torstai 8. huhtikuuta 2010

Jes! Voitin tänään toisen kierroksen kaksinpelini sijoitettua Ranskan Gary Lugassya vastaan 75 61. Olosuhteet ottelun aikana olivat erittäin vaikeat, kun voimakas tuuli pyöri kentällä koko päivän ajan. Tuulen suunta saattoi vahtua jopa useamman kerran pisteen aikana. Lisäksi tuuli viilensi jo ennestään hyistä ilmaa entisestään. Aloitin ottelun murtamalla heti Lugassyn syötön, mutta hän vei heti perään kaksi seuraavaa peliä. Olin kovin hermustuneessa tilassa jo kolmannen pelin jälkeen, joten päätin puolten vaihdossa olla koko loppumatsin täysin viileä ulospäin. Tämä tuntui toimivan ja sain juonesta taas kiinni. 3-3 tilanteessa mursin Lugassyn uudemman kerran, mutta hän vastasi taas vastamurrolla. Lopulta sain onneksi hoidettua erän kotiin murtamalla 5-5:ssä ja pitämällä syöttöni sen jälkeen. Toinen erä alkoi taas molempien murroilla, jonka jälkeen paransin peliäni; sain kitkettyä virheet lähes nollaan ja voitin viimeiset kuusi peliä peräkkäin. Olin ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen voittooni. Ottelu oli minulta erittäin hyvä, ehkä yksi parhaista elämässäni, henkisellä puolella. En häiriintynyt vastustajan vastamurroista, vaan pysyin rauhallisena ja pidin pelini kasassa. Paransin koko ajan peliäni matsin edetessä. Syöttö ja palautus kulkivat molemmat hyvin ja takakentän virheetkin vähenivät mitä pidemmälle ottelu eteni. Kovassa tuulessa jalkani olisivat kuitenkin voineet liikkua vielä hieman paremmin ja huolellisemmin, jotta olisin päässt parempiin lyöntiasentoihin. Tänään löin paljon vähemmän voittolyöntejä kuin ensimmäisen kierroksen ottelussani, jouduin sopeuttamaan taktiikkani vastustajan mukaan ja antaa mysö hänelle mahdollisuuksia virheiden tekoon. Pelasin aluksi ehkä hieman liikaa rystykrossia, ja vasta lopussa huomasin kuinka sain paljon enemmän aikaan, kun löin enemmän linjaa pitkin. Kämmäneltä löin paljon kierteistä krossia vastustajan rystypuolelle.

Seuraavalla kierroksella eli kvartseissa vastaani asettuu isäntämaalainen karsija Yong-Kyu Lim. Hän on Lugassyn tapaan vasenkätinen, mutta lyö rystyn yhdellä kädellä. Näimme Ollin kanssa hieman hänen ensimmäisen kierroksen peliään, hän kiertää paljon palloja kämmenelleen ja pelaa melko isoa peliä. Hän voitti edellisessä ottelussaan kisan ykkössijoitetun pelaajan eli hän on ehdottomasti paha vastustaja. Ajattelen lähteä otteluun taktiikkanani taas lyödä alussa paljon vastustajan paremmalle puolelle eli kämmenelle. Minulle rystykrossi on erittäin luonteva lyönti ja pystyn lyömään sen matalana ja aika kierteettömänä, jolloin vasenkätiset joutuvat usein ongelmiin elleivät liiku pallolle hyvin. Yritän sekoittaa Limin peliä pelaamalla erilailla kuin varmasti suurin osa häntä vastaan pelaa. Hän vaikutti myös tykkäävän enemmän hyökätä kuin puolustaa, joten yritän ottaa palloa taas aikaisin ja luoda hänelle näin painetta. Ottelu on huomenna aamulla kello 10.

Tänään lähdimme aamulla kentille kymmenen kuljetuksella, jonka jälkeen löimme puolisen tuntia. Ensimmäinen ottelu kentälläni sujui nopeasti ja pääsin kentälle jo noin 11.15. Matsini loppui tasan yhdeltä, jonka jälkeen eilisen hyvän kokemuksen perusteella päätimme suihkun jälkeen syödä taas tennisklubin ravintolassa lounasta. Tänään ei tarjolla ollut riisiä vaan nuudelia, ja sehän sopi meille erinomaisesti. Nuudeli oli loistavaa, juuri sopivan tulista ja vaikka annoksessa ei ollut lihaa vaan kananmunaa, oli se tarpeeksi iso ollakseen täyttävä. Tässä kuva annoksesta.



Tänään oli siis kuten kuvasta näkyy reissun ensimmäinen kerta, kun haarukkaa ja veistä ei ollut saatavana. Jouduimme siis syömään puikoilla, mutta onneksi nuudeli oli kohtuullisen helppoa puikoilla syötäväksi. Olli söi ensimmäistä kertaa elämässään puikoilla, minulle on kokemuksia kertynyt kahdelta Japanin kisamatkaltani. Huomioitavaa puikoilla syömisessä Koreassa on muuten se, että täällä syödään joka paikassa metallisilla puikoilla mitä ei näe missään muualla Aasiassa. Lepäsimme loppupäivän hotellilla ja kävimme illalla syömässä Mr. Pizzassa täsmälleen samat annokset kuin eilenkin. Oli niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti