lauantai 12. kesäkuuta 2010

Heliövaara-Wu 2-6,4-6

Kaikki voittoputket päättyvät joskus, ja tänään oli minun vuoroni olla ottelun häviävänä osapuolena. En varsinkaan matsin alussa saanut itseäni liikkeelle juuri ollenkaan. Ottelu alkoi molempien pitämällä ensimmäiset syöttönsä, mutta sen jälkeen sillä kumpi syötti, ei ollut juurikaan merkitystä. Tein tällaisen eräänlaisen kaavion, josta selviää kuinka uskomattoman monta breikkiä ottelussa lopulta tuli.
H-W
0-1 pito
1-1 pito
1-2 murto
1-3 pito
1-4 murto
1-5 pito
2-5 murto
2-6 murto
1-0 murto
1-1 murto
2-1 murto
3-1 pito
3-2 pito
3-3 murto
3-4 pito
3-5 murto
4-5 murto
4-6 murto

Hävisin siis oman syöttöni yhteensä seitsemän kertaa ja onnistuin pitämään ainoastaan kaksi kertaa. Onneksi pystyin itsekin murtamaan Wun syötön usein, muuten numerot olisivat voineet olla aika rumat. Niin kuin arvata saattaa, Wu palautti todella hyvin. Silläkin uhalla, että tulen kertoneeksi hyviä vinkkejä minua vastaan pelaaville pelaajille, olin tänään isoissa ongelmissa, kun Wu palautti syöttöni niin kaukaa takarajan takaa. Hän otti syöttöni aina laskevaan palloon ja palautti ne painavilla lyönneillään jatkuvasti hyvällä pituudella niin, etten päässyt syöttöni jälkeen painostamaan juuri koskaan. Yritin syöttää jyrkkiä kulmia, jotta Wu joutuisi ongelmiin, mutta hän liikkui syöttöihini hyvin ja käytti minun antamia kulmia omaksi edukseen. Lopulta en oikein tiennyt miten olisin syöttänyt, kun en löytänyt mitään tapaa, jolla olisin saanut syötöstäni mitään etua. Jäin jopa ykkösistäni todella usein alakynteen. Tämän takia minun oli omissa syötöissäni hyvin vaikea päästä verkolle, jonka ajattelin olevan hyvä taktiikka Wuta vastaan. Takaa Wun lyönnit olivat aika painavat ja tulivat usein hyvällä pituudella, ja minun olisikin pitänyt pystyä liikkumaan huolellisemmin ja tarkemmin, jotta olisin päässyt hyviin lyöntiasentoihin. Nyt jouduin liian usein huonojen lyöntiasentojen takia alakynteen, ja Wu osasi päättää pisteitä hyvin sekä rysty- että kämmenpuoleltaan. Yritin sekoittaa tempoa slaissilla ja korkeammilla yläkierteillä, mutta tämän taktiikan onnistumiseksi minun olisi pitänyt liikkua paremmin kuin mihin tänään pystyin. Oli harmittavaa, etten pystynyt pitämään viimeistä syöttövuoroani seivattuani kaksi matsipalloa hyvillä onnistumisilla, koska matsi olisi voinut sen jälkeen vielä kääntyä. Olisin tarvinnut tämän ottelun voittamiseksi enemmän syöttöpisteitä ja parempaa liikettä kuin mihin tänään pystyin.

Yhteenvetona täytyy kuitenkin sanoa, että pelit tällä Kiinan reissulla menivät paljon paremmin kuin uskalsin edes itse odottaa. Kisavoitto Wuhanissa ja semifinaali täällä Jiaxingissa on kahdessa viikossa ihan hyvä saavutus! Pisteitä reissulta jäi käteen 35, mikä nostaa rankingiani yli sataa sijaa jonnekin 370 tuntumaan. Vau! Nelinpelissä menestys ei ollut ihan niin hyvää kuin olisin toivonut, mutta en tiedä olisinko jaksanut pelata kaksinpeliä näin hyvin jos olisin pelannut vielä pari duppelia lisää. Parivalinta ei ollut ehkä ihan paras mahdollinen, mutta toisaalta vaihtoehdot olivat aika vähissä. Kisoissa oli mukana vain neljä ei-aasialaista minun lisäkseni, ja aasialaiset tykkäävät pelata oikeastaan aina keskenään. Ensi viikolla tulee olemaan minulle harvinainen tilanne, kun kaksinpelin rankingini on korkeampi kuin nelinpelin. Tästä reissusta jäi kuitenkin mukavat fiilikset myös muutenkin kuin vain pelien takia. Pystyin todella hyviin tuloksiin vaikka olin yksin, eikä yksin oleminen tuottanut minulle mitään ongelmia. Tennispelaajan elämähän on usein aika yksinäistä hommaa, joten on hyvä, että tulen moitteetta toimeen yksiksenikin. Tutustuin myös taas uusiin pelaajiin ja sain kasvatettua kontaktiverkostoani. Olen kehittynyt viimeisen vuoden aikana paljon tässä muihin pelaajiin tutustumisessa ja uskon, että siitä voi olla paljon hyötyä tulevaisuudessa. Esimerkiksi monet kiinalaiset pelaajat olivat aluksi vähän vaikeasti lähestyttäviä, mutta kun heitä oppi tuntemaan, he paljastuivat todella mukaviksi tyypeiksi. Jos ja kun aion tulevaisuudessakin pelata paljon Aasiassa, on hyvä luoda kontakteja myös aasialaisiin pelaajiin. Olin tyytyväinen, että myöskään vieraat ja osin eksoottiset olosuhteet esimerkiksi ruokailun suhteen eivät aiheuttanut minulle mitään vaikeuksia. Pystyn syömään lähestulkoon kaikenlaista ruokaa, ja se antaa minulle edun muihin ulkomaisiin pelaajiin verrattuna, kun pelataan esimerkiksi Wuhanin kaltaisessa paikassa, jossa ei oikein ole mitään muuta kuin paikallista ruokaa tarjolla. Hyönteisten syönnin jätin suosiolla väliin, mutta esimerkiksi duppeliparini ei pystynyt syömään aamiaisella mitään tarjotuista ruoista, ja hän söi joka aamu aamupalaksi vain kaupasta ostamaansa kuivaa pullaa. Ei tuollaisella tankkauksella voi odottaa kovin hyvää menestystä. Minusta tuntuu, että pelaan melkeinpä sitä paremmin, mitä askeettisemmissa olosuhteissa kisat järjestetään. Tästä on hyvä jatkaa Norjan kisoihin, missä kisapaikalla ei ole juuri mitään kenttien ja hotellin lisäksi.

Tämän päivän ohjelmani alkoi herätyksellä kahdeksalta, minkä jälkeen lähdin taksilla kiinalaisten kanssa kentille puoli kymmeneltä. Lämmittelin hyvin, löin Gong Mao-Xinin kanssa aamupallottelut ja pelasin matsini. Matsin jälkeen tulin aika nopeasti takaisin hotellille, jossa nyt lepäilen. Vedän tänään illalla ja huomenna aamulla vielä huoltavat harjoitukset hotellin kuntosalilla ennen kuin lähden huomenna puolen päivän jälkeen toivottoman pitkälle kotimatkalleni. Kävinkin jo eilen läpi lentojani, mutta saavun siis kotiin vasta tiistai-iltapäivällä yli 50 tunnin matkustamisen jälkeen koukattuani Dusseldorfin kautta. En ehdi kuitenkaan kovin pitkään viettää aikaa kotona, koska lähden jo lauantaiaamuna pelaamaan Saksaan yhden liigapelin ja jatkan sieltä sunnuntaina Norjaan. Tarkoitukseni olisi kotiin päästyäni käydä hieronnassa keskiviikkona sekä treenata kevyesti torstaina ja pari kertaa perjantaina. Täytyy vielä kuitenkin katsoa, jos pääsisin jo täällä kerran hierontaan, kun hotellillani on myös sellainen palvelu. Joka tapauksessa, minulla oli todella mukavaa täällä Kiinassa, mutta on se silti kiva päästä taas pariksi päiväksi kotiin ennen seuraavia kisamatkoja. Toivottavasti pystyn jatkamaan Norjassa samanlaisia esityksiä kuin mihin täällä pystyin!

2 kommenttia:

  1. Hyva Harri !!

    35 pistetta on todellakin hieno kotiintuominen talta reissulta. Ja taitaa olla vastaus pohdintoihisi Haastajaturnaukset vs. Futuurit. Eli kai jos haastajaturnaukseen paasee ilman karsintaa, niin se on ykkosvaihtoehto ilman muuta. Sen sijaan jos joutuu karsimaan haastajaturnaukseen, niin mielestani melkein futuuri tuntuu varmemmalta paikalta hakea lisaa pisteita.

    Onnea Norjaan ja sitten haastajaturnauksiin myohemmin ja tietenkin myos Tampereelle ... pian et tarvitse edes villia korttiasi sinne !! :)

    VastaaPoista
  2. Kaikkea hyvää sulle, Harri. Seuraan mielenkiinnolla uraasi.
    Sakari Salon tyttären luokkatoveri kansankoulussa v. 1951, siitä lähtien ole tennistä seurannut...

    VastaaPoista