keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Heliövaara-Yu 6-4,7-6(2), Heliövaara/ Ben Zvi - Lim/Jeong 3-6,1-6


Kaksinpeli alkoi voitolla myös täällä Jiaxingissa. Ulkona satoi koko päivän, joten kaikki päivän ottelut pelattiin sisällä. Pelasin kaksinpelini hienolla keskuskentällä, joka ei kuitenkaan ollut ihan suunniteltu sateisiin olosuhteisiin. Katonrajassa on jokaisella seinällä muutaman metrin verran seinää avoimena, joten tuulenpuuskien aikana sadetta tuli myös kentälle asti. Oli myös minulle ensimmäinen kerta pelata sisäkentällä, jolla tuuli välillä aika reilustikin. Matsi ei ollut tasoltaan mitenkään kovin häikäisevä, vaan koko ottelussa nähtiin ainoastaan yksi syötönmurto, joka tuli kolmannessa pelissä. Minulla oli toisen erän alussa kahdesti yksi breikkipallo, Yulla oli yksi breikkipallo minun syöttäessä ensimmäisessä erässä 5-4 –tilanteessa ja yksi eräpallo toisessa erässä 5-6 30-40 –tilanteessa. Muuten molemmat pitivät aikalailla vaikeuksitta syöttönsä, vaikka ainakaan minun syöttöni ei kulkenut tänään mitenkään erityisen hyvin. Toisen erän tiebreikin pelasin onneksi kuitenkin oikein hyvin, ja sain siinä pelattua ottelun parhaat pisteeni. Rystyni oli tänään hieman jäässä enkä muista, että minulla olisi kovin usein ollut näin suuria ongelmia vasurin yläkierteisen krossikämmenen kanssa. Olin lähes joka kerta myöhässä ja rystykrossini jäivät jatkuvasti keskelle kenttää. Onneksi pystyin kuitenkin aina tiukan paikan tullen parantamaan rystypeliäni ja käyttämään myös slaissia hyvällä menestyksellä. Kaiken kaikkiaan päivän ottelu oli jotenkin mitäänsanomaton suoritus, mutta kyllä siihenkin pitää olla tyytyväinen, että myös huonolla pelillä pystyy voittamaan ihan hyviäkin pelaajia.

Nelinpelissä hieman tahmeat otteet jatkuivat niin minulla kuin parillanikin, ja tällä kertaa se ei enää riittänyt. Meidät murrettiin kahdesti ensimmäisessä erässä ja kahdesti toisessa, mutta myös meillä oli yhteensä neljässä korealaisten syöttövuorossa breikkipalloja, joten vähän paremmalla onnella tulos olisi voinut ainakin olla paljon tiukempi. Verkkonauha ei oikein tänään ollut meidän puolellamme, mutta ei ottelun voittaja nyt kuitenkaan siihen ratkennut. Korealaiset pelasivat hiukan paremmin lähes kaikilla osa-alueilla ja tulos oli tänään se mikä se oli. Saapahan keskittyä rauhassa kaksinpeliin.

Pelaan huomenna kaksinpelin toisella kierroksella uudestaan itävaltalaista Nikolaus Moseria vastaan. Viime viikolla minä olin parempi luvuin 6-4, 6-4, mutta en usko, että huomisesta matsista tulee ainakaan helpompi kuin edellisestä. Moserin pelistä paistoi viime kerralla minun kenttäpuoliskolleni asti pieni väsymys, mutta nyt hän pääsee pelaamaan hyvin levänneenä. Ei varmaan kannata kuitenkaan turhan paljon miettiä vastustajan asioita, vaan parasta on keskittyä pelaamaan itse niin hyvin kuin pystyy. Moser syöttää hyvin, ja hänen murtamisensa ei ole kovin helppoa, joten minunkin tulee huomenna pitää paljon omia syöttöjäni pysyäkseni hyvin pelissä mukana. Myös riittävän aggressiivinen ote peliin on hyvä pitää mielessä, koska Moser on sen tyylinen pelaaja, jota pelkällä puolustamisella on vaikea voittaa. Uskon kuitenkin, että henkinen yliote enne matsia on minulla, ja haluan myös pitää sen huomisen jälkeenkin.

Aloitin päiväni tänään herätyksellä seitsemän jälkeen ja lähdin kentille 8.30 lähteneellä kuljetuksella. Pääsimme Giladin kanssa lyömään puoleksi tunniksi sisälle, ja matsit alkoivat puoli yhdeltätoista. Matsin jälkeen söin lounaaksi kanaa ja odottelin hetken duppelia, joka alkoi 14.45. Duppelin jälkeen pääsin takaisin hotellille vähän ennen viittä ja lepäsin ja tankkasin energiavarastoja huomiselle. Söin heti hotellille tultuani spagetti bolognesen ja illemmalla vielä gulassi-keittoa ja wienin-leikettä. Hotellilla on todella hyvää länsimaista ruokaa ollakseni Kiinassa, ja kun hinnatkaan eivät ole kovin pahoja, voi hyvillä mielen syödä vähän useamminkin. J  Huominen matsini on merkitty toiseksi otteluksi kentälle numero 7, jolla pelit alkavat kello 10. Tämä on muuten ensimmäinen kerta tällä reissulla, kun minulla ei ole aamun ensimmäinen ottelu!

1 kommentti:

  1. Kylläpä nuori tennispelaaja ehtii ja viitsii kirjoittaa pitkiä ja ihan sujuvia blogeja. Vielä kun saisit kielivirheitä karsittua, niin voisit vaikka tienata leipäsi skribenttinä. Eivätkä lisäansiot varmaan olisi pahaksi. Blogeistasi kun voisi urheilulajiksesi päätellä sumopainin, sen verran hurjalta tuo syömisesi vaikuttaa. Mutta: hyviä ruoka- ja pelihaluja!

    VastaaPoista