme on ehdottomasti hyvä joukkuehenki! Näin ja kuulin täällä Etelä-Afrikan Izak van der Merwen kärsivän jostain selkävammasta, jonka vuoksi hän joutui vetäytymään kisasta kokonaan. Hän sanoi kuitenkin pääsevänsä kotona hoitoon ja toivoi olevansa kunnossa DC-viikonloppuna. Mielenkiintoisia pelejä siis odotettavissa ensi viikonloppuna.

En varmaankaan seuraavaan pariin päivään kirjoita tätä blogia, mutta kunhan saavun Etelä-Afrikkaan, niin koetan ottaa tekstien seuraksi myös taas enemmän kuvia. Minulle käy aina matkoilla niin, että otan alkumatkasta paljon kuvia, mutta mitä pidemmälle matka etenee, sitä vähemmälle kuvien otto jää. Päätetään nyt Korean matka kuitenkin ensi viikkoa silmällä pitäen kuvalla tämän viikon klubilla paraatipaikalla olleesta Suomen lipusta.

7 kommenttia:

  1. Pretoriassa muistakaa käydä Famous Butchers Grillissä syömässä... Tsemppiä hyvin alkaneeseen kauteen!

    VastaaPoista
  2. Hyvä reissu Haab. Tsemppii DC:hen!

    Tuomas N.

    VastaaPoista
  3. Hieno reissu pelillisesti ja mahtava ollut lukea kuulumisia! Hyvää vapunviettoa tien päällä ja toivottavasti totuttelu Pretorian ilmanalaan sujuu koko tiimillä kivuttomasti!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Harri nopeista tilannetiedoista
    ja kuulumisista pitkän reissusi aikana.
    Tuloksellisesti hieno kuukausi.
    Paljon onnea jatkoon!
    Pete

    VastaaPoista
  5. Hyvä Haab!! Hyvä reissu takana ja toivottavasti menestyksekäs DC edessä!

    -Rabbe

    VastaaPoista
  6. Onnittelut hienosta Aasian kiertueesta, kaksin- ja nelinpelit turnausvoittoineen, loistosuoritus!
    Jo kerran kommentoin erinomaisesta raportoinnista, joka jatkui laadukkaana koko kiertueen ajan.
    Hyvää ja mukaansa tempaava kerrontaa nuorelta urheilijalta.
    Kirjoitusten taso pysyi korkeana ja mielenkiintoisena kuvilla höystettyinä.
    Ottelukohtaiset pika-analyysit tappioiden jälkeen vaikuttivat myös lupaavilta.
    Virheitä ja vääriä ratkaisuja urheilussakin tulee, joten ei muuta kuin opiksi ja eteenpäin!
    Jään odottelemaan raportteja Etelä-afrikasta.

    VastaaPoista
  7. Hieno reissu, tuloksellisesti ja varmaan myös kokemuksena, Onnea!
    Olisi mielenkiintoista lukea jatkossakin analyysejäsi ja myös kaikkea muuta tarinaa, jota touhun ympärillä liikkuu. Jo vaikka Davis Cupista. Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista