torstai 3. maaliskuuta 2011

Vautsi vau! Kapteenimme Kimi valitsi minut Jarkko Niemisen kanssa pelaamaan sekä kaksin- että nelinpeliin huomenna alkavassa Davis Cupissa Sloveniaa vastaan. Tuntuu upealta päästä näyttämään kykynsä huippupelaajia vastaan Finland-teksti selässä. Olen erittäin innoissani saamastani tilaisuudesta ja aion varmasti laittaa viikonloppuna peliin kaiken, minkä itsestäni irti saan.

Huomisen ohjelma on siis sellainen, että Jarkko aloittaa paikallista aikaa kello 15 ottelulla Slovenian kakkosta Grega Žemljaa vastaan, jonka jälkeen kentälle minua vastaan astuu Slovenian ykkönen Blaž Kavčič. Kavčič on ATP-rankingissa minua 200 sijaa ylempänä sijalla 81, mutta lähden silti otteluun täysin valmiina haastamaan hänet voitto mielessä. En ollut ennen tätä viikkoa nähnyt häntä ikinä pelaamassa, mutta nyt minulla on ihan kohtuullinen kuva siitä, miten hän pelaa. Hän tykkää pelata ja varsinkin palauttaa kaukana takarajan takana, mikä avaa minulle mahdollisuuden pelata hänet hyvillä kulmilla ulos kentältä. Toisaalta hänellä on kaukana pelatessaan enemmän aikaa ehtiä lyönteihini, ja minun pitää pystyä päättämään pisteitä myös nousemalla verkolle. Kavčičin viimeiset treenit eivät ole menneet ihan nappiin ja hän panikoikin eilen hieman ilmoittamalla haluavansa lisää massaa kentälle. Nyt kenttä on aika hidas ja virhepomppuja tulee paljon. Minun tuleekin pystyä pitämään itseni coolina koko ottelun ajan virhepompuista ja yleisöstä välittämättä. 


Oma pelini tuntui tänään taas paremmalta kuin aikaisempina päivinä, kun vedimme puolentoista tunnin viimeistelyharjoitukset Timon kanssa iltapäivällä. Syöttöpelini kulkee, liikkumiseni alkaa löytyä ja pystyin myös itse tekemään paljon pisteitä Timon kaltaista hyvää liikkujaa vastaan. Se lupaa hyvää huomiselle, kun vastustajanani on hyvin liikkuva ja pitkiä palloja pelaava pelaaja. Joka tapauksessa paras tapa lähteä huomiseen peliin on varmasti ennakkoluuloton asenne ja tahto taistella jokaisesta pisteestä. Minun on parasta keskittyä vain seuraavaan pisteeseen ja pitää pelitilanne poissa ajatuksista. Sillä ei ole väliä onko erätilanne 2-0, 0-2 vai 2-2, minä aion pelata seuraavassa pisteessä parasta tennistäni.


Tämän päivän ohjelma oli tarkoituksella hieman kevyempi, jotta pystyin säästämään energiaa mahdollisesti raskaaseen viikonloppuun. Nukuin pitkään ja lähdin Timon kanssa hallille hieman ennen puoltapäivää arvontatilaisuuteen, jossa tosiasiassa arvotaan vain perjantain ottelujärjestys. Toimittajat kyselivät tilaisuuden jälkeen tällä kertaa minultakin muutaman kysymyksen, minkä jälkeen tulimme takaisin hotellille syömään lounasta. Löimme iltapäivällä Timon kanssa lyönnit läpi krossit mukaanlukien, minkä jälkeen vedimme hetken aikaa hyökkäys- ja puolustusdrillejä. Loppuun syöttelimme 20 minuuttia ja pelasimme vähän pisteitä. Koko treeni oli lähinnä fiilistelyä ja viimeisen tatsin hakua. Treenin jälkeen tulimme takaisin hotellille, huilailimme hieman, kävimme Jamin hierottavana ja lähdimme syömään illallista meksikolaiseen ravintolaan. Illan olen nyt ottanut rauhallisesti elektrolyyttivarastoa huomiseksi täyttäen.


Matsit alkavat siis huomenna, ja mielellään saa siis pitää peukkuja pystyssä! :) Paikalle on tulossa TV-kamerat kuvaamaan suoraa lähetystä Slovenian televisioon, josta toivottavasti saadaan streami myös nettiin. Laitan tänne blogiin linkin, jos saan selville mistä osoitteesta matseja voi mahdollisesti seurata, mutta en lupaa löytäväni vastausta. Mutta nyt ei muuta kuin lippu korkealle ja taistelemaan!


PS. Vastauksena viela saamaani kommenttiin siitä, pärjääkö kukaan meistä muista suomalaisista Jarkolle treenerissä, voisin sanoa, että aika harvoin. Kysyin vastausta myös Timolta, ja päädyimme siihen, että Jarkkoa ei ole missään nimessä helppo voittaa treeneissä, mutta vielä vaikeampaa se on oikeassa matsissa. Itse en ole kokonaista treenierää Jarkolta ikinä voittanut, erilaisia pienempiä pelejä kylläkin. :)

2 kommenttia:

  1. TSEMIÄ HARRI & CO!! Elän tunnelmassa mukana täällä päässä!

    - IO

    VastaaPoista
  2. Hyvä meininki, Harri! Mielenkiintoista luettavaa jäbän blogi. Tsemppiä koko joukkueelle viikonloppuun, ja varsinkin nyt neluriin 1-1 tilanteessa!

    -Markus

    VastaaPoista