perjantai 5. marraskuuta 2010

Heliövaara - Look - 6-2, 6-4

Jes, jatkoin tänään hyviä pelejäni ja otin voiton hyvästä aussi-pelaajasta. Pahoitteluni vielä eilisestä, mutta en saanut yhteyttä nettiin vasta kuin myöhään illalla, jolloin halusin jo mennä nukkumaan. Voisin nyt kuitenkin käydä ensiksi läpi hieman myös eilistä peliä.

Vastassani oli siis karsinnoista mukaan päässyt Simon Ede. Lämpötila ottelumme aikana iltapäivän kuumimpaan aikaan oli yli 35 astetta, joten ensimmäisen erän voittaminen oli todella tärkeää. Ensimmäisen erän pelini ei kuitenkaan ollut kovin hääppöistä, vaan tein aika paljon helppoja virheitä Eden samanaikaisesti pelatessa ihan vahvasti takakentältä. Onneksi syöttöni kulki kuitenkin mukavasti, mikä helpotti omien syöttöjeni pitämistä kummasti. Sain murron alussa parilla onnistumisella 1-1 –tilanteessa, mutta hävisin kuitenkin syöttöni heti perään, jonka jälkeen molemmat pitivät loput syöttövuoronsa. Tie breakissa huomasin vastustajani hieman hermoilevan ja pääsin 5-2 –johtoon aika paljolti hänen virheidensä avustamana. Ede sai kuitenkin sen jälkeen kaksi syöttöpistettä, ja kun rystylinjani karkasi hieman pitkäksi, tasoittui tilanteeksi 5-5. Seuraavassa pisteessä pelasin kuitenkin hyvän pisteen verkolta ja eräpallossa todella pitkä piste päättyi lopulta Eden kämmenvirheeseen. Pääsin tuulettamaan erävoittoa 45 minuutin hikoilun jälkeen.

Toiseen erään sain hyvän alun ottamalla murron heti toisessa gamessa enkä sen jälkeen päästänyt vastustajaani enää peliin mukaan ollenkaan. Hänellä oli edelliseltä päivältä tiukkaakin tiukempi yli kolmen tunnin vääntö takana, mikä varmasti painoi hänen jaloissaan, mutta myös minä paransin peliäni oleellisesti ja otin homman selkeästi hallintaani. Toinen erä ei juuri viittätoista minuuttia kauempaa kestänyt, mikä oli energian säästämisen kannalta oikein hyvä juttu. Pääsin matsin jälkeen takaisin ilmastoituun hotellihuoneeseeni suhteellisen tuoreilla jaloilla, mikä edesauttaa toivottavasti loppuviikon pelejä.

Tänään lämpötila ei kohonnut enää yli kolmenkymmenen, mikä oli monelle pelaajalle varmasti helpotus. Tuuli oli myös voimakkaampi kuin edellisinä päivinä, joten ilma ei myöskään tuntunut niin kuumalta. Tämän päivän vastustajani Look kaatoi eilen omassa toisen kierroksen ottelussaan neljänneksi sijoitetun Colin Ebelthiten vakuuttavalla esityksellä, joten arvelin, että en tulisi pääsemään helpolla. Look löi todella hyvin liikkeestä kovatempoisissakin pisteissä, joten päätin ottaa täksi päiväksi kettumaisen pelinsekoittaja-taktiikkani käyttöön. Se toimi jopa paremmin kuin osasin kuvitellakaan, ja kova tuuli avusti taktiikassani lisäksi oikein mukavasti.

Aloitin tänään todella hyvin enkä hävinnyt kuin kuusi pistettä ensimmäisessä neljässä gamessa ja siirryin nopeasti 4-0 –johtoon. Matsimme alku venyi aika pitkälle iltapäivään edeltävien otteluiden kestäessä ja kestäessä, ja onnistuin käyttämään Lookin pienen uneliaisuuden alussa hyvin hyödykseni. 4-0 –tilanteen jälkeen Look syötti hyvin, mutta niin syötin minäkin ja sain ratkaistua erän pitkän gamen jälkeen neljännellä eräpallollani 6-2.

Toisessa erässä molemmat pitivät ensimmäiset syöttönsä, mutta 1-1 –tilanteessa sain murrettua kuin varkain Lookin syötön, vaikka törmäsin breikkipallossa aika pahasti linjatuomariin. Onnekseni pallo mitä olin hakemassa tuomittiin pitkäksi, ja sekä linjatuomari että minä selvisimme kolarista vammoitta. Pidin jälleen vastatuulipuolelta syöttöni vaikeuksien kautta, mutta molempien pitäessä myös seuraavat syöttönsä, menetin lopulta syöttöni 4-3 –tilanteessa Lookin lyödessä kolme rystywinneriä peräkkäin. Seuraavassa gamessa onnistuin kuitenkin ilahduttavasti murtamaan heti uudestaan Lookin parin virheen avustamana ja pidin syöttöni loppuun neljällä syöttöpisteellä, joista viimeinen oli ässä. Matsi kesti noin puolitoista tuntia, ja se tuntui kyllä tiukemmalta kuin mitä numerot antavat ymmärtää.

Pelasin tänään siis niin sekavaa peliä kuin pystyin. Syöttöni toimi todella hyvin, ja se olikin isossa roolissa tämän päivän ottelussa, mutta peruslyöntipelini olisi saattanut näyttää jonkun silmään korkeintaan B-luokan räpeltämiseltä. Look löi molemmilta puolilta todella hyvin, jos pallot tulivat hänelle terävästi, joten suurimman osan matsia heitin vain lumppua hänen rystylleen ja odotin virhettä. Löin monesti todella hiljaisia sopivan korkeita palloja rystykulmaan, josta Lookilla oli suuria vaikeuksia lyödä muuta kuin krossia, ja silloinkin hän teki usein virheitä. Tuulisissa oloissa hiljaiset pallot voivat olla yllättävän pahoja, koska lyöntiin valmistautumisen kanssa tulee olla erittäin huolellinen, ettei tuuli viime hetkellä vie palloa pois sopivasta osumakohdasta. Pelasin välillä tahallani aivan kaikki pallot Lookin rystylle, jolloin sain hänelle paineen, että hänen tulee pystyä ratkaisemaan jokainen piste rystypuoleltaan tai muuten hän ei voita pistettäkään.

Toki tein myös silloin tällöin yllätyshyökkäyksiä verkolle oman syöttöni tai palautuksen perään ja saatoin myös jonkun pallon lyödä Lookin kämmenellekin. Sieltä hän sai kuitenkin tuotettua paremmin itse vauhtia palloon ja jos en saanut häntä kämmenelle ahdinkoon, piste kirjattiin aika usein vastustajalle. Käytin myös tuulta hyväkseni lyödessäni jonkin verran slaisseja myös kämmeneltäni, millä sain peliä sekoitettua vielä lisää. Vaihtelin myös pisteiden välisien taukojen pituuksia tarkoituksella aloittaessani silloin tällöin seuraavan pisteen lähes välittömästi edellisen päättymisen jälkeen. Tälläkin tavalla on mahdollista saada pelin rytmiä rikki, ja hävityn pisteen jälkeen voi hyvin käydä hakemassa kaikki pallot ja valita huolella haluamansa pallot seuraavaan pisteeseen, jotta vastustajan hyvän pelirytmin löytäminen vaikeutuu.

Olen siis hyvin tyytyväinen siihen, miten sain tänään vastustajani pelin hajotettua, mutta huomenna saman tempun tekeminen voi olla jo aika paljon vaikeampaa. Vastaani semeissä tulee siis 1-sijoitettu australialainen Brydan Klein, jonka peli myös perustuu ainakin jonkin verran vastustajan sekoittamiseen. Klein oli reilu vuosi sitten jo kahdensadan joukossa ja hyvässä nousussa, mutta hänen joidenkin rasististen kommenttien takia saamansa puolen vuoden pelikielto pysäytti hänen nousunsa ainakin vähäksi aikaa. Olen itse asiassa pelannut kerran Kleiniä vastaan vuonna 2003 Tanskassa järjestetyssä alle 14-vuotiaden ETA-kisassa, mutta muistikuvani tuosta pelistä ovat jostain syystä kyllä hieman haalistuneet. Muistan kyllä millä kentällä pelasimme, mutta siinä on oikeastaan aika lailla kaikki. J Kleinillä on hyvä syöttö ja palautus ja minusta hänen rystynsä on parempi kuin hänen kämmenensä. Yritän huomennakin kuitenkin saada vaihtelevalla pelilläni Kleinin peliä sekaisin, mutta minun on kyllä varmaan pystyttävä myös itse ratkaisemaan pisteitä hieman useammin kuin tänään. Kun syöttöni myös toivottavasti toimii yhtä hyvin kuin tänään ja eilen, uskon minulla olevan mahdollisuudet voittoon asti pystyessäni pelaamaan parasta peliäni. Jalkojen tulee liikkua hyvin ja asenteen olla kohdallaan. Nyt vain hyvää lepoa ja tankkausta niin huomenna jaksan taas juosta vaikka iltaan asti!

3 kommenttia:

  1. mitä mailaa ja jännettä käytät ?

    ja onneksi olkoon semifinaali paikasta(:

    VastaaPoista
  2. Hyvä voitto Lookista, kaveri on selvässä nousussa, pelannut loppuvuoden nousujohteisesti. Ovelaa toimintaa oli tuo taktiikkasi matsissa.
    Tsemiä semiin. Kunnioitus pois, samaa nuudelia sekin poika syö:-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Käytän Wilsonin BLX Six.One 95 mailaa 18 X 20 jännetiheydellä. Moni pelaaja pelaa varta vasten heille tehdyillä mailoilla, mutta itse pelaan ihan kaupan hyllystä löytyvällä perusmallilla. Jänteenä käytän Luxilonin Big Banger Alu Power Fluoroa 1,23 millin paksuisena. Tämä kombinaation tuntuu ainakin minun käteeni hyvältä.

    VastaaPoista