maanantai 28. kesäkuuta 2010

Heliövaara - Rosenholm 6-4, 7-5

Jee! Voitin tänään ensimmäisen kierroksen otteluni ja sain näin ollen avattua voittotilaston kaksinpelissä täällä Norjassa. Ensimmäisessä erässä sain yhden murtopallon jo heti ensimmäisessä gamessa, mutta onnistuin breikkaamaan vasta Rosenholmin toisessa syöttövuorossa kolmannessa gamessa. Loppuerän ajan molemmat pitivät syöttönsä helponlaisesti, ja samalla kaavalla jatkettiin toisen erän alussa. 3-3 -tilanteessa mursin Rosenholmin syötön toistamiseen, ja sain pidettyä pienten vaikeuksien kautta seuraavan syöttöni. 5-4 tilanteessa kävi kuitenkin ensimmäisen kerran tänä vuonna niin, etten onnistunut pitämään syöttöäni tuossa tilanteessa. Minulla oli yksi ottelupallo 40-30 tilanteessa, mutta tein siihen kohtaan helpon rystyvirheen ja seuraaviin kahteen pisteeseen vielä kaksi kämmenvirhettä päälle.

Onneksi Rosenholm ei ilmeisesti kuitenkaan ollut henkisesti valmistautunut tasoitukseen, vaan hän teki kolme helppoa virhettä seuraavassa omassa syötössään, ja pääsin yrittämään ottelun voittamista toista kertaa omalla syötölläni. Rosenholm pelasi kuitenkin 6-5 -tilanteessa ensimmäiset pisteet todella hyvin, ja olin pian tappiolla 15-40. Ensimmäisen breikkipallon selvitin houkuttelemalla Rosenholmin verkolle lyhyellä rystyslaissilla ja ohittamalla kämmenlinjalla ja toisen aggressiivisella inside-in kämmenläpilyönnillä. Ottelun viimeiset kaksi pistettä sain voitettua kahdella syöttöpisteellä, ja ottelu oli viimein ohi tunnin ja 45 minuutin pelin jälkeen.

Voitto on aina voitto, mutta en ole missään nimessä tyytyväinen päivän esitykseeni. Syötin lähes koko ottelun ajan todella heikosti ja loppua kohden jouduin tiputtamaan ykkösestäni paljon vauhtia pois, jotta sain sen edes silloin tällöin kenttään. En tiedä mitä varten syöttöni oli tänään niin epävarma, mutta minusta tuntui, että syöttöliikkeen rytmi ei ollut ihan normaali. Ykkössyöttöni prosentti oli varmasti alle viidenkymmenen, mutta onneksi kakkossyöttöni toimi tänään edes jotenkuten.

Myös muu pelini oli melko tahmeaa ja vaikean tuntuista. Rosenholm lämi palloa ihan reilusti, joten mitään erityisen hyvää rytmiä ei palloissa ollut, ja helppoja virheitä tuli molemmin puolin aika paljon. En ole vieläkään löytänyt hyvää tuntumaa näihin olosuhteisiin, ja välillä tuntuu, etten tiedä itsekään juuri ollenkaan ennen lyöntiä, mihin pallo lähtee. Jalkani liikkuivat tänään ihan mukavasti, ja ehdin pallojen luokse hyvin, mutta varsinkin kämmenpuolella jalka-asentoni olivat usein kummallisia, ja lyönnit vaikeutuivat monesti paljon jo pelkästään sen takia. Yritin pelata kämmeneltäni rohkeasti, mutta virheitä tuli kyllä tänään paljon enemmän kuin yleensä.

Joka tapauksessa, vaikka oma pelini ei tänään ollut mitenkään hääppöistä, pystyin silti rutiinivoittoon. Joskus matsin jälkeen tulee sellainen kummallinen olo, että mitä tein tänään paremmin kuin vastustaja ansaitakseni voiton, ja tänään en osaa tuohon kysymykseen vastata. Ainoa mitä mieleen tulee on, että tein vähemmän (helppoja) virheitä. Ehkä se oli sitten se syy, miksi voitin tänään.

Huomiseen ohjelmaan ei ole merkattu seuraavaa kaksinpeliäni englantilaista Daniel Coxia vastaan, joten se matsi on vasta keskiviikkona. Nelinpelin kvartsimme Juhon kanssa norjalaisparia Boretti/Tveit vastaan on kuitenkin huomenna viimeinen eli seitsemäs(!) peli kentällä 1. Voi mennä yötöiksi, mutta syynä siihen on tänään kello neljältä alkanut sade, joka pakotti siirtämään huomiselle aiottua enemmän otteluita.

Tämänpäiväinen ohjelmani oli aika tavallinen päivä täällä Gausdalissa. Aamupalan jälkeen kävin Timon kanssa lyömässä puoli tuntia kello 11 ennen kuin matsini alkoi vähän ennen yhtä. Lounas tarjotaan täällä 13-14.30, joten jouduin tänään hakemaan syötävää kaupasta, kun pelasin juuri lounaan ajan matsiani. Löysin kaupasta kuitenkin onneksi ihan hyvän kinkku-juustosalaatin ja säilykepurkillisen sardiineja tomaattikastikkeessa. Tulin huoneeseen syömään ja katselin samalla jalkapalloa sekä ulkona alkanutta melko rajua ukkoskuuroa. Sateen jälkeen taivaalle ilmestyi moneen kertaan hieno sateenkaari, joista yhdestä onnistuin nappaamaan jonkinlaisen kuvan.


Illan vietin rauhassa sisätiloissa, kun ulos märkään ei viitsinyt juurikaan mennä. Huomenna yritän jossain vaiheessa päästä vähän lyömään ennen matsia, mutta vaikeata se tulee olemaan, kun treenikenttä on niin täynnä kuin olla ja voi. Täytyy ehkä yrittää päivystää matsikenttiä, jos niillä olisi pieniä taukoja ottelujen väleissä. Kaikki lyöminen on kuitenkin hyväksi tuntuman löytämiseksi.

1 kommentti:

  1. Hienoa, että voitto tuli kaksinpelissäkin. Varmaan tosi hyvä hiukan oudommissa kenttäoloissa, että pelaa myös neluria. Saa väkisin tuntumaa enemmän kuin moni pelkästään kaksinpeliä pelaava, varsinkin kun vuorot ovat noin kortilla!

    VastaaPoista