torstai 22. huhtikuuta 2010

Heliövaara - Lim 6-4, 6-4, Heliövaara/Feeney - Klaasen/van der Merwe 3-6, 6-3, 7-10

Noin! Lukemat eivät aina kerro kaikkea ottelusta. Tämänpäiväinen kaksinpelini oli aivan erilainen ottelu kuin  matsini tiistaina, vaikka lukemat olivat täsmälleen samat. Tänään jouduin pistämään kaiken peliin ja taistelemaan oikein tosissaan, jotta sain ottelun voitettua. Johdin molempia eriä murrolla alussa, mutta Lim pääsi tasoihin ennen kuin mursin uudelleen ja sain pidettyä 5-4 -tilanteissa omat syöttöni. Mukava fakta tältä matkalta on muuten semmoinen, että syöttäessäni 5-4 -tilanteessa, olen aina pitänyt. Olen myös tällä matkalla aina pitänyt syöttöni syöttäessäni ottelua kotiin. Vaikka tänään Limilla oli neljä breikkipalloa ensimmäisessä erässä 5-4 tilanteessa ja toisessa erässä samassa tilanteessa 0-30, minulla oli kova luotto siihen, että saan pidettyä. Ja kun johonkin asiaan uskoo tosisaan, se usein myös tapahtuu. Syötin ja palautin tänään paremmin kuin moneen päivään, mutta peruslyöntini olivat ajoittain vähän hakusessa. Varsinkin rystyni oli hieman epävarma enkä saanut tavalliseen tapaan voittolyöntejä kovilla, painavilla rystyilläni. Lim painoi koko ajan päälle, joten minä sain juosta ihan tosissaan, että sain hänen lyöntinsä takaisin. Pystyin kuitenkin kämmenelläni usein painostamaan Limiä ja löin kämmenelläni myös paljon stoppareita hyvällä menestyksellä. Voitin hyvin suuren osan pisteistä, kun jompikumpi oli verkolla, mutta perus takakentän rallit Lim pelasi hyvin. Niinpä pyrin sekoittamaan takakentän palloralleja vaihtelemalla tempoa ja lyömällä tahallani lyhyitä ja matalia lyöntejä, joista Limin oli pakko hyökätä verkolle ja jolloin minä pystyin hyvällä prosentilla ohittamaan hänet. Päivän ottelu oli hyvin henkinen ja tuuletuksia nähtiin paljon puolin ja toisin. Matsi kesti lähes kaksi tuntia gamejen ollessa pitkiä ja tasaisia, joten oli tärkeä pysyä koko ottelun ajan positiivisena ja tsempata joka piste loppuun asti.

Harmittavasti nelinpelissä minun ja Adamin voittoputki ei saanut jatkoa. Adam ei ollut tänään ihan parhaimmillaan, ja minäkään en aloittanut ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Toisessa erässä minä paransin kuitenkin peliäni ja pelasin parasta nelinpeliä, mitä olen pelannut pitkään pitkään aikaan. Tuntui, että minulta onnistui kaikki ja pystyin lyömään palautuksia jatkuvasti täysillä ja volleyt kaikki läpi enkä tehnyt virheitä juuri ollenkaan. Kolmannessakin erässä pystyin pelaamaan varsinkin aluksi erinomaisesti, ja johdimmekin tie breakia aina 7-7 -tilanteeseen asti. Meillä kävi viimeisissä pisteissä kuitenkin aika huono tuuri ja valitettavasti hävisimme ne hyvän taistelun jälkeen. Olisi ollut kiva voittaa, koska seuraavissa peleissä vastukset eivat olisi olleet ihan niin hyviä kuin nyt. Lisäksi Etelä-Afrikan pojat ovat käyttäytyneet koko viikon melko ylimielisesti eikä heille ainakaan sympatiapisteitä ole tällä viikolla herunut. Otetaan revanssi sitten ensi viikolla.

Pelaan huomenna kaksinpelin kvartsissa ehkä hieman yllättäen kiinalaista Mao-Xin Gongia vastaan. Hän voitti van der Merwen tänään tiukassa ja hyvätasoisessa ottelussa, jossa tempoa riitti vaikka muille jaettavaksi. Gong liikkuu erittäin hyvin ja on jatkuvasti hyvässä tasapainossa. Hänellä on tyylikäs tekniikka ja varsinkin hänen yhdenkäden rystynsä on suorastaan ihailtavan nätti. Onneksi tenniksessä pelkästään hyvällä tekniikalla ei pisteitä jaeta, vaan uskon, että minulla on huomenna taas hyvät mahdollisuudet voittoon. Ja miksi ei olisi? Gong näytti tykkäävän, kun van der Merwe löi kovaa ja hyökkäsi jatkuvasti, ja uskonkin, että hänelle tulee olemaan vaikeampaa pelata minunlaistani vastustajaa vastaan, joka ei pistä palloon niin paljon vauhtia. Gongin hyökkäyspeli ei ollut ihan niin vakuuttavaa kuin hänen puolustuspelinsä ja uskon, että hyvällä liikkumisella ja varmalla peruspelillä saan hänet hakemaan kärsimättömiä ratkaisuja. Hän lyö kyllä hyviä painostavia lyöntejä, muttei osaa niin hyvin seurata omia hyviä lyöntejänsä ja tulla vastaan, joten uskon, että minä pystyn hyvillä pitkillä puolustuslyönneillä pääsemään monesti takaisin peliin pahastakin ahdingosta. Minun täytyy kuitenkin pystyä myös omalla aikaisin palloa ottavalla pelilläni haavoittamaan Gongia ja saada hänet ahdinkoon aina kuin mahdollista. On vaarallista lähteä otteluun liian passiivisella pelitaktiikalla. Syöttö ja palautus tulevat olemaan huomenna isossa roolissa, ja jos ne kulkevat, tulen olemaan hyvissä asemissa pisteiden voittoa ajatellen.

Päiväohjelmamme oli tänään totutun kaavan mukainen. Lähdimme kentille puoli yhdeksän kuljetuksella, ja löimme Ollin kanssa puoli tuntia ennen peliäni. Ulkolämpötila oli taas koko päivän kovin alhainen, noin 10 astetta, joten paljon sai olla vaatetta päällä pelatessakin. Söin taas kerran nuudelia matsieni välissä ja tulimme takaisin hotellille neljän jälkeen. Päätimme tänään kokeilla illallisella hotellimme buffet-ravintolaa ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Mikä määrä erilaisia ruokia, ja miten laadukkaita ne kaikki olivat! Oli yksi pöytä japanilaisille ruuille kuten sushille, yksi salaateille ja alkupaloille kuten graavilohelle ja mädille ja erilaisille leikkeleille, yksi korealaisille ruoille ja kaksi lämpimille ruoille sekä tietenkin yksi jälkiruoille. Harvoin olen nähnyt seisovissa pöydissä sisäfilettä, jonka kokki paistaa niin kuin itse haluat tai jättiläismäisiä ravunjalkoja ja tiikerikatkarapuja, myöskin kokin pyynnöstä paistamina. Oli pakko ottaa kuva noista ravuista, ne olivat aika kohtuullisen paljon isompia kuin suomalaiset ravut ja nuo kuvassa näkyvät sakset, joilla rapujen kuori leikattiin, ovat siis ihan kunnollisen kokoiset sakset!


Nautiskelimme seisovanpöydän antimista pitkään ja hartaasti, eikä hintakaan (n. 16€) ollut minusta mitenkään kohtuuton, kun juomatkin vielä kuuluivat hintaan. Sitä paitsi lounaalla syömämme nuudelit maksavat noin 60 senttiä, joten päiväbudjetti pysyy hyvin aisoissa.

Huominen kaksinpelin kvartsini on merkitty alkavaksi kello 11 kentällä B. Viimeisestä kilpailusta kuului vielä hyviä uutisia päivän päätteksi, olen noussut osallistujalistalla pääsarjaan.

3 kommenttia:

  1. Loistotulos Limin nuijiminen! Ei muuta kuin eteenpäin. Ottelut kovenee, mutta jälleen kaikki mahdollista.

    VastaaPoista
  2. Keep on good work! Nauti joka pelistä ja anna Etelä-Afrikan miehille pieni varoitus, mitä DC:ssa saattaa pian olla luvassa: kylmää kyytiä:-)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut hyvästä voitosta ja tsemppiä tyyliniekka Gongia vastaan!

    Blogisi on lähtenyt tasokkaasti liikkeelle. On ollut erittäin kiinnostavaa näin tenniksen harrastajana ja seuraajana lukea näitä seikkaperäisiä ottelukuvauksiasi. Verrattuna esimerkiksi Niemisen Jarkon blogiin tuot paljon analyyttisemmin esiin omaa ja vastustajiesi pelityyliä, niiden heikkouksia ja vahvuuksia sekä taktiikkaasi ja sen toimivuutta.

    Huipputennistä seuratessa tunnistaa usein tilanteita, yksittäisiä lyöntiratkaisuja ja usein toistuvia virheitä, jotka ovat tuttuja myös omista harrastuspeleistä. Toisaalta myös eroja on tässä mielessä paljon. Harrastustasolla tulee myös hienoja ohituksia ja läpilyöntejä, mutta kuitenkin moni piste ratkeaa huonon liikkumisen takia, esimerkiksi huonon osuman jälkeen tahattoman lyhyeksi jäävään lyöntiin. Tällaisia ei käytännössä koskaan näe ammattilaistasolla. Olisikin kiinnostava kuulla, onko mielestäsi Futures-tason ja ATP-kiertueen matsien välillä eroja siinä suhteessa, miten pisteet ratkeavat. Silmiin pisti kuvauksestasi Lim-ottelusta se, että kirjoitit tehneesi paljon pisteitä kämmenstopparilla. Tätä lyöntiä näkee käytettävän varsin harvoin ATP-tasolla. Näetkö, että esim. tämän kämmenstopparin tehokkuus kertoo jotain yleisempää Futures-tasosta verrattuna ATP-pelaajien tasoon? Vai oliko kyseessä vain tässä yksittäisessä matsissa toimivaksi osoittautuneesta lyönnistä, jolla sait Limin vedettyä verkolle?

    Olen itse nähnyt sinut livenä pelaamassa ainoastaan kerran, Hangossa 2008, kun silloin elämänsä kuukautta pelannut Gilles Müller kävi näyttämässä osaamistaan. Tuosta matsista jäi sellainen mielikuva, että sinut erotti grand slam -kisan puolivälierätasosta lähinnä liikkuminen ja lyönnin painavuus. Oletko itse samaa mieltä ja onko fyysisissä tekijöissä se keskeisin ero ATP-tason ja Futures-kiertueen välillä?

    VastaaPoista