torstai 18. marraskuuta 2010

Heliövaara - Mitchell 1-6, 2-6 Heliövaara/Becker - Klein/Propoggia 3-6, 1-6


Hei, en eilen oikein päässyt koneen ja netin ääreen kirjoittaakseni blogia muutamaa lausetta enempää, joten palaan nyt vielä hieman eilisiin otteluihin. Hävisin siis toisen kierroksen otteluni nuorelle australialaisella Benjamin Mitchellille aika luokattomalla esityksellä. Jalkani eivät liikkuneet eivät sitten mihinkään, vaikka kuinka yritin tsempata ja taistella niitä liikkeelle. Tuntui kuin jalkani olisivat olleet joko ihan puhki tai sitten pahasti kipsissä, mikä ei kuitenkaan kuulosta kovin järkeenkäyvältä.

Lyöntini tuntuivat alusta alkaen kauhean epävarmoilta, ja jouduin heti alussa altavastaajaksi Micthellin aloittaessa vahvasti. Hävisin heti ensimmäisen syöttövuoroni, enkä päässyt edes kovin lähelle vastamurtoa. 1-4 –tilanteessa olisin voinut syötönpidolla vielä pitää itseni mukana erässä, mutta onni ei ollut puolellani, kun 30-30 –tilanteessa Mitchellin palautus putosi verkkonauhan kautta puolelleni ja seuraavassa pisteessä minun lyöntini puolestaan pomppasi verkkonauhasta helpoksi tappopaikaksi vastustajalle.

Toiseen erään lähdettäessä yritin saada itseni hereille kaivamalla taistelufiilistä esiin, mutta onnistuin häviämään oman syöttövuoroni heti ensimmäisessä gamessa. 1-2 –tilanteessa pelasin Mitchellin syöttövuoron alkuun pari hyvää pistettä ja pääsin yrittämään vastabreikkiä kolmella peräkkäisellä breikkipallolla. Kaksi ensimmäistä Mitchell selvitti hyvillä syötöillä, mutta kolmannessa tuomari ei harmittavasti tuominnut selvästi leveää kakkossyöttöä ulos, ja Mitchell onnistui lopulta pitämään syöttönsä. Sanoisin, että jos olisin tuossa tilanteessa onnistunut breikkaamaan, ottelun kulku olisi voinut hyvinkin muuttua kannaltani mukavammaksi. Tilanteen tärkeyden pystyi aistimaan ilmassa, ja selkeäkin tennisottelu voi loppujen lopuksi olla pienistä asioista kiinni. Olen niin monta kertaa aikaisemmin nähnyt matsin kääntyvän juuri tuollaisesta tilanteesta, että tilaisuuden käyttämättä jättäminen jäi kyllä harmittamaan. Pelasin tuon gamen jälkeen vielä huonon syöttövuoron, ja Mitchellin pitäessä kaksi vimeistä syöttöään helposti, ottelu oli pian ohi melko selkein numeroin.

Oma pelini oli siis hyvin kaukana parhaasta tasostani, enkä saanut itsestäni läheskään kaikkea irti. Minua ihmetyttää kovasti oman tasoni vaihtelu; hyvän ja huonon päivän välinen ero on uskomattoman iso, enkä oikeastaan ikinä kentälle astuessani voi olla varma millainen peli on tulossa. Voin pelata erinomaista tennistä syötön ja peruslyöntien kulkiessa lähes virheettömästi, mutta ihan yhtälailla silloin tällöin matsin alkaessa olen ihan todellisissa vaikeuksissa pelkästään palloon osumisessa ja sen toimittamisessa verkon toiselle puolelle rajojen sisään. Pelin tempolla ei tunnu olevan vaikutusta virheiden määrään, koska saatan lyödä joka kolmannen lyönnin mihin sattuu, vaikka löisin kuinka hiljaa tai kovaa. Rehellisesti sanottuna olen välillä pahasti hukassa, koska en itsekään ymmärrä miksi teen otteluissa joskus niin paljon virheitä ja miksi normaalit peruslyönnit tuottavat minulle ajoittain niin suuria vaikeuksia. Olen onnistunut tänä syksynä lyömään jo kolme kertaa ottelussa puhtaan hudin keskeltä kenttää kämmeneltäni enkä edes halua ajatella montako kämmentä olen lyönyt pokalla ulos kentältä. Rystyni kanssa osuma on kyllä lähes aina ihan kohdallaan, mutta pallot tuppaavat silloin tällöin jäävän aivan liian usein verkkoon. Vahvin uskomukseni on, että pelini suurin yksittäinen hajottaja on jalkatyö, mutten tiedä miten pystyn vaikuttamaan siihen, miten jalkani ottelun alusta asti liikkuvat. Tässä on minulle hieman pohdittavaa loppureissulle, jos aika käy pitkäksi.

Nelinpelimme Rickhardin kanssa ei eilen myöskään sujunut ihan suunnitelmien mukaan, mutta toisaalta myös vastustajamme pelasivat kyllä vakuuttavasti. Varsinkin Klein oli eilen aika liekeissä, emmekä saaneet aikaiseksi loppujen lopuksi yhtään murtoa. Terävyyteni ei eilen ollut ehkä ihan parhaimmillaan nelinpelissäkään, mutta myöskään parillani ei ollut ihan paras päivä. Ensi viikolla pelaan nelinpeliä australialaisen Joel Lindnerin kanssa, joten silloin toivottavasti peli kulkee taas paremmin, ja tiedä vaikka etenisimme aina loppuun saakka.

Minulla on alun perin varattuna lento sunnuntai-iltapäivälle, mutta yritän saada vielä tänään vaihdettua lentoni huomiselle, jolloin harjoittelun ja levon rytmittäminen onnistuisi paremmin. Treenasin tänään aamulla kevyesti ja ajattelin illalla tehdä huoltavan harjoituksen hotellin pienellä kuntosalilla, jolloin voisin huomenna levätä matkustuksen ohessa. Sunnuntaina ja maanantaina voisin sitten vetää pari hyvää treeniä molempina päivinä uudella kisapaikalla valmistautuen seuraavaan kilpailuun, joka pelataan siis Traralgonissa, noin kahden tunnin matkan päässä Melbournesta itään päin. Mutta nyt lähden tästä siis vielä salille hakemaan fiiliksen viimeiseen puristukseen, jonka toivon kestävän seuraavat kaksi viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti