torstai 29. huhtikuuta 2010

Heliövaara - Klaasen 6-3, 1-6, 6-4, Heliövaara - An 4-6, 3-6, Heliövaara/Feeney - Eaton/Inglot 6-3, 6-2

Olen täysin rehellinen, kun sanon, että pelasin tänään kovimmassa tuulessa, missä olen ikinä pelannut. Peli oli niin erilaista, kun normaalissa ilmassa pelatessa, että en tiedä voiko tämän päiväistä lajia edes kutsua tennikseksi. Rankingilla ei ollut tänään paljoa merkitystä, vaan voittaja oli se, joka pystyi paremmin tulemaan karmeissa olosuhteissa toimeen. Jokaisella kentällä nähtiin tänään vaikka kuinka paljon huteja ja aivan uskomattomia lyöntejä ja pisteitä, kun monet pelasivat vain palloa kenttään kaikin mahdollisin keinoin. Kentillä olevat tuolit lentelivät jatkuvasti ympäriinsä ja kentille tuli koko ajan hirveä määrä puunlehtiä ja erilaisia roskia. Jotenkin tuulen kanssa oli kuitenkin pystyttävä pelaamaan, koska matsit päätettiin tänään pelata.

Ensimmäinen otteluni Klaasenia vastaan oli laimeasti sanottuna mielenkiintoinen. Olin jostain syystä sekä matsin alussa että lopussa ihan kipsissä ja ensimmäisten parin gamen aikana ihan tärisin. Pelasin ensimmäisen erän hyvää tuulitennistä, pidin virheet niin vähissä kuin pystyin ja annoin vastustajan sählätä. Toiseen erään Klaasen kuitenkin tuli uudella asenteella jättäen helpot virheet pois ja pelaten paljon huolellisemmin. Minä ehkä pikkaisen passivoiduin vain odottamaan hänen virheitään ja hän rankaisi minua siitä nopeasti. Kolmannen erän alkaessa ajattelinkin, että minun täytyy pystyä olemaan aloitteellisempi ja saada vastustajalle enemmän painetta. Onnistuin hyvin ja täytyy sanoa, että jos toisessa erässä minulla kävi tuulen kanssa huono tuuri, niin kolmannessa sain hyväajoituksisilla tuulenpuuskilla aika monta pistettä. Peruslyönti saattoi yhtäkkiä pysähtyä syöttöruutuun ja paljon leveäksi menevältä näyttänyt pallo kiertää tuulen tuomana sittenkin kenttään. Sain Klaasenin hermot menemään ja pääsin kahdella murrolla 4-1 -johtoon. Siinä vaiheessa aloin kuitenkin jostain syystä jännittymään; minulla oli pelipallo 5-1 -johtoon ja murtopallo 5-2 -johtoon, mutten saanut kumpaakaan. 4-3 -tilanteessa minulla oli 40-0, mutta onnistuin parilla uskomattomalla mokauksella tuhrimaan seuraavat neljä pistettä Klaasenille. Onneksi syötin seuraavat kolme pistettä hyvin ja sain kuin sainkin pidettyä. Viimeisessä gamessa minun syöttäessä ottelua kotiin pelasimme uskomattoman pitkiä pisteitä, ja ehdin hävitä kolme ottelupalloa ennen kuin neljännellä sain hyvän syöttö-jatkolyöntikuvion päätteeksi ottelun voitettua. Ottelu kesti 2 tuntia ja 45 minuuttia, joka ei välttämättä ollut hyvä asia seuraavaa kaksinpeliä ajatellen. Vielä kun tuulen takia hyökkäävän pelin pelaaminen oli aika vaikeaa ja pisteet venyivät pitkiksi ja raskaiksi, kun molemmat yrittivät kaikin keinoin vältellä virheitä. Minun onnekseni syöttöni toimi olosuhteisiin nähden uskomatoman hyvin; syötin paljon ihan flättiä ykköstä ja sain ottelussa syötettyä yli kymmenen ässää ja vain kaksi kaksoisvirhettä, vaikka tuuli vei nostoja välillä ihan minne sattui. En jostain syystä osaa ottaa pieleen mennyttä nostoa alas vaan syötin aina syötön loppuun mitä ihmeellisimmistä osumakohdista. Olin joka tapauksessa erittäin tyytyväinen voittooni, sen eteen piti tehdä erittäin paljon töitä.

Toinen ottelu oli vuorossa vain kahden tunnin palautuksen jälkeen. Sain ottelunn hyvän alun voittaen kolme ensimmäistä peliä Anin ollessa hieman unessa, mutta valitettavasti hän pääsi aika pian otteluun mukaan. 4-4 -tilanteessa hän sai murrettua minut toistamiseen enkä minä pysynyt sen jälkeen enää ihan hänen vauhdissaan. Huomasin, että jalkani eivät olleet enää ihan niin tuoreet ja askeleeni olivat hieman liian pitkiä ja kömpelöitä. En syöttänyt tässä ottelussa alkuunkaan niin hyvin kuin ensimmäisessä, ja vielä kun tein minulle epätavallisen paljon palautusvirheitä, olin huonoissa asetelmissa ottelun voittamisen kannalta. An syötti hyvin ja pelasi fiksusti paljon minun kämmenelleni, joka oli tuulessa minun selvästi epävarmempi puoleni. Hän mursi minut heti toisen erän alkuun enkä saanut toisessa erässä yhtään murtopalloa. Hävisin vielä 3-5 -tilanteessa harmillisesti oman syöttöni toistamiseen ja matsi oli ohi noin puolessatoista tunnissa.

Tunti toisen kaksinpelin jälkeen oli vielä vuorossa nelinpelin kvartsi. Pelasimme Adamin kanssa molemmat hyvin korkeatasoista nelinpeliä ja kukistimme ykkössijoitetut vastustajamme jopa helposti. Heillä oli koko ottelussa vain yksi murtopallo, kun taas me onnistuimme murtamaan heidän syöttönsä kolmesti. Olimme verkolla molemmat terävinä ja saimmekin verkon haltuumme hyvällä lentolyöntipelillä. Syöttömme ja palautuksemme kulkivat myös erinomaisesti. Nelinpelissä on usein vahvoilla, kun saa toiselle tunteen, että he eivät tiedä miten heidän tulisi pelata, jotta he saisivat meidän pelimme rakoilemaan. En tiedä minäkään miten meidät voitetaan jos pelaamme hyvin.

Lähdimme aamulla 8.30 kuljetuksella kentille, jossa löimme Adamin kanssa puolentunnin aamuverryttelyopallottelun. Söin ensimmäisen otteluni jälkeen currykana-lounaan klubilla ja hieman välipalaa toisen kaksinpelini jälkeen. Nelinpelimme jälkeen tulimme hotellille, jossa söimme illalliseksi kanaa ja riisiä sekä pastaa. Jalat olivat sen verran puhki, että venyteltyäni jokapäiväisen venyttelyni, en noussut sängystä kuin pesemään hampaat. Maistuu uni kyllä hyvin kun tuon valon tuosta sammuttaa.

Huomenna pelaamme Adamin kanssa iltapäivällä nelinpelin semifinaalin. Vastustajamme eivät ole vielä tiedossa, koska he pelaavat oman kvartsinsa vasta huomenna. Sanoisin kuitenkin jo nyt, että kunhan vain pidämme oman tasomme, olemme vahvoilla kuka vaan sieltä vastaan astuu.