tiistai 9. marraskuuta 2010


Emme lopulta päässeet tänään aloittamaan duppeliamme juuri ennen matsiamme alkaneen sateen takia, joten huomisesta voi tulla kolmen matsin päivä. Heräsin tänään yhdeksältä ja tapasin duppeliparini kentillä hieman ennen kymmentä. Pitkästä aikaa eteen tuli enemmän juniorikisoista tuttu tilanne, kun treenikentillä oli enemmän pelaajia kuin mitä samaan aikaan kentille mahtui.  Meidän varaamallamme kenttäpuoliskolla treenanneet palaajat eivät meinanneet antaa suosiolla tilaa, joten jouduimme pienen sanaharkan jälkeen kutsumaan tilannetta selvittämään kisan refereen, joka lopulta sai ajettua nuo pelaajat pois tieltämme. Jossain määrin kuitenkin nautin tuollaisten tilanteiden seuraamisesta; on hauska katsoa miten monella pelaajalla on pipo aika kireällä ennen omaa otteluansa. J

Päästyämme vihdoin Kierenin kanssa lyömään, löimme lyönnit vain lyhyesti läpi, minkä jälkeen tulin takaisin motellilleni lepäilemään. Katselin koneelta pari jaksoa Top Gearia ja suuntasin kahdelta iltapäivällä Subway-lounaan kautta takaisin kentille. Ensimmäiset pelit kentällämme olivat kuitenkin olleet todella pitkiä, emmekä olleet päässeet vielä puoli kuudelta sateen alkaessa edes aloittamaan otteluamme. Refereet odottivat puoli tuntia sateen loppumista ennen kuin he päättivät siirtää kaikki aloittamattomat ottelut huomiselle. Keskeneräisiä otteluja yritettiin vielä jatkaa valoissa kenttien kuivattua. Hain takaisintulomatkalla take away –kanaa ja riisiä kiinalaisesta ravintolasta ja otin illan rauhassa huoneessani.

Huomenna ottelut alkavat jo kello yhdeksän, jolloin myös minun otteluni on merkitty alkavaksi. Vastassani on siis australialainen karsija Brendan McKenzie, jota ei kuitenkaan tule aliarvioida. Hän oli puolitoista vuotta sitten jo viitosella alkavassa rankingissa ja yrittää nyt tehdä paluuta pitkän loukkaantumisen jälkeen. Hänellä on tasaiset peruslyönnit, joihin hän saa helposti vauhtia sekä varsin hyvä kakkossyöttö. Verkolla tai matalissa palloissa McKenzie ei kuitenkaan näytä viihtyvän kovin hyvin, joten lähden taas huomiseen otteluun peliä sekoittavalla taktiikalla. Aion käyttää tälle alustalle ominaisesti paljon slaissia ja lyhyitä krosseja ja yritän saada aikaiseksi paljon tilanteita, joissa jompikumpi pelaaja on verkolla. Hyvä syöttöpelini antaisi minulle hyvät edellytykset hyökkäävään peliin, joten yritän keskittyä siihen osa-alueeseen huolella. Ottelu McKenzietä vastaan on siis yhdeksältä aamulla, minkä jälkeen on nelinpelin ensimmäinen kierros ei ennen yhtä ja mahdollinen toinen kierros myöhemmin illalla.

Täällä Australiassa järjestetään vuoden aikana todella paljon ihan rahakkaita kansallisia kilpailuja. Toissa viikolla Perthissä pelatussa kisassa oli jaossa 10 000 dollaria, josta 3000 voittajalle, mutta viime viikon järjestely oli kyllä erikoinen. Kalgoorliessa pelattiin samanaikaisesti futuren pääsarjan kanssa kansallista kisaa, jossa oli palkintorahaa 5000 dollaria, josta 2000 voittajalle. Tähän kisaan eivät kuitenkaan voineet päällekkäisyyden takia osallistua muut kuin futuren karsinnoissa hävinneet pelaajat, joten taso oli aika vaatimaton ottaen huomioon, että voittajan palkintoraha oli suurempi kuin futuren voittajalle annettu summa! Suomessa suurin palkintoraha voittajalle taitaa kansallisissa kisoissa olla 500 euroa, mutta täällä näitä 2000 dollarin pääpalkintokisoja pelataan kymmenittäin vuodessa. Jos hyvä pelaaja on rahapulassa, niin kansallisten kisojen pelaaminen Australiassa ei välttämättä ole hassumpi rahanhankintakeino! 

Mutta syy miksi otin tämän esille on se, että viime viikosta viisastuneina järjestäjät päättivät tällä viikolla järjestää kisan yhteydessä iltaisin pelattavan tie break shoot outin, jossa palkintorahaa jaetaan seuraavasti: voittaja 1000, finalisti 600, semifinalisti 200 ja kvartsifinalisti 100 dollaria. Lähes kaikki pääsarjapelaajatkin ovat nyt mukana, ja kisa pelataan 64 pelaajan kaaviona iltaisin kuuden jälkeen niin, että voittaja ratkaistaan vain yhdessä tie breakissa! Tämä on minusta aika hauska ja varmasti kiihkeä kisa, jossa jaetaan kuitenkin ihan mukavasti palkintorahaa. Lisämausteena huomenna tehtävässä kaaviossa on se, että ketään ei sijoiteta, joten jo ensimmäisellä kierroksella kisan kaksi korkeimmalle rankattua saattavat joutua vastakkain. Ensimmäinen ja toinen kierros ovat ohjelmassa huomenna illalla, ja odotan noita pelejä jo innolla! :-P

Nyt minun alkaa kuitenkin taas olla aika mennä nukkumaan, jotta jaksan huomenna herätä pirteänä ennen aamuotteluani. Huomiseen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti