perjantai 23. huhtikuuta 2010

Heliövaara - Gong 1-6, 0-6

Ei oikein mennyt tämä päivä niin kuin olisin halunnut. Huomasin jo ensimmäisissä pisteissä, että jalkani olivat todella tahmeat enkä saanut niitä liikkeelle kovasta yrityksestä huolimatta. Ja kun jalat eivät liiku, lukemat ovat usein juuri niin tylyt kuin tänään. En päässyt ollenkaan haluamiini lyöntiasentoihin ja tein paljon virheitä enkä pystynyt edes normaaliin tapaani hakemaan uutta nousua toisessa erässä siirtymällä puolustavampaan pelityyliin, kun vastustaja löi aina minusta läpi, kun en päässyt riittävän nopeasti kulmiin. Pohdimme Ollin kanssa kuinka se on kumma juttu, ettei syötölläkään monesti saa pisteitä, kun jalat eivät liiku, koska palauttajalta puuttuu paine, että hänen täytyy lyödä hyviä palautuksia, ettei hän joudu heti ahdinkoon. Toisen erän ensimmäiset gamet olivat kyllä pitkiä ja tasaisia, ja minulla oli niissä muutama breikkipallokin, mutta vastustaja ei siitä sollenkaan häkeltynyt vaan paransi peliään mitä pidemmälle ottelu eteni. Hän liikkui erittäin hyvin eikä tehnyt juuri ollenkaan virheitä. Hänen puolustuspelinsä oli erittäin hyvää ja hän myös rankaisi minua heti jos annoin hänelle mahdollisuuden hyökätä. Olisin kyllä ollut hänen kanssaan ongelmissa ihan tuoreillakin jaloilla, koska en oikein löytänyt hänen pelistään mitään heikkoutta. Minun olisi pitänyt pystyä pelaamaan omaa peliäni erittäin korkeatasoisesti, jos olisin halunnut hänet pystyä voittamaan. Hän olisi siis ollut joka tapauksessa minulle hyvin paha vastus.

Nyt onkin sitten ensimmäistä kertaa tällä reissulla mahdollisuus levätä ja laittaa kroppa kuntoon ennen seuraavaa kisaa. Sovimme fysiikkavalmentajani Ekun kanssa, että paras tapa voisi olla vetää tänään vielä yksi huoltava harjoitus, pitää huominen kokonaan huilipäivänä ja kokeilla sunnuntaina vetää joku lyhyt nopeusharjoitus terävyyden palauttamiseksi. Treenaan tennistä seuraavan kerran vasta maanantaina, koska lyöntini ovat kyllä täysin kunnossa eikä mitään pakottavaa tarvetta lyöntien hiomiseen ole. Meinaan pysyä täällä Changwonissa vielä pari päivää ja lähteä vasta sunnuntaina kohti Gimcheonia, jossa seuraava kisa pelataan. Gimcheon ei kuulemma paikkana ole kovin erikoinen ja kun täällä on asiat oikein hyvällä mallilla, niin mitä sinne kiirehtimään.

Aloitimme tämän päivän heräämällä riittävän aikaisin ennen peliä, ja Olli haki meille aamupalaa viereisestä leipomosta. Löin Jordan Coxin kanssa aamulla puolisen tuntia kymmenen aikaan ja pelasin otteluni siis kello 11. Tulimme takaisin hotellille yhdeltä ja tilasin lounaaksi huonepalvelusta club sandwichin, joka oli herkullinen. Iltapäivällä järjestelimme kovasti Ollin kotimatkaan liittyviä asioita ja saimme lopulta hankittua hänelle lipun huomiselle lennolle Soulista Helsinkiin. Ollin alkuperäinen lento viime sunnuntailta siis peruutettiin, ja Finnairilla onkin nyt hieman tekemistä saada kaikki halukkaat matkustajat Suomeen nyt kun lennot taas kulkevat. Olli lähtee aikaisin aamulla Busanin lentokentälle, josta hän lentää Asiana Airlinesilla Souliin ja vaihtaa siellä Finnairin koneeseen. Minun kannaltani oli oikein kiva, että Olli oli kanssani pidempään kuin alunperin oli tarkoitus, koska onhan valmentajan kanssa kisoissa oleminen hyvin usein parempi asia kehityksen kannalta kuin yksin kisaaminen. Valmentaja pystyy järjestelemään käytännön asiat niin, ettei palaajan tarvitse niistä huolehtia ja tietenkin pelillisellä puolella valmentajasta on suuri apu. Lisäksi minun ei ole kertaakaan tarvinnut olla huolissani, etten löydä harjoituskaveria, kun Ollin kanssa on aina tarvittaessa pystynyt lyömään. Päätimme Ollin lähdön vuoksi kruunata hänen matkansa syömällä vielä illallisella jotain, mitä emme ole kertaakaan täällä vielä syöneet. Annan kuvan puhua puolestaan. Koko ateria jälkiruoan kanssa maksoi muuten vain 5 euroa, joka ei ole kovin paljon kun vertaa Suomen hintaan.



Huomenna pidän siis täysin totaalilepopäivän, joten minulta ei välttämättä tule blogitekstiäkään, kun ei liene paljon kerrottavaa. Toivottavasti kaikki kuitenkin tämän kestävät! :-D

2 kommenttia:

  1. Harmillinen tulos, mutta tappioista voi aina oppia. Reissu on kuitenkin kokonaisuudessaan varmasti jo nyt ollut myönteinen kokemus. Tsemppiä vielä neljänteen turnaukseen - jalat kuntoon!!

    VastaaPoista
  2. Onnea hyvistä tennistuloksista ja viihdyttävistä blogikirjoituksista!
    Selkeästi parasta tennistarinaa kotimaisen pelaajan sivuilta.

    VastaaPoista