sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Heliövaara/Paukku - Ghedin/Martin 2-6, 6-4, 10-5

Jes! Voitimme Juhon kanssa ensimmäisen nelinpelitittelimme! Ottelu ei alkanut kannaltamme ihan parhaalla mahdollisella tavalla, kun vastustajat saivat murrettua syöttöni 1-2 -tilanteessa ihmeellisen tilanteen jälkeen. Syötin Martinia päin 30-40 tilanteessa, ja hänen palautuksensa nousi helpoksi smashiksi Juholle, joka löi pallon verkon päältä nätisti pompulla katsomoon. Martin huusi heti Juhon lyönnin jälkeen "out", ja linjatuomari meni ilmeisesti jotenkin kipsiin ja huusi myös pallon ulos. Pallo oli kuitenkin selvästi viivan sisäpuolella, mutta päätuomari ei muuttanut enää linjatuomarin päätöstä oikeaksi. Martin oli jo kerran aikaisemmin kesken pisteen tuominnut yhden Juhon volleyn ulos, mutta siinä tilanteessa tuomari ei onneksi mennyt lankaan, vaan piste jatkui. Meitä alkoi Juhon kanssa vähän liikaa ärsyttää Martinin käytös, emmekä oikein loppuerässä löytäneet enää hyvää keskittymistä, ja minä hävisin vielä toistamiseen syöttöni erän loppuun.

Toisessa erässä päätimme kuitenkin, että turha tässä nyt enää on kiehua, ja kaikista paras tapa antaa samalla mitalla takaisin on voittaa tämä ottelu. Haimme puoliväkisin kovan taistelu-/tsemppifiiliksen päälle tuulettamalla voitettujen pisteiden jälkeen ja pysymällä koko ajan pisteiden välissä pienessä liikkeessä. Meidät palkittiin 2-2 -tilanteessa, kun pelasimme hyvän gamen ja saimme murrettua Martinin syötön. Juho piti heti perään, ja minäkin onnistuin pitämään 4-3 -tilanteessa syöttämällä ässän ottelun ainoassa no-ad pisteessä. 5-4 -tilanteessa Juho syöttö tyylikkäästi erän kotiin, ja edettiin siis kolmannen erän super tie brakiin.

Ghedin syötti ensimmäisenä ja piti, mutta sen jälkeen me voitimme viisi pistettä peräkkäin siirtyen 5-1 -johtoon ennen puoltenvaihtoa. Seuraavassa pisteessä Ghedin palautti kakkossyöttöni krossina läpi viivan ulkoreunalle, mutta se jäikin ainoaksi pisteeksi, jonka hävisimme omalla syötöllä kolmannessa erässä. Seuraavalle puoltenvaihdolle mentiin meidän 8-4 -johdossa, ja ottelupallossa Juho meni tyylikkäästi väliin verkolla lyöden rystyltä kauniin volleystopparin.

Oli todella tärkeää, että pystyimme kasaamaan ajatuksemme toisen erän alussa ja saamaan positiivisen henkisen vireen päälle. Kolmannessa erässä me olimme selkeästi aktiivisempi ja voitonnälkäisempi pari, ja ansaitsimme minusta täysin voittomme. Palautimme paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni, ja minä myös paransin syöttö työskentelyäni. Toivottavasti pystymme toistamaan menestyksemme ensi viikolla, kun pelaamme taas Juhon kanssa yhdessä. Kaavio on yllättäen ensi viikolla aika tyhjä, joten me pääsimme ykkössijoitettuina suoraan toiselle kierrokselle. Pelaamme ensimmäisen ottelumme luultavasti vasta keskiviikkona.

Kaksinpelissä saan ensimmäisellä kierroksella vastaani ruotsalaisen Patrik Rosenholmin. Tunnen hänet hyvin jo junioripeleistä, joissa olemme kohdanneet kolme kertaa. Voitot ovat minulle 2-1, mutta en usko, että niillä tulee olemaan kovin suurta merkitystä huomisessa pelissä. Rosenholm saa helposti vauhtia palloon ja hän pyrkiikin pelaamaan suoraviivaista ja aika isoa peliä. Hänen lyöntinsä ovat melko suorat, ja varsinkin yhdenkäden rystyltään hänellä on vaikeuksia saada kovin paljon yläkierrettä palloon. Rosenholm on vaarallinen pelaaja hyvin pelatessaan, mutta uskon pystyväni liikkumaan sen verran hyvin, että hän ei saa minusta kovin helpolla winnereitä, jolloin hän alkaa tehdä virheitä. Hän ei myöskään itse liiku mitenkään erityisen hyvin, joten mitä useammin saan hänet puolustamaan sitä parempi. Syöttöni on mielestäni nyt ihan hyvässä vireessä, joten pyrin saamaan sillä paljon aikaiseksi huomenna. Matsimme on merkitty ohjelmaan kolmanneksi peliksi kello 10 jälkeen.

Tänään oli Gausdalin mittapuulla mitattuna ihan vaiherikas päivä. Aamulla aamutreenien jälkeen pelasimme Juhon kanssa nelinpelin finaalin puolilta päivin, jonka jälkeen söimme rauhassa luonasta. Tänään oli tarjolla normaalin salaattipöydän ja muutaman lihavaihtoehdon lisäksi pizzaa, joka maistui erittäin hyvin. Katsoimme lounaan jälkeen hetken suomalaisten tyttöpelaajien otteluita ennen kuin siirryimme sisälle seuraamaan jalkapallon MM-kisoja. Niemisen Timo saapui paikalle alkuillasta, ja meninkin hänen kanssaan vielä tunniksi lyömään kuudesta seitsemään. Täytyy sanoa, etten ole vieläkään aivan sinut kentän ja olosuhteiden kanssa, ja hyvän lyöntirytmin löytäminen on kovan työn takana. Uskon kuitenkin, että tämän illan treeni auttoi rytmin löytämisessä ja huomenna olen taas vaarallinen vastustaja.

Illalla menimme kaikki suomalaiset yhdessä illalliselle ennen kuin katsoimme taas hieman jalkapalloa ja vedimme kovat pingisturnaukset hotellin lasten leikkihuoneessa. Hotellin pingismailat ovat niin surkeat, että yläkierteen lyöminen on lähes mahdotonta, joten peleissä tulee huikeita slaissailupisteitä. Viikon pelanneena tatsi pallon alkaa myös pikkuhiljaa olla aika kohdillaan. Hauskanpidon jälkeen kaikkia alkoi kuitenkin väsyttää, ja nyt onkin hyvä aika mennä nukkumaan, jotta huomenna jaksaa virkeänä taistella voitosta.

1 kommentti:

  1. Upeaa, onnittelut nelurivoitosta!
    Kuvaamasi vastustaja(t) on varoittava esimerkkejä tyypistä, joissa yhdistyy vilpillisyys ja valtava voittamisen tahto. Useimmiten kombinaatiosta puuttuu kuitenkin urheilullisuus ja riittävä potentiaali huipulle. Tällaiset tyypit tekevät vain itselleen hallaa tasolla kuin tasolla. Jutut alkavat kiertää ja loppujen lopuksi ovat yleisen naureskelun aihe, eikä harjoittelukumppaneita tai neluripareja ole kovin helppo löytää.
    Hienosti kokositte itsenne!

    VastaaPoista