maanantai 8. marraskuuta 2010


Tulipas tästä päivästä mukava päivä muutenkin kuin vain tenniksen osalta! Aloitin aamuni kaikessa rauhassa nukkumalla pitkään ja noustuani kävelin klubille hoitamaan nelinpelin sing-inin. Takaisintulomatkalla koukkasin kaupan kautta ja ostin kaikenlaisia välipala- ja aamupalatarvikkeita. Täällä tuntuu olevan huoneissa usein jääkaappi, joten ostin viime viikolla kertakäyttöastioita, joilta voin nyt syödä lempiaamupalaani eli muroja maidon kanssa. J

Sovin eilen tälle päivälle treenit saksalaisen Sebastian Rieschikin kanssa, ja tapasimme hänen kanssaan kentillä hieman yhden jälkeen. Löimme lyönnit läpi ja pelasimme jokusen gamen, mikä riitti minulle tälle päivälle mainiosti. Alusta on täällä ehkä hieman nopeampi ja matalapomppuisempi kuin viime viikolla, mikä varmasti vaikuttaa kaikkien pelaamiseen, mutta uskoisin, että pystyn sopeuttamaan myös oman pelini näille kentille ihan hyvin. Syöttö on täällä vielä tärkeämmässä roolissa kuin yleensä, minkä lisäksi matalilla fläteillä lyönneillä ja hyvillä slaisseilla saa paljon aikaan. Verkolle nousemisen pitäisi myös olla helpompaa, koska volleyn tappaminen onnistuu paremmin nopealla kentällä.

Kisajärjestäjät olivat järjestäneet tälle iltapäivälle pienen sightseeing kierroksen halukkaille pelaajille, ja kun minulla oli hyvin aikaa, hyppäsin ilomielen kyytiin. Reitti kulki pitkin upeaa Great Ocean Drivea, joka on 38 kilometriä pitkä rannikkoa pitkin kulkeva maisemareitti. Pysähdyimme matkalla Australian mittakaavassa kuuluisalle Twilight Beachille, josta otin pari kuvaakin. Kiivetessäni ottamaan toista kuvaa, pelästyin kovasti kivien välistä esiin tullutta suurta iguaania, mutta ne ovat onneksi vaarattomia eikä mitään hätää ollut. Sain myöhemmin kuulla, että alueella saattaa törmätä myös käärmeisiin, mutta sellaisia ei tielleni onneksi tullut. :-P Tässä siis pari kuvaa. Hiekka on niin kuin kuvista näkyy todella valkoista ja vesi on aika kirkasta!





Iltapäivällä kiertelin hieman kaupungin keskustassa ja kävin myös pankissa lunastamassa viime viikon palkintorahat, jotka annetaan täällä Englannin lisäksi ainoana maana shekkeinä. Shekkien kanssa sählääminen ei mielestäni ole kovin käytännöllistä varsinkaan, kun pankkien aukioloajat eivät täälläkään ole ihan siitä asiakasystävällisimmästä päästä. Tai mitä tulee tehdä siinä tapauksessa, kun häviää vaikkapa perjantai-iltana ja haluaisi lähteä seuraavana päivänä kotiin, mutta pankit aukeavat seuraavan kerran vasta maanantaina? Varmaan shekin voi lunastaa jotenkin Suomessakin, mutta pankki veloittaa siitä todennäköisesti aika ison summan kaikenmaailman käsittelykuluja.

Myös illaksi kisajärjestäjät olivat suunnitelleet pelaajille ohjelmaa, kun kaavioiden arvonta järjestettiin hienona seremoniana paikallisella venekerholla, jonne oli kerääntynyt lähes kaikkien pelaajien lisäksi lähemmäs sata kisan tukijaa ja paikallisen tennisklubin jäsentä. Juhla oli hienosti järjestetty ja tunnelmaltaan oikein mukava, ja kaikki tuntuivat viihtyvän. Miesten kisan ykkössijoitettu Brydan Klein sai arpoa miesten kaavion, josta todiste tässä.



Lisäksi illan ohjelmassa oli monta puhetta ja mielenkiintoinen arvonta/kilpailu, jossa ihmiset saivat tukea kilpailunjärjestäjiä ostamalla arvan/lipukkeen, joihin laitettiin heidän nimensä. Tämän jälkeen jokainen pelaaja sai nostaa itsellensä lipukkeen, jolloin kukin heistä sai itsellensä tukijan. Se tukija, jonka pelaaja voittaa tämän viikon kisan, saa palkinnoksi matkan ensi vuoden alussa järjestettävään Hopman Cupiin Perthiin, ja tätä kautta kaikki pelaajat saavat kisan ajaksi ikään kuin oman faniklubin. Tämä oli mielestäni todella hauska idea, ja pelaajatkin varmasti tykkäävät, kun jokainen saa ainakin yhden innokkaan kannustajan otteluihin! J Tilaisuuden jälkeen hain illalliseksi sweet & sour possua ja riisiä take away- paikasta, ja nyt alkaa olla taas aika käydä nukkumaan.

Hetkinen, vielä loppuun pitää lisätä, kun meinasi ihan unohtua, että kaavio tosiaan arvottiin tänään, ja saan ensimmäisellä kierroksella vastaani australialaisen ihan vaarallisen karsijan Brendan McKenzien. Kisan kakkossijoitettu Nick Lindahl vetäytyi viime hetkellä pois, mikä yhdessä muutaman sijan rankingnousun kanssa nosti minut kisan kolmossijoitetuksi pelaajaksi. Kaksinpelini on ohjelmassa vasta keskiviikkona, mutta kisat alkavat minunkin osaltani kuitenkin jo huomenna nelinpelin muodossa, kun saamme parini Kieren Thompsonin kanssa vastaamme viime viikon voittajat Joel Lindnerin ja Matt Reidin. Voimme pelata siis huomenna täysin ilman paineita ja hakea rohkeasti ratkaisuja. Aion ottaa duppelin aika paljon hyvän treenin kannalta, mutta eihän se voitto ikinä pahaksi olisi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti