keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Heliovaara/Becker - Sitak/Venus 6-3, 7-6(2)


Kokeilin tänään hieman uudistaa blogini ulkoasua, kun vanha versio oli jotenkin hieman tylsän näköinen. Saatan muuttaa ulkoasua lähipäivinä vielä lisääkin, joten ei kannata ihmetellä, jos sivusto ei ensisilmäyksellä näytä tutulta seuraavilla käynneillä! Duppelin toisen kierroksen ottelumme sujui tänään erittäin mukavasti, ja onnistuimme parini kanssa voittamaan kisan kolmossijoitetun parin. Sitakin duppeliranking on niinkin korkea kuin 165, joten voitto oli hyvä näyttö duppelikyvyistämme. Tuuliolosuhteet olivat tänään hieman eilistä hillitymmät, mikä teki pelistä paljon miellyttävämpää.

Aloitin ottelun kuitenkin hieman jäisesti missaten pari helppoa volleyta, joiden ansiosta vastustajat mursivat parini syötön heti toisessa gamessa. Saimme murrettua kuitenkin heti takaisin ja mursimme vastustajat vielä kahdesti erän aikana hyvillä palautuksilla ja monesti onnistuneilla lobbeillamme. Toiseen erään saimme jälleen heikon alun hävitessämme parini syöttövuoron ensimmäisessä pelissä, mutta pidimme asenteemme positiivisena ja yrityksemme vastamurtoon palkittiin lopulta viimeisellä mahdollisella hetkellä 4-5 –tilanteessa. Molemmat joukkueet pitivät seuraavat syöttönsä, joten erässä edettiin tie breakiin. Pelasimme parini kanssa tie breakin erittäin hyvin, emmekä jättäneet vastustajillemme juurikaan mahdollisuuksia voittoon, vaan veimme katkaisupelin vakuuttavasti 7-2. Saamme huomenna semifinaalissa vastaamme luultavasti ykkössijoitetun parin Klein/Propoggia. Parillani Rickhardilla on isokokoisena pelaajana hyvä syöttö ja ulottuvuus, kun taas minulla vahvuuksia ovat ehkä palautus ja verkolla liikkuminen. Nämä ominaisuudet yhdessä tekevät meistä hyvin yhteen pelaavan parin, ja uskon meillä olevan huomennakin mahdollisuudet voittoon hyvin pelatessamme.

Heräsin tänään yhdeksän aikoihin ja lähdin klubille aamupalan jälkeen hieman kymmenen jälkeen hyvissä ajoin ennen treenejä, jotta ehdin rauhassa yhdistämään alkulämmittelyyni hieman nopeusjuttuja jalkoja herätelläkseni. Treenasimme tämän jälkeen Rickhardin kanssa noin tunnin verran lyöden lyönnit ja krossit läpi ja pelaten loppuun pari tie breakia. Treenin jälkeen söin klubilla pastaa lounaaksi ja surffailin hieman netissä klubin tietokoneella, joka on pelaajien vapaassa käytössä.  Duppelimme alkoi iltapäivällä hieman puoli kolmen jälkeen, ja matsin jälkeen jäin vielä hetkeksi aikaa syöttelemään treenikentälle hakien viimeistä silausta syötön tarkkuuteen ennen kuin tulin loppujäähdyttelyn jälkeen takaisin hotellille. Hain matkan varrella hieman syötävää take away –kiinalaisesta ja nyt aion ottaa loppuillan rauhassa lataillen akkuja huomiselle.

Huomenna vastaani kaksinpelin toisella kierroksella tulee siis nuori australialainen Benjamin Mitchell. Olen nähnyt pätkiä hänen peleistään tällä ja viime viikolla ja uskoisin, että minulla on hänen pelistään ihan hyvä käsitys. Mitchellin peruslyönnit ovat aika tasapuoliset; rysty on ehkä hieman varmempi, mutta kämmeneltä hän saa toisaalta tehtyä enemmän pisteitä. Mitchell myös liikkuu kentällä hyvin joka suuntaan, joten selkeää heikkoutta hänen pelistään ei ole helppo löytää. Veikkaisin kuitenkin, että pelin sekoittelu toimii huomenna taas hyvin nuorta ja tasaisella tempolla pelaavaa pelaajaa vastaan, ja kun pystyn yhdistämään peliini vielä hyvän syöttö+jatkolyönti –pelaamisen, Mitchell tulee olemaan vaikeuksissa. Mitchellin syöttö ei myöskään ole mikään varsinaisesti hänen vahvuutensa, joten yritän huomenna iskeä usein varsinkin hänen kakkossyöttöönsä ja saada sitä kautta hänelle painetta syöttögameihin. Kokonaisuutena monipuolinen pelaaminen on huomenna siis varmasti hyvä taktiikka lähteä toteuttamaan. Ottelumme on ohjelmassa toisena pelinä kentällä 4, jolla pelit alkavat kello 11.

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää uusi nettisivu:-)
    Nauti olosta ja peleistä. Marraskuu on Suomessa pahaa aikaa, ei kesä eikä talvi vaan tällaista pirun loskaa ja pimeää. Luksusta, kun saa olla siellä lämpimässä.
    Toivotaan, että kisaviikko tuo menestystä!

    VastaaPoista