torstai 3. kesäkuuta 2010

Heliövaara – Moser 6-4, 6-4 Heliövaara/Ben Zvi – Gong/Li 2-6, 1-6


Ihan ensimmäiseksi täytyy korjata tuo kaksinpelini tulos, joka on kaavioon laitettu jostain syystä väärin. Oikeat lukemat olivat siis 6-4, 6-4. Aloitin oikein mukavasti murtamalla Moserin syötön kolmannessa ja viidennessä pelissä. 4-1 –johdossa keskittymiseni kuitenkin hieman herpaantui, ja hävisin oman syöttöni tekemällä breikkipalloon tuplan. Sen jälkeen minulla ei kuitenkaan ollut loppumatsissa ongelmia omissa syöttövuoroissani, eikä Moser saanut kahta pistettä enempää enää yhdessäkään syöttövuorossani. Toisessa erässä sain tarvittavan murron aikaiseksi 3-3 –tilanteessa, ja pidin helposti kaksi viimeistä syöttövuoroani. Ottelu oli minulle sellainen perushyvä matsi. En tehnyt mitään erityistä, mutta minulla oli silti koko ottelun ajan tunne, että hallitsin pelin tapahtumia. Moser pysyi mukana pelissä lähes ainoastaan hyvän syöttönsä ansiosta. Alussa hän syötti kovaa, muttei kovin lähelle rajoja, ja näin ollen minä pääsin käsiksi hänen syöttöihinsä, ja palautukseni onnistuivat oikein hyvin. Alun jälkeen Moser kuitenkin alkoi syöttää pikkaisen tarkemmin, ja hän saikin hieman enemmän suoria pisteitä syötöllään, mutta minähän en tarvinnut kuin sen yhden murron toisessa erässä otteluvoittoon. Pelasin siinä gamessa kolme erittäin hyvää pistettä, ja breikkipalloon Moser löi rystyn verkkoon. Ehkä jos johonkin olen kuitenkin eniten tyytyväinen, niin se on syöttöpelini. En syöttänyt kovin paljon ässiä, mutta sain todella paljon syöttöpisteitä hyvällä prosentilla toimineella ykkössyötölläni. Moserin lyöntien liikeradat olivat sen verran isot, että syötin paljon syöttöjä suoraan häntä päin, mutta sain myös paljon pisteitä syöttämällä lähelle sivurajoja, jolloin Moserin täytyi ottaa enemmän kuin yksi askel palauttaakseen syöttöni, mikä vaikeuttaa palauttamista selvästi. Takakentän pisteissä Moser otti ohjat käteen nopeasti niin kuin arvelinkin, mutta sain muutamalla hyvällä puolustuspisteellä hänen itseluottamuksen hyökkäämiseen rakoilemaan, ja hän alkoi näin tehdä ajoittaisia hyökkäysvirheitä yrittäessään pelata hyökkäyksiään hieman isommalla riskillä kuin yleensä. Spekuloin eilen myös mahdollista iskemistä Moserin kakkossyöttöön, ja se toimi. Sain muutamaan tärkeään pisteeseen palautuswinnerin suoraan Moserin kakkossyötöstä, ja sehän lämmitti mieltä mukavasti. Sain sillä tavalla myös sitä kaivattua tiettyä aggressiivisuutta palautusgameihin, jottei pelaamiseni niissä perustunut vain puolustamiseen. Olen kaiken kaikkiaan siis oikein tyytyväinen omaan peliini, ja onhan se hyvä juttu voittaa Top-500 pelaajia ihan peruspelillä.




Nelinpelin semimme ei sen sijaan mennyt ihan niin kuin olisimme Giladin kanssa halunneet. Vastustajamme pelasivat koko ottelun ajan erittäin hyvin, mikä nyt ehkä saattoi hieman olla arvattavissakin. Pelimme kaatui kuitenkin siihen, että kukaan muu ei hävinnyt ottelussa omaa syöttöään kuin minun parini, joka hävisi ne kaikki. Otan kyllä osan hävityistä syötöistä myös omaan piikkiini, koska en pelannut tänään verkolla ihan omalla tasollani. Parin helpon virheen lisäksi en oikein löytänyt vapaata tilaa mihin olisin volleyni tappanut, vaan vastustajat pääsivät muutaman kerran käsiksi palloihin, jotka minun olisi kyllä pitänyt lyödä läpi. Vaikea tämänpäiväistä ottelua olisi ollut voittaa, vaikka olisimme pelanneet hyvinkin, positiivisena puolena mieleeni jäi kuitenkin oma vahva syöttöpelini. Annoin palaa ykkösissä ihan tosissaan, ja syötin myös ajoittain kakkosta paljon kovempaa kuin yleensä. Se toimi hyvin, ja minun kannattaa varmasti useamminkin syöttää kakkosiani kovaa vain palauttajaa kohti. Sovimme Giladin kanssa pelaavamme yhdessä myös ensi viikolla.



Saan huomenna kaksinpelissä vastaani 7-sijoitetun kiinalaisen Li Zhen, jota vastaan pelasimme jo tänään duppelissa. Hän on aika peruspelaaja; hänen lyönneissään ei ole mitenkään erityisen paljon kierrettä ja sanoisin, että hänen kahdenkädenrystynsä on hänen parempi puolensa. Hän syöttää ihan hyvin, mutta yritän kyllä huomenna taas painaa kylmästi päälle hänen kick-kakkoseensa, koska minulle on aika luontaista tulla vastaan rystylläni ottamaan palloa noususta. Lisäksi hän on varsin vahvarakenteisena pelaajana ehkä joissain tilanteissa hieman kömpelö, joten yritän saada hänet liikkeelle niin hyvin kuin pystyn. Myös päin-syöttö tuntui toimivan häntä vastaan ainakin duppelissa, joten miksei myös huomisessa singelissäkin. Toivotaan että pelini kulkee huomenna, koska täytyyhän minun pitää muun maailman edustusta pystyssä, kun kaikki muut jäljellä olevat pelaajat ovat aasialaisia.



Heräsin tänään taas aamupelin takia jo seitsemältä ja tallustelin aamupalalle vielä aivan puoliksi unessa. Onneksi aamupalaan kuulunut nuudeli oli niin pippurista, että sillä olisi herättänyt vaikka karhun talviunilta, ja minä piristyin kahdessa sekunnissa ensimmäisen tikullisen jälkeen. Otin taas nuudelin seuraksi makeaa leipää sekä yhden hyvin mielenkiintoisen ilmeisesti johonkin taikinaan rullatun nakin. Toista sellaista en jostain syystä hakenut, mutta tässä kuitenkin kuva annoksesta.







Lähdin klubille kahdeksan kuljetuksella, ja löysin paikalta yhden kiinalaisen lyöntikaverikseni. Tuntui niin hyvältä lyödä, että löimme lyöntejä läpi 45 minuuttia ja pelasimme vielä kaksi tie breakin päälle. Ilmankos alkoi matsikin niin hyvin, kun oli pelituntuma kohdallaan heti alusta asti. Söin matsien välissä taas omia eväitäni, ja palasin takaisin hotellille neljäksi. Hain kaupasta taas purkillisen nuudelia ja meinaan mennä illalla vielä syömään ihan kunnolla. Minun on ihan pakko laittaa tähän loppuun vielä kuva eilisistä iltaostoksistani, joihin kuuluu 2,5 litraa vettä, 0,5 litraa appelsiinimehua ja keksipaketti. Mutta mielenkiintoista ei ole se mitä ostin, vaan paljonko ostokseni maksoivat. Yhteensä 6 yuania eli 70 senttiä. Suomessa noista olisi joutunut maksamaan varmasti ainakin nelinkertaisen hinnan. On se vaan kumma kuinka joissakin maissa on niin paljon halvempaa kuin Suomessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti