torstai 15. huhtikuuta 2010

Heliövaara - An 6-3, 7-5 Heliövaara/Feeney - Oh/Seol 6-3, 6-2

Tänään oli hyvä päivä toimistolla. Ensiksi oli vuorossa kaksinpeli korealaista Jae-Sung Ania vastaan. Pelasimme keskuskentällä hyvässä säässä auringonpaisteessa ja vain kevyessä tuulessa. Ottelu alkoi tasaisesti, sain ensimmäisen erän ainoan murron kuudennessa pelissä. Minä pääsin alussa selvästi hallitsemaan peliä, ja vain hieman huolimaton palautustyöskentelyni esti minua saamasta useampaa breikkiä. Pidin helposti kaikki omat syöttöni. Minun lyöntini - varsinkin kämmen - tuntuivat aivan uskomattoman hyvältä, ja osittain sen takia sain toiseen erän hieman huonon alun. Lyöntini kulki niin mukavasti ja helposti, että hain muutamassa pisteessä jo jopa liian isoa peliä ja liikuin ehkä vähän laiskasti, kun ajattelin lyöväni tyylikkäästi. Hävisin oman syöttöni erän neljännessä pelissä. Pelinkuva muuttui, kun vastustajani alkoi pelata aikaisempaa huomattavasti paremmin. Hän liikkui ottelun alussa hieman kömpelösti, mutta paransi liikkumistaan toisessa erässä selkeästi. Hän sai lyönteihinsä sitä kautta paremman pituuden ja jouduin ajoittain vaikeuksiin hänen voimakkaiden hyvällä pituudella lyötyjen yläkierteidensä kanssa. Hän pelasi varsinkin rystyltään toisen erän lähes virheettömästi ja pisti minut pelaamaan hyvin jos halusin voittaa pisteen. Hänellä oli murtopallo siityä jopa 5-1 -johtoon toisessa erässä, mutta sain sen onneksi selvitettyä stopparilla. Pelin taso nousi huomattavasti ja minä pelasin loistavaa tennistä murtaessani takaisin 3-4 -tilanteeseen. Pelasimme pitkiä pisteitä ja pitkiä gameja. Sain murrettua vastustajan toistamiseen toisessa erässä 5-5 -tilanteessa, ja syötin ottelun kotiin ilman suurempia vaikeuksia.

Tämän päivän ottelu oli ehdottomasti yksi tämän reissun parhaista peleistäni niin pelillisesti kuin henkisesti. Vastustajan pelityyli oli sellainen, että minulla on usein vaikeuksia hänenlaisiaan pelaajia vastaan. Tänään pystyin kuitenkin omalla pelilläni voittamaan hyvän vastuksen. Päivän voitto oli hyvä osoitus siitä, että minä pystyn hyvällä, aikaisin palloa ottavalla pelityylilläni, voittamaan kovia pelaajia. Syöttöni alkaa olla siinä kunnossa, että ässiä tulee 5-10 per ottelu, ja pääsen hyvin usein painostavaan asemaan syötön jälkeen. Lisäksi ottamalla palloa aikaisin, saan vastustajilleni kiireen aikaiseksi ja pääsen usein verkolle lopettamaan pisteitä. Juuri tämänpäiväisen tapaisia vastustajia vastaan olen aikaisemmin monesti alkanut pelaamaan liian passiivisesti ja vain nostamaan palloa takaisin, kun pallot tulevat minun puolelleni hyvällä pituudella. Kuten jo aikaisemmin kerroin, olen erittäin tyytyväinen omaan peliini tänään ja siihen, että pystyin sillä omalla pelilläni voittamaan tämän päivän pelin enkä alkanut pelata vastustajan mukana  hänen peliään. Gameplan pysyi erinomaisesti kasassa.

Huomisen vastustajani pitäisi sopia minulle paremmin kuin tämänpäiväisen. Vastaani tulee siis kisan ykkössijoitettu kanadalainen Milos Raonic. Hänen koko pelinsä perustuu hänen hyvään syöttöönsä. Hän pystyy pitkänä pelaajana syöttämään kovaa ykköstä sisään hyvällä prosentilla eikä hänen kakkosensakaan ole missään nimessä huono. Liikkuminen on hänen ehdoton heikkoutensa ja siitä minun tulee käyttää hyödyksi huomisessa pelissä. Ainakin tänään Raonic pelasi hyvin kaukana takarajan takana ja löi peruslyöntinsä aika hiljaa ja varmasti vain kenttään. Jos minä pystyn taas pelaamaan takarajan tuntumassa ja lyömään paljon minulle luontevia lyhyitä ja jyrkkiä krosseja, hänen juoksumatkansa kasvavat pitkiksi ja häneltä jää todennäköisesti paljon lyöntejä lyhyeksi. Tavoitteeni huomenna on pelata aktiivisesti ja olla jatkuvasti peruspallottelutilanteissa niskan päällä. Kun syötän itse hyvin, voin palauttaa myös rennosti ja hakea murtoja pienellä riskilläkin. Minulla on hyvä tunne, että jos pelaan huomanna hyvää omaa peliäni, Raonic tulee olemaan ongelmissa.

Pelasimme tänään parini Adamin kanssa myös erittäin hyvän nelinpelin. Vastustajamme eivät missään nimessä olleet huonoja, vaan päinvastoin he pelasivat ajoittain erittäin hyvin. Heillä oli meidän syötöissämme yli kymmenen murtopalloa, mutta saimme pidettyä kaikki omamme. Numerot 63 62 olivat minusta suorastaan vääryys, kun niitä vertaa pelilliseen eroon. Me pelasimme tärkeät no-ad -pisteet tänään erinomaisesti ja saimme tarvittavat kolme breikkiä hyvillä onnistumisilla. Pelaamme seuraavaksi semeissä kakkossijoitettua japanilais-slovakialaista Mitsuhashi/Semjan -paria vastaan.

Aloitimme päivän tänään jälleen sopivasti hieman myöhemmin ja lähdimme kentille kello 10 kuljetuksella. Kävimme Ollin kanssa lyömässä samantien ja kaksinpelini alkoi noin kello 12. Söimme kaksinpelin jälkeen lounaaksi isot purkilliset nuudelia. Nelinpelimme merkattiin alkavaksi ei ennen 15.40, joten ennen sitä jäi hyvin aikaa lueskella hieman lehtiä. Uskomatonta, että täällä painetaan ilmeisesti jokaisessa futuressa oma kisalehtinen, jossa esitellään pelaajia ja järjestelyjä ja jossa kilpailunjohtaja ja paikallisen tennisliiton ihmiset toivottavat pelaajat tervetulleiksi. Jouduimme nelinpelin jälkeen kävelemään hotellille, koska missasimme kello viiden kuljetuksen muutamalla minuutilla, mutta päätimme kääntää sen eduksemme ja käydä matkalla syömässä aikaisen illallisen jälleen kerran Mr. Pizzassa, jossa minä söin hyväksi havaitun pasta+pizza kombon. Loppuillan vietimme rauhassa hotellilla palautellen ja valmistautuen huomiseen otteluun. Kaksinpelini on merkitty alkavaksi huomenna kello 12 ja nelinpeli on samalla keskuskentällä kolmas peli.

Pistetään nyt loppuun kevennykseksi vielä yksi valitettavasti hieman tärähtänyt katunäkymä Daegusta.

5 kommenttia:

  1. Hyva Harri,

    Hienot voitot taas tanaan ... nyt odotellaan Sinun kommenttejasi. Huomenna on varmasti vastassa kova luu kaksinpelissa ... mutta mene kentalle samalla asenteella kuin viime sunnuntaina !! Eli 'mina en aio kentalta lahtea havinneena' !!
    Tsemppia ja onnea jos sitakin tarvitaan !!

    Pekka

    VastaaPoista
  2. Hienoa Harri! Jo 30 kaksinpelipistettä kasassa Korean reissulta ja nousua listalla reilusti. Toivottavasti hyviä turnauksia tulee jatkossakin. Tsemppiä Milos Raonicin kaatoon, tulee olemaan varmasti kova ottelu.

    VastaaPoista
  3. Hyva Haapa!! Tsemia huomenna ja pysy gameplanessa ja tulosta tulee!

    - IO

    p.s Hyva blogi muuten, luen joka paiva :P

    VastaaPoista