tiistai 30. marraskuuta 2010

Heliövaara - Roshan 6-4, 6-2 Heliövaara/Bezeruk - Ebelthite/Feeney 2-6, 6-7(4)

Jep, sain tänään erittäin hyvän alun reissun viimeiseen kisaan ottamalla hallitun tyylikkään voiton ajoittain vaarallisesta australialaispelaajasta. Oloni kentällä oli kuin uudesti syntynyt, ja pystyin pelaamaan koko ottelun rennosti ja vaivattomasti. Tuntui, että ottelu oli alusta loppuun täysin hallussani, vaikka varsinkaan ensimmäinen erä ei näin jälkikäteen ajateltuna ollut edes mitenkään erityisen selvä. Syöttö-volley -pelaajaa vastaan tärkeimmiksi lyönneiksi ajattelemani palautus ja syöttö toimivat tänään todella mukavasti, mikä takasi minulle avaimet voittoon.

Tuntumani palloon oli alusta asti kunnossa, ja sain murron heti kolmannessa gamessa aika puskista noustuani 40-0 -tilanteesta kahdella hyvällä ohituksella ja parilla erinomaisella palautuksella breikkiin. Seuraavassa gamessa annoin Roshanille hänen ottelun ainoan breikkipallonsa, mutta onnistuin selvittämään sen hyvällä syötöllä, minkä jälkeen erässä edettiin molempien pitäessä syöttönsä vaikeuksitta aina 5-3 -tilanteeseen asti, jolloin minulla oli yksi breikki- eli eräpallo Roshanin syötössä. Roshan onnistui kuitenkin selvittämään sen hyvällä syöttö+kämmen yhdistelmällä palautukseni noustessa ja jäädessä lyhyeksi. Seuraavassa gamessa syöttäessäni erää kotiin tein oikeastaan ottelun ainoat kaksi turhaa takakenttävirhettä gamen alussa, mutta selvitin hyvällä itseluottamuksella 15-30 -tilanteen hyvillä syötöillä ja jatkolyönneillä ja vein ensimmäisen erän 6-4.

Toiseen erään sain parhaan mahdollisen alun breikkaamalla palautuswinnerillä Roshanin syötön heti ensimmäisessä gamessa, minkä jälkeen jatkoin pitämällä omani ja ottamalla varmuuden vuoksi toisen breikin 2-0 -tilanteessa jälleen hyvillä palautuksilla. Ottelun viimeiset gamet menivät hieman kruisailuksi, mutta olin kuitenkin tyytyväinen pidettyäni syöttöni vaikeuksitta voittaen toisen erän 6-2 ja koko ottelun tunnin ja vartin pelin jälkeen.

Pelasin tänään juuri niin kuin halusin pelata. Oloni kentällä oli rento ja irtonainen, ja kaikki tapahtui ikään kuin itsestään niin, etten joutunut missään vaiheessa tekemään mitään väkisin tai pakottamaan jalkojani paremmin kulmiin. Lyöntiasennot olivat kohdallaan ja osumat palloon hyviä. Erityisen hyvin kulkivat siis syötöt ja varsinkin palautukset, jotka sain lähes poikkeuksetta käsiksi päästessäni Roshanin jalkoihin. Sain hyvillä palautuksillani ja ohituksillani Roshanin yrittämään liikaa syötöillään ja volleyillaan, mikä oli tarkoituksenikin. Nautin tänään pelaamisesta ihan eri lailla kuin pitkään aikaan ja löysin loistavan tatsin lyödä stoppareita ja ihanan hiljaisia jyrkkiä krosseja. Roshan löi rystyltään paljon slaissia, johon vastasin monesti myös takaisin monipuolisilla slaisseilla, jotka kulkivat erittäin kivasti. En kuitenkaan saa unohtaa hyvin kulkenutta jatkopelaamistani syötön jälkeen, jonka avulla sain pidettyä omat syöttöni kivuttomasti. Pelasin rennosti omaa peliäni nousemalla paljon eteenpäin ja sain lyötyä paljon läpilyöntejä. Lisäksi olen myös erittäin tyytyväinen viime aikoina hieman harmaita hiuksia aiheuttaneeseen breikkipallojen voittotilastooni, joka oli tänään kiitettävä 3/5. Kaiken kaikkiaan en oikein tiedä mitä tekisin erilailla, jos pelaisin Roshania vastaan uudestaan. Tennis on vaan niin siistiä, kun peli kulkee.

Yksi tärkeä asia, joka mielestäni edesauttoi päivän hyvää esitystäni, on kenttäpinnoite, joka on juuri sellainen kuin haluaisin kaikkien alustojen olevan. Australian avoimissakin käytettävällä Plexicushion alustalla pomppu on korkea ja kaikki kierteet kick-syöttö mukaan lukien toimivat loistavasti. Minusta monesti erilaisten kovien kenttien eroja vähätellään, vaikka alustojen välillä on valtavia eroja. Kulunut asfalttikenttä on täysin erilainen alusta pelata kuin juuri maalattu Plexicushion, mutta kenttien ei tarvitse edes olla noin ääripäistä pelin luonteen muuttuessa huomattavasti. Olen pelannut oikeastaan aina tämäntyyppisellä karhealla alustalla hyvin, joten minun puolestani tällaisella alustalla voitaisiin pelata enemmänkin. Toisaalta mitä isommasta kisasta on kysymys, sitä useammin alustat taitavat olla tämäntyyppisiä. Decoturf, Rebound Ace, Plexicushion ja kaikki akryylipinnoitteet tulevat olemaan tulevaisuudessa etulyöntiasemassa kisakalenteria suunnitellessani. Harmittavasti kisojen fact sheeteissä lukee kuitenkin usein vain hard court, joka ei kerro alustasta juuri mitään. Tietenkin pelin nopeuteen vaikuttavat pallojen lisäksi paljon myös olosuhteet kuten lämpötila, kosteus ja pelipaikan korkeus, mutta silti fact sheeteissä alustan ilmoittamiseen voitaisiin mielestäni panostaa hieman enemmän.

Pelasimme parini Yuri Bezerukin kanssa tänään myös ihan hyvän nelinpelin, mutta valitettavasti emme pystyneet viemään toista erää nimiimme, vaikka pääsimme syöttämään 6-5 –tilanteessa erävoitosta. Ensimmäiset puolitoista erää vastustajamme pelasivat kovalla itseluottamuksella juuri niin hyvin kuin etukäteen pelkäsin, mutta toisessa erässä 1-3 –tilanteessa saimme murrettua heidän syöttönsä muutaman erinomaisen palautuksen avulla ja pääsimme mukaan peliin. Pidimme syöttömme kolme kertaa peräkkäin breikkipalloista huolimatta ja kova tsemppimme palkittiin 5-5 –tilanteessa murtaessamme Feeneyn syötön nollille. Vastustajamme alkoivat tässä vaiheessa hieman hermostua, mutta luontoäiti päätti nollata hyvän momentumimme kymmenen minuutin sadetauon avulla. Tullessamme takaisin kentälle meidän erinomainen fiiliksemme ja vastustajiemme turhautuminen olivat kadonneet, ja he onnistuivat murtamaan takaisin kolmannella breikkipallollaan. Tie breakissakaan emme pelanneet huonosti, mutta vastustajamme tekivät selväksi, miksi he ovat voittaneet niin monta kisaa tänä syksynä, ja löivät pari uskomatonta lyöntiä lähes rutiinilla. Jouduimme lopulta Yurin kanssa tunnustamaan heidät paremmiksemme, mutta saatoimme kuitenkin poistua kentältä päät pystyssä hyvän taistelun jälkeen.

Tilanne on siis nyt aikaisemmalta reissulta tuttu, eli saan rauhassa keskittyä singelin pelaamiseen. Tänään pelattiin vain neljä miesten kaksinpelin pääsarjaottelua, ja myös tuleva vastustajani pelaa vasta huomenna. Aionkin siis suunnata huomenna klubille kello kymmeneksi katsomaan, kun israelilainen Amir Weintraub ja thaimaalainen Danai Udomchoke ratkaisevat paremmuutensa. Seuraavan kierroksen vastustajani ei siis missään tapauksessa tule olemaan helppo, joten aion käyttää kaikki keinot skauttaamismahdollisuus mukaalukien hyödyksi. Tarkoitukseni on myös jossain vaiheessa päivää käydä vetämässä kevyt tunnin treeni, jotta hyvä tuntumani pysyy yllä torstain toisen kierroksen otteluuni. Menen tästä nyt kuitenkin nukkumaan, mutta palaan huomenna taas asiaan ja pohdin tarkemmin tulevaa otteluani, kun vastustajakin on selvillä. Huomiseen!

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon hyvästä aloituksesta.
    Uran paras ranki on tosi lähellä, joten toivotaan, että peli kulkee samaan malliin.
    Toisen kierroksen vastustaja tulee olemaan mielenkiintoinen. Danaihan oli ainakin aikoinaan ihan hyvä peluri, joskin aika aseeton. Amirin ranki on ihan hyvä, mutta parhaat voitot on otettu taktisesti aika perähikiässä, joten saattaa olla hiukan ylirankattu peluri. Viime viikollaki kävi tietyllä lailla munkki kaaviossa...vähättelemättä yhtään kisavoittoa.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että oma pelivireesi tuntuu taas muutaman nihkeän viikon jälkeen terävältä. Weintraub tai Udomchoke onkin jo oikein mukavan tiukka testi, toivotaan hyvää matsia.

    Onkos näillä näkymin suunnitelmissa Australian avointen karsinta? Ruokakuvia muuten olikin jo ikävä... :)

    VastaaPoista