torstai 11. marraskuuta 2010

Heliövaara - Barton 7-6(3), 6-1


Jes, voitin tänään hyvän karsinnoista tulleen vastustajani ensimmäisen erän vaikeuksien jälkeen erittäin tuulisissa oloissa. Eilen illalla alkaneen ukkosmyrskyn tuomat sateet loppuivat vasta tänään puolilta päivin, minkä jälkeen tuuli yltyi todella navakaksi. Kova tuuli oli kenttien suuntainen eli pelatessa joko suoraan myötäinen tai vastainen, mikä minusta vaikeuttaa peliä vielä paljon enemmän kuin kova sivutuuli, koska pallon pituuden kontrolloiminen on niin vaikeaa. Sivutuulessa voi kuitenkin oikeastaan koko ajan lyödä normaalilla svingilla ja vauhdilla, mutta myötä-vastaisessa tuulessa joutuu monesti lyömään todella hiljaa tai kovaa. Peli ei tänään ollut missään matsissa kovin kaunista, mutta ennakkosuosikit voittivat silti oikeastaan jokaisessa ottelussa. Esimerkiksi kakkossijoitettu saksalainen Rieschick löi omassa ottelussaan myötätuulesta lähes pelkästään alakierrettä, koska se oli hänelle ainoa tapa, miten tuuli ei vienyt palloa pitkäksi. Minullakin oli alussa vaikeuksia saada myötätuulessa pallo pysymään kentässä ja vastatuulessa lentämään yli verkon, mutta onnistuin siinä lopulta kuitenkin paremmin kuin vastustajani, mikä kai on tärkeintä.

Ottelun alussa molemmat pitivät ensimmäiset syöttönsä, mutta jo kolmannessa gamessa onnistuin breikkaamaan ensimmäisen kerran. Minulla oli kaksi tuplabreikkipalloa 3-1 –tilanteessa ja uudestaan kaksi  4-2 –tilanteessa, mutta en kummallakaan kerralla onnistunut, minkä jälkeen minulle kävi klassisesti ja hävisin oman syöttöni 4-3 –tilanteessa neljästä pitopallosta huolimatta. 4-4 –tilanteessa minulla oli jälleen yksi mahdollisuus murtoon, mutta Barton selvitti sen, ja erässä edettiin lopulta ilman lisämurtoja tie breakiin. Lähdin tie breakiin luottavaisena tämän reissun aikaisempien hyvien tie breakien myötä, ja vaikka alussa hieman haparoin ja olin 1-2 ja 2-3 häviöllä, en hävinnyt puoltenvaihdon jälkeen myötätuulesta pistettäkään ja hoidin tie breakin perusvarmalla esityksellä 7-3.

Toisen erän alkaessa tummat pilvet alkoivat lähestyä kenttiä, ja olin varma että parin gamen sisällä alkaa sataa, mutta loppujen lopuksi ehdimme onneksi juuri ja juuri pelata ottelumme loppuun ennen sateen alkua. Pidin heti alkuun syöttöni ja mursin heti perään, mutta 2-0 –tilanteessa keskittymiseni hieman herpaantui ja menetin syöttöni myötätuulesta. Sain kuitenkin taisteltua murron itselleni uudestaan ja 4-1 –tilanteessa sain otettua vielä toisen ja ratkaisevan murron, minkä jälkeen viimeisen syöttövuoron pitäminen oli jo aika helppoa. Pienen lisämausteen siihen toi kuitenkin hetkenä minä hyvänsä alkava sade, jonka takia en enää halunnut ottelua keskeytettävän tuossa tilanteessa. Olin tyytyväinen, kun sain ottelun lopetettua ennen sadetta ja hyvin tyytyväinen olin myös voittooni vaikeissa olosuhteissa.

Peli ei siis tänään ollut tosiaankaan mitään erityisen kaunista, mutta erikoisia lyöntejä ja palloja kyllä tuli sitäkin useammin. Vastatuulesta yritin pitää pallon matalana ja mielellään vastustajan rystypuolella, josta Bartonilla oli vaikeuksia kontrolloida palloa pysymään kentässä. Löin varmaan yli 20 stopparia, joilla voitin lähes jokaisen pallon, koska pallo pysähtyi aina kuin seinään ylitettyään verkon. Löin paljon myös tahallani yksinkertaisesti niin lyhyeksi jääneitä peruslyöntejä, että joku saattaisi laskea ne yläkierrestoppareiksi. Kovin montaa lyöntiä ei vastatuulesta karannut pitkäksi koko ottelussa, joten varsinkin ahdingosta kaukaa takarajan takaa palloa piti lyödä niin kovaa kuin kädestä lähti, että sai sen lentämään vastustajan puolella edes syöttöruudun rajalle. Pyrin myös tulemaan vastatuulesta jonkin verran verkolle, koska myös ohitusten kontrolloiminen myötätuulesta oli vaikeaa ja matalat volleyt olivat todella tehokkaita.

Myötätuulesta jouduin välillä lyömään lähes niin hiljaa kuin pystyin, ettei pallo karannut pitkäksi. Slaissi oli myös hyvä vaihtoehto, koska slaississa palloa voi lyödä matalana, jolloin tuuli ei niin helposti lennetä sitä pitkäksi, ja vastustajan on myös slaissiin lähes pakko nostaa palloa ylös, jolloin myötätuulesta on helpompi lyödä seuraavaan palloon. Verkollenousut myös myötätuulesta tuntuivat toimivan ihan hyvin, joten harrastin niitäkin ihan reilusti. Olen tyytyväinen siihen, miten vähän kämmeneni osuivat pokaan myötätuulesta, koska se on silloin tällöin ollut minulle pieni ongelma. Löin toisaalta kyllä aika paljon slaissia myös kämmeneltäni ja pyrin usein vain siirtämään palloa yläkierteelläkin, joten mailankärjen nopeus ei ehkä noussut niin korkeaksi, että pokien olisi pitänytkään kolista. Palautuspelini oli molemmilta puolilta hyvää ja tehokasta, minkä avulla sain hyvin nollattua Bartonin syötön. Omalla syötölläni pyrin pitämään ykkösen prosentin korkeana ja hain aika vähän kovia pommeja, mikä ehkä vähensi suorien syöttöpisteiden määrää hieman, mutta toisaalta en syöttänyt koko ottelussa kuin yhden tuplan. Kaiken kaikkiaan olen siis tyytyväinen voittoon ihan vaarallisesta vastustajasta ja siitä, että pystyin taas sopeuttamaan pelini hyvin sekä olosuhteisiin että vastustajan peliin.

Kisassa ollaan nyt edetty siis kvartsivaiheeseen, ja vastustajakseni tässä vaiheessa kisaa tulee viime viikon tapaan australialainen Michael Look. Viime viikolla sain Lookin pelin täysin sekaisin hiljaisilla lyönneilläni ja slaisseillani, joten siitä voisi olla hyvä jatkaa huomenna. Look tykkää ottaa palloa aikaisin pompun jälkeen ja kontrolloida peliä sitä kautta, joten hän ei ole kovin tottunut tuottamaan lähes kaikkea lyönnin vauhtia itse varsinkaan rystyltään. Syötin viime pelissämme myös tosi hyvin, joten aion huomenna hakea taas isompia ykkösiä vähän useammin. Jos jotain uutta haluan huomenna tuoda peliini, niin verkolle nousemista voisin ehkä harrastaa hieman useammin kuin viime kerralla. Tuntuu, että runsas harjoittelu verkolla liikkumisen kanssa alkaa tuottaa tulosta, ja pääsen paljon paremmin pallolle volleyita lyödessäni, minkä johdosta verkkopelini on selkeästi entistä tehokkaampaa. Minun täytyy kuitenkin huomisessa ottelussa olla tarkkana ja huolellinen, koska Look on varmasti liikkeellä revanssimielellä ja viime kerrasta viisastuneena. Mielenkiintoinen ottelusta on joka tapauksessa kuitenkin varmasti tulossa.

Nukuin tänään aamulla pitkään ja sikeästi, mikä teki varmasti hyvää ja odottelin herättyänikin hotellilla vielä jonkin aikaa ennen kuin sade lakkasi. Lähdin kentille puoli yhdeltä, mutta sain kuulla pelien alkavan vasta puoli kahdelta, joten kävin syömässä lounaan vielä ennen pelejä. Löin puolisen tuntia aussi Alan Poricin kanssa ennen otteluani, joka alkoi hieman kolmen jälkeen ja kesti tunnin ja 45 minuuttia. Tämäniltaiset tie break shoot outit jouduttiin perumaan sateen takia, joten pelejä jatketaan oikein urakoimalla huomenna. Illalliseksi hain taas take away –ruokaa kiinalaisesta ravintolasta ja nyt alkaa taas olla aika siirtyä unten maille. Tämän viimeisen sateisen kuvan myötä toivotan kaikille hyvät yöt ja palailen asiaan taas huomenna!


1 kommentti:

  1. O-P Kulmala, Tampere11. marraskuuta 2010 klo 20.20

    Hienoa Harri ja onnittelut!

    Henkankin hävittyä tänään oletkin ainoa miesten toivomme loppuviikolla.
    Nämä pelianalyysisi ovat niin täydellisiä että alan jo ihmetellä miten ihmeessä voit muistaa ottelun tapahtumat noinkin hyvin.
    Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista