keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Heliövaara/Feeney - An/Lim 3-6, 6-4, 10-7

Emme päässeet tänään duppelissa helpolla. Vastustajamme pelasivat koko ottelun hyvää nelipeliä, ja me jouduimme nostamaan tasoamme paljon lopussa, jotta saimme käännettyä ottelun. Minä pelasin ensimmäisen erän vähän heikosti, mutta pelini lähti aivan erilailla liikkeelle toisessa erässä. Aloin lyömään palautuksiani reilusti kovempaa, ja sain minimoitua niissä tekemäni virheet. Adamin pelintaso puolestaan laski toisessa erässä melko reilusti, mutta onneksi duppelissa toinen pystyy tarvittaessa aina paikkaamaan toista. Kolmannen erän match tie breakiin saimme hyvän alun ja pelasimme molemmat sen loppuun asti ottelun parasta peliämme. Duppeli on siitä mielenkiintoinen peli, että joskus molemmat voivat pelata hyvin, joskus vain toinen tai sitten molemmat voivat olla jäässä. Tämä tuo mielenkiintoisia voimasuhteiden vaihteluita peliin, ja duppelissa voi usein nähdä momentumin muutoksen selvästi kesken pelin. Siksi hyvä henki ja positiivinen, eteenpäin vievä ajattelu ovat duppelissa tärkeitä, jotta oman pelin vaihtelut pysyisivät mahdollisimman pieninä ja suoritus mahdollisimman tasaisen hyvänä. Seuraavat vastustajamme ovat 2-sijoitetut Etelä-Afrikan DC-joukkueen Klaasen ja van der Merwe, jotka pystyvät varmasti pelaamaan erittäin hyvää nelinpeliä. Uskon kuitenkin, että jos saamme Adamin kanssa hyvän hengen päälle, ja pelimme kulkee, meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

Huomiseen otteluohjelmaan on minulle merkitty kuitenkin aamuksi ennen nelinpeliä kaksinpelin toinen kierros korealaista 8-sijoitettua Yong-Kyu Limiä vastaan. Lim on taas erilainen vastustaja kuin mitä minulla on tällä reissulla ollut. Hän on ainakin aikaisemmissa minun näkemissäni peleissä lyönyt palloa kovempaa kuin kukaan muu täällä. Sanoisin, että rysty on hänen parempi puolensa, kämmeneltä hän pystyy tekemään enemmän pisteitä, mutta myös enemmän virheitä. Tämän kisan ensimmäisessä ottelussaan Lim ei ainakaan minua ja Ollia vakuuttanut, vaan hänen pelinsä näytti ajoittain jopa silmittömältä räiskimiseltä ja virheitä tuli paljon. Tärkeää Limin kaltaista pelaajaa vastaan pelatessa on pitää oma aktiivinen game plan kasassa. Pahinta, mitä häntä vastaan voi tehdä, on alkaa vain nostelemaan palloja ja toivoa hänen tekevän virheitä. Jos pystyn ottamaan palloa aikaisin ja saamaan Limiä liikkeelle ja kulmiin luulen, että hän yrittää alkaa lyödä vieläkin kovempaa päästäkseen pois ahdingosta. Hän ei liiku niin kovin hyvin, joten jos hänet saa juoksemaan, hänen tasapainonsa lyönneissä ei ole enää kohdallaan ja virheitä alkaa tulla. Minun pitää siis pystyä myös itse hyökkäämään aina paikan tullen. Hyvä syöttöpeli on taas huomenna avainasemassa, jotta pystyn pitämään omat syöttöni vaikeuksitta ja pystyn siirtämään paineita Limin syöttöpeliin. Matsi on huomenna kentällä C kello 10.

Lähdimme tänään kentille taksilla noin 9.30, kun sopivaa kuljetusautoaikaa ei ollut. Löin Adamin kanssa puolituntia aamulla ennen kello 11 alkanutta peliämme ja tulimme yhden aikaan takaisin hotellille ja söimme lounaaksi nuudelia sekä Ollin leipomosta hakemaa leipää. Päätimme päivän aikana, että olisi ehkä hyvä vielä lyödä hieman illalla, joten lähdimme uudestaan kentille iltapäivällä, ja totuttelin kovaan tempoon niin, että Ollin oli verkolla ja minä takana. Lisäksi treenasimme paljon palautusta niin, että Olli syötteli pari metriä takarajan sisäpuolelta, joten pallo tuli minulle aika nopeasti. Olimme päivällä nähneet kuljetusautosta hotellimme lähellä olevan amerikkalaisketju Outback Steakhousen, jonne päätimme ehdottomasti mennä illalliselle. Olli otti pihvin ja minä söin possun ribsejä ja katkarapuja. Annos oli vähintään tarpeeksi iso ja maukas, ja ribsejä oli oikein kaksi kerrosta vaikkei sitä kuvasta meinaakaan huomata!


Otin myös tänään kuvan klubin keskuskentästä, jota kyllä kelpaa taas kerran esitellä. Jostain syystä keksuskentällä on pelattu lähes ainoastaaan naisten pelejä, mutta ehkä finaalit miehilläkin pelataan isoille katsomoille.


Lisäksi täällä on jälleen panostettu kisaan ihan hotelleita myöten, ja taas löytyy hotellimme sisäänkäynnin yläpuolelta juliste, mistä kisasta on kysymys. Hotellilla ei ole Suomen lippua salkoon laitettu, mutta keskuskentältä semmoinen kyllä löytyy, jes!


Nyt menen kuitenkin taas nukkumaan, jotta huomenna olen huippuiskussa Limiä kaatamassa. Olli jatkaa täällä edelleen minun valmentamista, koska paluulentoa hänelle ei vieläkään ole järjestynyt, mutta minua se ei kyllä haittaa yhtään! :-)

2 kommenttia:

  1. Komeat otteet sen kun jatkuu! Go pojat! :)

    VastaaPoista
  2. Tervehdys!

    On mukava lukea ripeästi kirjoitettuja analyyttisä tennisjuttujasi,myös ottelutulokset tulee hyvin nopeasti. Mukana jutuissa on persoonallinen pelaajanäkökulma. Toivottavasti jatkat samaan malliin

    VastaaPoista