sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Heliövaara - Sabate-Bretos 4-6, 6-1, 10-8

Edellinen postaukseni oli viime viikon lauantailta Kiinasta, joten nyt on taas korkea aika kirjoittaa kuulumisia. Pääsin Kiinasta pienen säädön jälkeen ihan onnistuneesti pois ja saavuin Helsinkiin tiistaina iltapäivällä. Paikat olivat matsien ja matkustuksen jälkeen siinä kunnossa, että päätin keskiviikkona mennä hierontaan ja jättää tennistreenit loppuviikolle. Torstaina treenasin Ollin ja Tuomas Mannerin kanssa Talissa, ja illalla vedimme Erikin kanssa fysiikkaa liikuntamyllyssä. Perjantaina treenasin Juhon kanssa Meilahdessa. En päässyt viime lauantaina pelaamaan Saksan liigapeliä, joten sovimme klubin päävalmentajan kanssa, että pelaisin tänään Saksassa. Lensinkin siis tänään aamulla Dusseldorfiin ja pelasin iltapäivällä yhden kaksinpelin ja yhden nelinpelin.

Alustana on täällä Saksassa siis massa, ja olin taas samoin kuin kolme viikkoa sitten ensimmäisessä erässä hieman kahvilla. Sabate mursi syöttöni kahdesti, ja erä kirjattiin hänelle 6-4. Toisen erän aloitin aivan eri lailla ja pelasin ensimmäiset neljä gamea todella hyvin. Tulin rohkeasti vastaan palloa ja löin rystyäni flättinä nousevaan palloon ja kämmentäni ihan reilusti turhia varomatta. Myös syöttötyöskentelyni parantui toisessa erässä. Voitin erän 6-1, ja edessä oli saksalaiseen tapaan super tie break. Olin pelannut toisen erän niin hyvin, että olin hieman hermostunut, kun halusin pystyä jatkamaan kolmannessa samalla lailla. Sabate pääsikin minun viheiden ansiosta 4-1 -johtoon, mutta sen jälkeen pelasin viisi hyvää pistettä siirtyen 6-4 -johtoon. Tästä tilanteesta lähtien voitimme ottelun loput pisteet vuorotellen, ja onnisuin päättämään ottelun toisella matsipallollani palautuswinneriin rystyllä pitkin linjaa.

Olen jälleen ihan tyytyväinen siihen, kuinka sain ottelun kulun käännettyä vaikeahkon ensimmäisen erän jälkeen. Sabate ei ole missään nimessä huono pelaaja (ATP-533), ja oli tärkeää, että pystyin ottamaan pelin ohjat omiin käsiini ja painamaan päälle mahdollisimman paljon. Pelasin tänään todella hyvin rystypuoleltani ja tuntui, että tatsini palloon oli taas vähintäänkin kohdallaan. Löin aika paljon hyviä stoppareita, mutta pystyin myös todella hyvin konroloimaan lyöntieni pituutta aina kun se oli tarpeen. Pääsin vaikka kuinka monta kertaa pois ahdongosta lyötyäni onnistuneen, syvän puolustuslyönnin. Kick-syöttöni on ehkäpä ainoa lyönti, johon en tänään ollut tyytyväinen. Jostain syystä se ei pompannut ihan niin hyvin kuin mihin olen tottunut, enkä saanut sen avulla vastustajaani kakkosruutuun ulos kentältä niin kuin yleensä. Täytyy yrittää huomenna ja ylihuomenna vielä vähän treenata kickiä.

Nelinpeli sujui tänään kuin unelma, ja voitimme joukkueemme kakkospelaajan kanssa Sabaten ja jonkun saksalaien pelaajan 6-1, 6-2. Volleyni oli tänään aivan tulessa, ja tunnuin löytävän kentältä aina juuri sen oikean paikan lyödä volleyni. Vielä kun parinikin pelasi oikein hyvin, duppeli tuli meille aika vaivattomasti. Lopputulos päivän kohtaamisessa oli 5-4 meidän joukkueellemme, joten molemmat matsivoittoni olivat erittäin tärkeitä kokonaistuloksen kannalta.

Lennän huomenna aamulla täältä Oslo-Ryggen lentokentälle, josta matkaan noin kolme tuntia junalla Lillehammeriin. Sieltä pitää vielä ajaa kuljetusautolla puoli tuntia ennen kuin olen perillä Gausdalissa illansuussa. Soitin tänään kisan refereelle suomalaiselle Lauri Julinille ja onnistuin sopimaan hänen kanssaan ensimmäisen kaksinpelini vasta tiistaille. Pelaan duppelia Juhon kanssa, ja voi olla, että duppelin aloitamme jo maanantaina. Yritän päästä huomenna illalla vielä treenaamaan Gausdalissa ja yritän myös kijoittaa seuraavan blogikirjoitukseni huomenna illalla. Toivotavasti matka menee ongelmitta, jotta ehdin ajoissa kisapaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti