lauantai 20. marraskuuta 2010

Terveisiä Traralgonista, Victorian osavaltiosta, Australiasta! Tämä päivä meni aika hyvin niin kuin olin suunnitellut, ja saavuin perille uuteen hotelliini juuri sopivasti viisi minuuttia ennen vastaanoton sulkeutumista viittä vaille yhdeksän! :) Matkani alkoi tänään hieman ennen puoltapäivää uloskirjautumisella hotellista, jonka jälkeen jatkoin järjestäjien ystävällisesti tarjoamalla kuljetuksella Wellingtonin lentokentälle. Olin hyvissä ajoin paikalla, joten ehdin syödä rauhassa lounasta ja ihmetellä lentokentän vasta valmistunutta ulkomaanterminaalia, jonka erikoisesta arkkitehtuurista saa toivottavasti tästä kuvasta edes jonkinlaisen käsityksen. Ja täytyy muuten lisäksi mainita vielä sellainen erikoisuus, että Uudesta-Seelannista lähtiessä jokaisen matkustajan on maksettava ennen passintarkastusta 25 dollarin maastapoistumisvero. Yleensähän tällaiset verot maksetaan jo lentolipun hinnassa, mutta Uudessa-Seelannissa homma toimi maksamalla summa joko käteisellä tai luottokortilla tullivirkailijalle. Erikoista. Mutta tässä siis kuva ulkomaanterminaalin sisätilasta.


Meillä kävi hyvä tuuri konetyypin kanssa, kun Qantasin viimeaikaisten ongelmien takia eri konetyyppejä on jouduttu lennättämään eri reiteillä kuin yleensä, ja lennollemme Melbourneen valikoitui tänään tavallisen JetConnectin operoiman Boeing 737-400 -konetyypin sijasta Qantasin uudenkarhea Boeing 737-800, joka on varustettu viimeisen päälle olevilla jokaisen matkustajan "state-of-the-art" henkilökohtaisilla viihdejärjestelmillä isoilla näytöillä. Katselin lennon aikana pari jaksoa Myytimurtajia ja yhden jakson Top Gearia, mikä sai neljän tunnin lennon sujumaan mukavan nopeasti.

Saavuimme Melbourneen aikataulussa kello 17.05, ja suoritettuani passintarkastuksen, matkatavaroiden keräämisen hihnalta ja yksityiskohtaisen tullivirkailijan kuulustelun, pääsin jatkamaan matkaa bussilla keskustaan Southern Crossin juna-asemalle, jossa tarkoitukseni oli siirtyä Traralgoniin menevään junaan. Jostain syystä junarata Melbournesta Traralgoniin oli kuitenkin matkan alkuosuudelta poikki, joten matkustajat laitettiin ensin 45 minuutin mittaisen pätkän ajaksi busseihin, joista siirryimme Dandenongin asemalla junaan, joka vei meidät vajaassa puolessatoista tunnissa vihdoin perille Traralgoniin. Kirjauduttuani sisään hotelliin hain Domino's pizzeriasta pizzan ja muutaman kanansiiven, joita nautistkelen tässä samalla kuin kirjoitan.

Uusi-Seelanti oli maisemiltaan hieno maa, mutta muuten en jostain syystä siihen kovin paljoa tykästynyt. Ihmiset ovat täällä Tasmanian meren toisella puolella jotenkin paljon mukavampia ja iloisempia yleisen ilmapiirin ollessa ystävällismielisempi myös ulkomaalaisia kohtaan. Lisäksi ilmasto täällä Australiassa on ainakin suurimmilta osin miellyttävämpi kuin Uudessa-Seelannissa ja kaiken lisäksi täällä tulee telkkarista edes joskus jotain muuta kuin rugbya! :-D Tämänviikkoinen kisapaikka Traralgon vaikuttaa oikein viihtyisältä kaupungilta monine ravintoloineen ja puistoineen. Tarkoitukseni on huomenna lähteä aamusta klubille tutustumaan paikkoihin ja ainakin yhdet treenit minulla on jo huomiselle sovittuna. Nyt menen tästä kuitenkin nukkumaan, jotta saan heti hyvin nollattua kahden tunnin aikaeron. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti