tiistai 23. marraskuuta 2010

Heliövaara/Lindner - Barker/Lavie 6-2, 3-6, 5-10


Voihan hemmetti! Emme pelanneet parini Joelin kanssa tänään välttämättä ihan parhaalla tasollamme, mutta uusiseelantilaiset vastustajamme pelasivat kyllä toisen erän lopun ja kolmannen erän tie breakin aivan uskomattomalla tasolla. Heillä tuntui onnistuvan oikeastaan kaikki, mitä he yrittivät, ja meidän rooliksemme jäi toisen erän lopussa ja kolmannen erän tie breakissa lähinnä katsoa sivusta kuinka heidän lyöntinsä viuhuivat rajojen tuntumaan kerta toisensa jälkeen. Uskoin, että meillä olisi Joelin kanssa ollut mahdollisuudet mennä kisassa vaikka loppuun asti, mutta tällä kertaa todellisuus oli hieman toisenlainen. Saanpahan toisaalta kuitenkin keskittyä taas rauhassa kaksinpeliin.

Kaksinpelin ensimmäinen otteluni on siis ohjelmassa huomenna, jolloin suurin osa ensimmäisestä kierroksesta pelataan. Vastaani asettuu nuori australialainen James Duckworth, joka oli juniorien ITF-rankingissa tänä vuonna parhaimmillaan jopa sijalla 7. Junioripelit ovat kuitenkin junioripelejä, eikä niissä menestyminen missään nimessä takaa menestymistä miesten peleissä. Treenasin Duckworthin kanssa viime viikolla, jolloin voitin treenierän 6-3, mikä antaa minulle mahdollisesti pienen henkisen etulyöntiaseman huomiseen otteluun. Duckworth pelasi viime viikolla kuitenkin hyvin päästessään semifinaaliin, joten missään nimessä minun ei kannata aliarvioida tulevaa vastustajaani. Duckworthillä on hyvä syöttö ja rysty on mielestäni hänen parempi peruslyöntipuolensa. Kämmeneltä Duckworth pelaa hieman korkeampaa yläkierrettä, mutta siltä puolelta hän tekee silti enemmän virheitä.

Tarkoitukseni on huomenna saada jalat hyvin liikkeelle, jotta pääsen ottamaan palloa tarpeeksi aikaisin saadakseni Duckworthin mahdollisimman usein puolustamaan. Siinä hän ei ole parhaimmillaan, joten uskoisin hyökkäystilanteissa olevani vahvoilla. Minun täytyy kuitenkin olla huolellinen pisteiden lopetuslyönneissäni, koska ainakin toissaviikolla näkemässäni pelissä Duckworth kaivoi pahasta ahdingosta muutaman onnistuneen ”squash”-slaissin vastustajan jo lähes lopetettua pelaamisen. Yritän huomenna myös keskittyä huolella palautuksiin, koska tiedän Duckworthin pelaavan usein syöttö-volleyta ollessaan omissa syöttövuoroissaan tappiolla. Kaiken kaikkiaan huomisessa ottelussa yritän siis pelata aktiivista hyökkäyspeliä, jolla pyrin pääsemään dominoimaan peliä haluamallani tavalla. Lähden otteluun luottavaisin mielin hyvällä fiiliksellä tämän päivän nelinpelitappiosta huolimatta. Itse asiassa tarkistettuani asian muistin oikein pelanneeni Duckworthia vastaan kerran aikaisemminkin vuonna 2007 Australian avointen juniorisarjan ensimmäisellä kierroksella. Silloin Duckworth joutui luovuttamaan jalkavamman takia minun johtaessa ensimmäistä erää 5-0, joten voisin vaikka yrittää jatkaa tuolla linjalla, etten anna hänelle huomennakaan yhtään gamea. J

Nelinpelimme alku venyi tänään aika pitkälle iltapäivään yllätys yllätys naisten pelien kestäessä ja kestäessä kentällämme ennen duppeliamme. En tiedä kuinka subjektiivinen näkemykseni on, mutta mielestäni naisten pelit kestävät lähes poikkeuksetta pidempään kuin miesten pelit, vaikka kummatkin pelaisivat vain kaksi erää. Gamet menevät vaikka kuinka usein 40-40 –tilanteeseen, ja mielestäni niin pisteet kuin pisteiden välitkin ovat naisten otteluissa pidempiä. Tällaisissa yhdistetyissä kisoissa minusta ei olisi mitenkään epäreilua peluuttaa naisten otteluja omilla kentillään ja miesten omillaan. Päätin huvikseni vielä laskea tämän reissun kolmen aikaisemman kilpailun kolmieräiset ottelut miesten ja naisten sarjoissa. Naiset ovat pelanneet kolmessa kisassa 26 kolmieräistä ottelua miesten 13 vastaan. Tämän pienen otoksen mukaan naisten ottelut ovat siis kaksi kertaa todennäköisemmin kolmieräisiä kuin miesten!

Tein tänään aamulla hyvät huolelliset alkulämmittelyt ja niiden päälle noin vartin mittaisen spurttitreenin saadakseni jalkojani paremmin liikkeelle. Tämän jälkeen pallottelin parini Joelin kanssa, minkä jälkeen jäin vielä syöttelemään reiluksi vartiksi. Tämän ei pitäisi varmaan olla mikään suuri yllätys, mutta olen huomannut syöttöni toimivan paremmin, kun teen kisan aikana muutaman spesifin syöttötreenin, joiden ei tarvitse edes olla pitkiä. Tuon ekstrasyöttelemisenhän voisi ottaa jopa ihan tavaksi. Treenin jälkeen söin kevyeksi lounaaksi kanapatongin klubilla ennen otteluamme, joka alkoi hieman kolmen jälkeen. Matsin jälkeen tulin aika nopeasti takaisin hotellille, jossa lepäilin loppuillan syöden ja juoden paljon, jotta kroppani on hyvin valmis huomiseen otteluun. Lämpötilan pitäisi huomenna nousta tämän päivän tapaan lähelle 35 astetta, joten hyvä tankkaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Otteluni Duckworthia vastaan on huomenna toisena otteluna kello 10 jälkeen, joten nyt voisi taas olla hyvä aika siirtyä nukkumaan. C u!

1 kommentti:

  1. Seuraavan kerran kun minulle sanotaan että naisten pitäisi saada vähemmän palkintorahaa kuin miesten, koska heidän ottelunsa ovat lyhyempiä, linkitän tähän tekstiin :D.

    Hyvin kirjoitettu blogi.

    VastaaPoista