perjantai 16. huhtikuuta 2010

Heliövaara - Raonic 5-7, 0-6 Heliövaara/Feeney - Mitsuhashi/Semjan 7-6(3), 7-5

Tänään oli reissun ensimmäisen kaksinpelitappion aika. En ollut enää parhaassa mahdollisessa fyysisessä ja henkisessä vireessä pitkän matsiputken jälkeen, joten paukut eivät enää tänään riittäneet voittoon. Minulla oli kyllä ensimmäisessä erässä mahdollisuuksia. Mursin Raonicin ensimmäisen syöttövuoron ja pääsin aina 5-2 -johtoon asti. 5-3 -tilanteessa syöttäessäni erävoitosta minulla oli 30-0, mutta sähläsin loppugamen parilla helpolla virheellä. Minulla oli vielä seuraavassa pelissä kaksi eräpalloa, joista ensimmäisen voitin, mutta en sitten kuitenkaan. Löin kakkossyötön palautuksen läpi linjaa pitkin, tuuletin ja pääsin noin verkon kohdalle, jolloin linjatuomari päätti tuomita pallon sittenkin leveäksi Raonicin kovan huutamisen seurauksena. Tälläista tilannetta ei pitäisi koskaan sattua. En tietenkään voinut sulattaa linjatuomarin ratkaisua, mutta minkäs teet, kun päätuomarin englanninkielentaito on hyvin lähellä nollaa, ja hän vain osoittaa linjatuomaria, jonka käsi on pystyssä sivulla. Juttelin tilanteesta matsin jälkeen kilpailun refereen kanssa, ja hän oli sitä mieltä, että tuomiota ei olisi enää tuossa vaiheessa saanut muuttaa, ja minun olisi pitänyt voittaa piste. Tai mielummin kuulemma piste olisi pitänyt pelata uudestaan, koska linjatuomari ei ollut aluksi kuulemma tuominnut palloa ollenkaan, vaan jätti kokonaan tuomitsematta. Ihme tilanne joka tapauksessa. Raonic sai tämän tilanteen jälkeen ottelussa henkisen yliotteen pidettyään oman syöttönsä ja hän breikkasi minut heti perään hyvällä pelillään. Toisessa erässä minulla alkoi olla tankit aikalailla tyhjänä ja Raonicin pelatessa erinomaisesti, ei minulle jäänyt paljoa jakoa. En tiedä olisinko pystynyt voittamaan ottelua vaikka olisin ensimmäisen erän pystynytkin voittamaan.

Pelistä sen verran, että ensimmäisen erän alku oli aika huonoa tennistä. Molemmat tekivät paljon virheitä ja ainakin minun lyöntini tuntuivat jotenkin haparoivilta. Pallot kuluivat tänään ihan kummallisesti ihan karvattomiksi kuuliksi, jotka karkasivat todella helposti jos vähänkään varoi lyöntejään. Ehkä suurin pelillinen syy, miksi en tänään pystynyt pelaamaan voitosta, oli kuitenkin syöttöni. Olen aikaisemminkin huomannut, että kun alan olla fyysisesti rasittunut, syöttöni on se pelin osa-alue, joka kärsii ensiksi. En saa samaa terävyyttä ykkössyöttööni ja ykkössyötön prosentti alkaa tippua. Suurin ero on kuitenkin kakkossyötössäni, johon en enää saa ollenkaan samaa kick-pomppua kuin yleensä. Täytyy sanoa, että Raonic kyllä palautti erinomaisesti myös hyvät syöttöni, josta seurasi, etten saanut tänään syöttöpisteita ollenkaan samalla lailla kuin aikaisemmissa matseissani. Oma palautukseni sen sijaan toimi ihan hyvin ja sain melkein kaikki syötöt takaisin, kun pääsin palloon käsiksi. Alun jälkeen en kuitenkaan saanut pidettyä omia syöttöjäni, mitä olisi vaadittu tämän ottelun voittamiseksi.

Pelasimme kuitenkin vielä Adamin kanssa nelinpelin kaksinpelin jälkeen, ja sen onnistuimme voittamaan. Päivän nelinpelikään ei ollut tasollisesti kovin häikäisevää, mutta saimme hoidettua tärkeät pisteet onneksi kotiin. Minun kohdallani terävyys pelistä puuttui, ja varsinkaan syöttöpelini ei ollut normaalilla tasollaan. Onneksi onnistuin tällä viikolla erinomaisesti nelinpelin tärkeimmässä asiassa eli parin valinnassa! :-D

Huomisesta tuleekin päivän tulosten takia mielenkiintoinen päivä. Ensi viikon kisasta on tulossa jonkin verran tämänviikkoista kovatasoisempi, joten joudun kaksinpelissä karsimaan. Minun pitäisi pystyä kuitenkin pelaamaan myös nelinpelin finaali huomenna. Saimme järjestettyä onneksi hommat refereen kanssa niin, että pelaan aamulla karsintoja seuraavassa kisassa ja illalla nelinpelin finaalin täällä Daegussa. Harmillisesti ensi viikon kisan kanssa samaan aikaan pelataan myös naisten $25000 kisa, minkä takia huomenna on ohjelmassa kaksi kierrosta karsintoja. Minä pelaan Changwonissa kello 10 ensimmäisen pelini, ja jos voitan, toisen pelin niin pian kuin mahdollista. Sen jälkeen minun pitäää kiiruhtaa takaisin tänne, jossa nelinpelimme on ohjelmassa kello 19 iltavalaistuksessa. Voi mennä vähän tiukalle, kun matka-aika kisapaikkojen välillä on yli tunti. Fyysisesti päivästä ainakin tulee rankka, kun ottaa huomioon jo minulla alla olevat pelit. Vastustajani karsinnoissa tulevat olemaan kaikki huomenna korealaisia, mutta heitä ei pidä missään tapauksessa aliarvioida. Jännittävää, minkälaisia vastustajia sieltä tulee vastaan. Onneksi sunnuntai tulee olemaan joka tapauksessa lepopäivä johtuen naisten kisasta.

Päivän ohjelmamme alkoi tänään taas sopivan myöhäisellä herätyksellä, ja lähdimme kentille kello 11 kuljetuksella. Löin aamupallottelun ranskalaisen Ludovic Walterin kanssa ja kaksinpalini alkoi kello 12. Matsien välissä söin taas lounaaksi nuudelia ja tulimme duppelin jälkeen takaisin hotellille puoli seitsemältä. Kävimme taas kerran syömässä Mr. Pizzassa tällä kertaa kanansiipiä, pastan ja pizzan, kun minulla oli aika kova nälkä. Illan lepäsimme hotellilla, ja huomenna onkin sitten aikainen lähtö kello 6.30 kohti Changwonia.

4 kommenttia:

  1. Tsemppiä Harri! Nyt jo plakkarissa Koresta kolmisenkymmentä pistettä, mikä on huikean hyvin, kun joutuu noin alhaisella rankilla, sijoittamattomana kisoihin. Paineitta nyt vain jokainen piste himaan Koreasta, joka on tullakseen. Älä kuitenkaan telo itsesi noin hirmuisella ottelutahdilla. Ei ois varmaan huono idea vetää seuraavassa kisassa pelkkä neluri ja keskittyä viimeiseen futureen antaen kropalle pientä lepoa. Nooh, tämä on nyt harrastelijan mielipide, varmaan Ollin kanssa tiedätte parhaiten, miten kannattaa homma hoitaa.

    VastaaPoista
  2. Tiukka päivä huomenna edessä. Eikun uutta matoa koukkuun kaksinpelissä ja nelurissa titteli kotiin!

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä neluriin!

    Mihin aiot suunnata Korean kiertueen jälkeen? Näyttäisi olevan mm. Ausseissa ja Intiassa kisoja. Jatkuuko kiertue Aasiassa vai olisiko kenties Euroopan vuoro?

    t: Riksun Roogeri

    VastaaPoista
  4. Korean kiertueen jälkeisen viikon ohjelmani on vielä hieman auki, koska Suomen Davis Cup -joukkuetta ei ole vielä ilmoitettu Etelä-Afrikkaa vastaan pelattavaan otteluun. Jos olen mukana joukkueessa, lähden täältä Koreasta suoraan Etelä-Afrikkaan neljännen kisan jälkeen. Jos taas en ole mukana joukkueessa, tulen kotiin. Seuraava kisani on luultavasti Italiassa Cremonan $35000+H karsinnat alkaen 15.5. ja sen jälkeen mahdollisesti kaksi $15000 kisaa Kiinassa alkaen 31.5. Pelaan kovilla kentillä kesäkuun loppuun asti eli ohjelmaani kuuluu vielä Norjan kaksi $15000 kisaa 21.6. alkaen ennen kuin siirryn massakentille.

    Mietimme Ollin kanssa pitkään, että olisin pelannut ensi viikolla vain nelinpeliä, mutta päädyimme siihen, että kroppani kestää, ja on turha jättää kaksinpeliä pelaamatta, kun otteluiden järjestelyjen avulla se on mahdollista. Maanantaipäivä on onneksi joka tapauksessa huilipäivä, silloin ei pelata ollenkaan miesten otteluja.

    VastaaPoista