sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Tänään oli ohjelmassa matkustuspäivä. Herätyskelloni soi kuudelta aamulla, minkä jälkeen hyppäsin taksiin ja otin suunnaksi Kalgoorlien lentokentän. Ensimmäinen lentoni oli QantasLinkin Boeing 717 –koneella Perthiin, jonne saavuin hieman yhdeksän jälkeen. Perthistä Esperanceen on sunnuntaisin kaksi lentoa päivässä, mutta eilen varatessani vain jälkimmäisessä oli tilaa, joten jouduin odottelemaan Perthin lentokentällä reilut viisi tuntia jatkolentoani Esperanceen. Odotus sujui kuitenkin kivuttomasti tietokonetta pelaten ja ristikkoja tehden, joten pian matka jatkui taas Skywest Airlinesin Fokker 50 potkuriturbiinikonella, joka oli perillä Esperancessa puoli viideltä tunnin ja 40 minuutin lennon jälkeen.

Yrittäessäni eilen varata hotellia tälle viikolle lähes kaikki kaupungin hotellit olivat täysiä, mutta sain onneksi lopulta puhelimitse varattua itselleni huoneen Bayview Motel –nimisestä yöpaikasta, joka sijaitsee mukavalla paikalla kävelymatkan päässä niin klubilta kuin keskustastakin. Minulle ei ole ihan selvinnyt aikaisemmilla matkoillanikaan motellien ja hotellien ero täällä Australiassa, koska en huomaa niiden palvelussa tai varustelussa mitään eroa. Mielestäni tämä motellihuoneeni on mukavampi, suurempi ja paremmin varusteltu kuin viimeviikkoinen hotellihuoneeni, joten mitään syytä valittamiseen ei siis ole. Halvempikin se on vielä kaiken lisäksi. Tässä on kuva motellistani ulkoa ja sisältä.





Esperance on pieni 9500 asukkaan rantakaupunki Lounais-Australian etelärannikolla, ja lähistöllä sijaitsee kuulemma moni Australian parhaista uima- ja surffausrannoista. Tunnelma kaduilla on leppoisa, mutta kaupunki ei ole kuitenkaan liian pieni, etteikö kauppoja tai ravintoloita olisi riittämiin. Kävelin illalla klubille ja tutustuin keskustan pääkatuihin, ja tämä paikka vaikuttaa kyllä olevan paljon mukavampi paikka kuin Kalgoorlie. Ihan keskustassakin pääsee vaikka uimaan valkoisilla hiekkarannoilla, joista yksi näyttää tältä.


Tämä päivä kului siis matkustamisen ja levon merkeissä, mutta huomenna aion taas ottaa mailan käteen ja aloittaa valmistautumisen seuraavaan kisaan. Pelaan nelinpeliä pääsarjaan villin kortin saaneen Kieren Thompsonin kanssa. Huominen sujuu siis vielä treenin merkeissä, matsit alkavat tiistaina.

4 kommenttia:

  1. Olet varmaan tähän aiemminkin vastannut mutta miten nelinpeliparisi valikoituu tuolla kaukomailla? Ja onko sinulla jotain tietyn tyyppistä paria jota haet ajatellen esim kätisyyttä tai pelityyliä?

    VastaaPoista
  2. Teknisesti ottaen motellin ja hotellin perinteinen ero on ollut että voit motellissa parkkeerata autosi huoneesi eteen, niinkuin tässäkin tapauksessa näyttäisi olevan pelin henki. Tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista
  3. Motellit ovat ehdottomasti hyviä majapaikkoja Australiassa. Olen kymmenissä motelleissa majoittunut Ausseissa eikä niistä ole juurikaan huonoja kokemuksia. "Hotelli" -nimike voi Australiassa pitää sisällään "mitä tahansa"... Motellit ovat yleensä varsin edullisia, siistejä ja usein niissä on pieni keittiökin osana. Kannattaa kuitenkin käydä tarkistamassa huone ennen kuin kirjaudut sisään. Eli suosittelen kyllä motelleja jatkossakin.

    Tsemppiä peleihin,
    Ari

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille vastauksista! N.N nimimerkille voisin todeta, että nelinpeliparin valitseminen ei aina todellakaan ole kovin helppoa. Tällä matkalla olen ollut enemmän vaikeuksissa sen kanssa kuin ikinä ennen, mutta olen sentään löytänyt edes jonkun parikseni. Yleensä parinvalinnassa tulee kiinnitettyä huomiota luonnollisesti parin rankingiin ja viime aikaisiin tuloksiin. Kätisyyksiä en ole juurikaan ikinä miettinyt, ja aika harvoin tulee myöskään eteen tilannetta, jossa pelityylit sopivat yhteen niin huonosti, että sen takia pelaisin jonkun toisen kanssa. Tietenkin jos valinnanvaraa on, niin siinä tapauksessa valitsen toki mielummin pelityyliltään paremmin minulle sopivan pelaajan. Mutta aika paljolti parinvalinta on siis kiinni siitä kuka sattuu keneltäkin ensiksi kysymään, ja ketkä ovat milläkin viikolla halukkaita duppelia pelaamaan. Yllättävän paljon hakuammunnalla siis mennään varsinkin futures-tasolla, kun harvalla pelaajalla on ketään vakioparia ympäri vuoden. Mitä ylemmäs rankingissa mennään, sitä tärkeämmäksi parinvalinta kuitenkin muodostuu, jos haluaa pärjätä hyvin.

    VastaaPoista