perjantai 11. kesäkuuta 2010

Heliövaara-Yi 6-4, 6-3


Jes! En pelannut tänään mitenkään ihmeellistä peliä, mutta pystyin silti ihan helpohkoon voittoon. Yi aloitti ottelun pidolla, ja minäkin onnistuin pitämään ensimmäisen syöttövuoroni kahdesta murtopallosta huolimatta. Sain murron heti sen jälkeen kolmannessa pelissä, mutta Yin onnistui murtaa takaisin 4-3 –tilanteessa. 4-4 –tilanteessa onnistuin 30-30 –tilanteessa ohittamaan Yin kahdesti hyvällä kämmenlinjaohituksella ja pidin syöttöni perään. Toisessa erässä onnistuin murtamaan Yin syötön 2-2 –tilanteessa ja kaunistelin lukemia vielä murtamalla Yin viimeisen syötön toisella matsipallollani. Matsi kesti hieman yli puolitoista tuntia, mutta sekin johtui vain siitä, että Yi käveli pisteiden välit niin hemmetin hitaasti. J

Yi pelasi juuri niin kuin ajattelin; hän haki pisteitä ykkössyötöllään ja sen jälkeisillä volleyilla sekä takakentältä kämmenellään. Pystyin kuitenkin lukemaan hänen syöttöänsä aika hyvin eikä minulla ollut suurempia vaikeuksia palauttaa sitä. Yi alkoikin toisessa erässä jäädä enemmän taakse syöttönsä jälkeen, mutta se kelpasi minulle vielä paremmin. Hän pystyi kämmeneltään välillä kääntämään yllättäviä kulmia, mutta kun sain pallon hänen rystylleen, voitin pisteen lähes aina. Yin rysty oli huonompi kuin luulin, mutta ehkä hän juuri sen takia nouseekin niin paljon verkolle. Hän löi paljon stoppareita, mutta ne olivat usein sen verran korkeita, että ehdin niihin ongelmitta. Oma syöttöpelini oli ihan kiitettävää; ykkössyötön prosentti ei ollut ehkä ihan niin korkea kuin halusin, mutta syötin tänään oikein hyviä kakkossyöttöjä. Toisessa erässä 1-2 tilanteessa minun syöttöni oli 15-40, mutta selvitin tilanteen syöttämällä kaksi ässää peräkkäin kakkossyötöllä! En juuri ikinä syötä ässiä kakkoselle, mutta tänään noissa kahdessa pisteessä kovat ja jyrkät kick-syöttöni yllättivät Yin täysin. Yin ilme noiden syöttöjen jälkeen oli suorastaan nautittava. J Liikkumiseni oli tänään ihan hyvää, mutta nyt kyllä jo huomaan, että alkaa olla paljon matseja takana. Yin kämmenen suuntaa oli välillä vaikea lukea, ja minulle oli tänään nopeat suunnanmuutokset huomattavasti vaikeampia kuin yleensä. Jotenkin lantion/lonkanseudun lihakset eivät toimi ihan niin hyvin kuin yleensä. Mutta nyt on siis oikein hyvä fiilis, kun tuntuu, että pystyn nykyään voittamaan ihan perusesityksellä Yin tasoisia pelaajia. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen.

Huomenna semifinaalissa saan vastaani nuoren kiinalaisen Wu Din. Hän on ensimmäinen sijoittamaton pelaaja tässä kisassa, joten häntä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Hän on pistänyt aiemmat kolme vastustajaansa aika selvästi nippuun, mutta toivotaan, että huomenna onni kääntyy. Wu muistuttaa olemukseltaan ja ruumiinrakenteeltaan todella paljon Micke Kontista. Hänellä on myös hyvin samannäköiset lyönnit ja aika samantyylinen pelikin. Wu on parhaimmillaan takakentän palloralleissa, joten aion huomenna pyrkiä sekoittamaan peliä niin kuin tein viime viikon kiinalaisvastustajiani vastaan. Aion aina paikan tullen tulla verkolle ja siirtää sillä tavalla painopistettä Wun kenttäpuolelle, mutta uskon, että huomenna voi hyvin toimia myös matalat, lyhyet slaissit ja kierteettömät pallot, joilla pystyn houkuttelemaan Wun verkolle. Wu pelasi tänään viereisellä kentällä kuin minä, ja mitä pystyin hänen matsiaan seuraamaan, minusta näytti, että hän ei ollut parhaimmillaan joutuessaan liikkumaan syvyyssuunnassa. Olen myös luottavainen, että syöttö- ja palautustyöskentelyni on parempaa kuin hänellä. Wu on kuitenkin ehdottomasti vaarallinen vastustaja, ja koska hänellä ei lyönneissä ole mitään selkeää heikkoutta, minun tuleekin pystyä huomenna pelaamaan hyvin omaa peliäni. Syöttö on tärkeässä roolissa, mutta myös huolellinen hyökkäyspeli voi olla minun syömähampaani. On mielenkiintoinen peli joka tapauksessa huomenna ohjelmassa.

Päivärytmini alkaa myös täällä Jiaxingissa vakiintua. Heräsin ennen kahdeksaa ja yritin lähteä 9.30 kuljetuksella kentille, mutta sellaista ei tänään kulkenutkaan. Onneksi referee ja pari tuomaria oli juuri lähdössä klubille samaan aikaan, ja pääsin heidän autollaan. Vedin itsekseni hyvät lämmittelyt keskuskentällä ja pelasin matsini kentällä 8. Matsin jälkeen jäähdyteltyäni venyttelin pelaajien tiloissa ja jouduin taas linjatuomareina toimivien tyttöjen kuvattavaksi ja jututettavaksi puoleksi tunniksi. He haluavat kovasti kehittää englanninkielentaitoaan ja ovat todella innoissaan päästessään puhumaan ulkomaalaisella. Tässähän tuntee itsensä ihan kuuluisaksi! J Tulin takaisin hotellille yhden aikaan ja aloin selvitellä lentoja kotiin. Suunnitelmani kotimatkan osalta menivät nyt vähän pilalle, mutta se ei haittaa yhtään. Olin varannut alustavasti paluulennon täksi illaksi, koska jos olisin hävinnyt viimeistään tänään, olisin lentänyt täältä suoraan Saksaan ja pelannut siellä liigapelin huomenna. Nyt en kuitenkaan ehdi Saksaan(voi harmi!), joten jouduin vaihtamaan lentoni. Alkuperäinen lippuni oli kuitenkin täältä Dusseldorfiin, ja koska tuota määränpäätä ei enää voi muuttaa, joudun lentämään kotiin Dusseldorfin kautta. Vaihdoin lentoni nyt sunnuntai-illaksi, mutta lentoajat eivät ole kovinkaan mukavat. Lennonvaihto ei kuitenkaan näin tullut maksamaan kuin muutaman kympin, joten se oli järkevintä. Minulla on nyt siis lento sunnuntaina Hangzhousta Dalianiin Pohjois-Kiinassa, jossa olen yhden yön. Lennän maanantaina sieltä Pekingin ja Munchenin kautta Dusseldorfiin, jossa vietän taas yhden yön. Viimein tiistaina lennän Prahan kautta Helsinkiin ja olen siis kotona tiistaina iltapäivällä. Matkustamista tulee yli 50 tuntia, mutta ehkä kannattaa kuitenkin keskittää ajatukset vielä pari päivää otteluihin ja miettiä paluuta sitten kun on sen aika. Söin tänään hotellilla tutut ja turvalliset ruoat; lounaaksi spagetti bolognesen ja illalliseksi gulassi-keiton sekä wienin-leikkeen. Minulle tuli illalla kuitenkin vielä nälkä tehtyäni vajaan tunnin huoltavan harjoituksen pyöräilemällä hotellin salilla, joten tilasin vielä huonepalvelusta hotellin burgerin lisäkkeineen huonepalvelusta. Burgerin pihvi oli aivan tajuttoman hyvää, ja se hakkasi ainakin minusta kaikkien pikaruokaketjujen burgerit 6-0. Tällä hyvällä fiiliksellä onkin nyt hyvä mennä nukkumaan, jotta on huomenna taas iskussa, kun semifinaali alkaa kello 11.

2 kommenttia:

  1. Mahtisonni!!! kaikki haulit himaan vain, ja oot pian Henkan kanssa samoissa kisoissa!!!
    Onnea.
    Pieni vinkki, jos haluat pienen kevennyksen raskaan pelirupeaman oheen. Haepa youtubesta hakusanoilla Köllerer ja Koubek, loistava episodi siitä, mihin tilanne voi johtaa, kun kentällä on kaksi kuumakallea.

    VastaaPoista
  2. Ei oo Heliövaaran pojalla kuntotreenit menny hukkaan... nyt kaksi viimeistä rutistusta vielä! GO GO!!

    VastaaPoista