torstai 24. maaliskuuta 2011

Heliovaara/Statham- Ratiwatana/Ratiwatana 6-1, 5-7, 10-5

Vamos! Pelasimme toisen erän loppua lukuun ottamatta upean nelinpelin parini Rubinin kanssa, ja otimme voiton kovista thaimaalaisista nelinpelispesialisteista. Aloitimme ottelun erittäin hyvin murtamalla toisen vastustajistamme (en tiedä kumman :D ) syötön heti toisessa gamessa ja mursimme hänet vielä uudestaan 4-1 –tilanteessa. Toisessa erässä Ratiwatanat alkoivat kuitenkin löytää pelinsä paremmin, eivätkä he tehneet verkolta oikeastaan yhtään virhettä. Erässä edettiin syötönpidoilla aina 4-4 –tilanteeseen asti, jolloin onnistuimme palautuksissamme ja jatkolyönneissämme erinomaisesti murtaen vastustajat. 5-4 –tilanteessa hävisimme kuitenkin parini syötön, ja 5-6 –tilanteessa pienen notkahduksen jälkeen myös minun syöttöni. Kolmannen erän super tie breakissa olimme kuitenkin erittäin hereillä, ja johdimme sitä alusta loppuun. Ratiwatanat saivat yhtä pistettä lukuun ottamatta kaikki pisteensä suoraan syötöllä, kun taas me vain paransimme verkko- ja takakenttäpeliämme. Ottelu päättyi lopulta minun aika uskomattomaan volleystoppariin, jonka poimin jaloistani niin lyhyenä, että se osui pompun jälkeen vastustajien puolen verkkoon!

Tämän päivän ottelu oli siis huomattavasti parempi kuin ensimmäisen kierroksen matsimme tiistaina, joten tästä on hyvä parantaa edelleen huomiseen semifinaaliin, jossa vastaamme tulee venäläis-hollantilainen pari Kirillov/Middelkoop. He pelaavat hieman erilaista peliä kuin tämänpäiväiset thaimaalaiset, sillä esimerkiksi Kirillov pelaa verkolla ainoastaan silloin kun hänen parinsa syöttää. Jos keskitymme syöttöön ja palautukseen sekä terävään volleypeliin riittävän hyvin, on meillä varmasti kuitenkin mahdollisuudet voittoon myös huomenna. Ottelumme on ensimmäisenä matsina keskuskentällä kello 10 aamulla.

Heräsimme tänään jo ennen seitsemää, jotta olisin heti valmiina ottelun alkaessa ja lähdimme kentille puoli yhdeksän kuljetuksella. Löimme parini Rubinin kanssa kolme varttia ennen matsia, joka alkoi siis kello 10. Matsin jälkeen selvittelimme jonkin aikaa mahdollisuutta pelata myös semifinaali tänään, mutta kun se ei toteutunut, menimme Johanin kanssa takaisin kentälle treenaamaan pariksi tunniksi pääasiassa kämmentä ja liikkumista. Ennen treeniä söimme kuitenkin lounasta klubilla, ja ensimmäistä kertaa urallani sain myös refereeltä vastuullisen tehtävän kirjoittaa ATP:n Player reportin tästä kisasta. Näiden raporttien perusteella esimerkiksi Talin IPP Open valittiin vuoden parhaaksi challengeriksi viime vuonna, joten paneuduin neljäsivuiseen tehtävääni huolella. Illalla treenien jälkeen söimme taas kerran hotellin ravintolassa.

Voisin laittaa tänään tähän loppuun vielä pari kuvaa Pingguon kaupungista. Nämä ensimmäiset kaksi kuvaa ovat hotellistamme, ja jälkimmäisessä kuvassa näkyy Johan talvitakkinsa kanssa. Hän tuli ennen tänne lähtöämme Suomeen, minkä takia hänellä on takki mukana, mutta esimerkiksi tämänpäiväisessä 11 asteen lämpötilassa hän vaikutti hyvin tyytyväiseltä, että takki oli kuin olikin mukana myös täällä Kiinassa. ϑ










Tämä viimeinen kuva on otettu hotellimme seitsemännestä kerroksesta, ja siinä näkyy paikallisten asuttamia kerrostaloja sekä taustalla Kiinalle tyypillinen rakennustyömaa. Kuvasta ei ehkä ihan erota, mutta täällä lähes kaikkien talojen ikkunoissa tuntuu olevan kalterit. En tiedä onko ne asennettu rikollisten torjumiseksi vai onko niillä kenties joku toinen tarkoitus, mutta kummalta tuntuu, että rakennusten ylimmissäkin kerroksissa on kalterit.








Huomenna semifinaaliamme voinee taas seurata ATP:n kotisivuilta löytyvästä live scoresta. Peliaika Suomen aikaa kello 4 aamuyöllä ei kuitenkaan liene se kaikista mukavin, joten yritän saada tuloksen myös tänne blogiini heti kun vain mahdollista. Nyt hyvää yötä kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hienoa Harri !!

    Maukas nelurivoitto ... vaikka tuo toinen era taas lipsahti vastustajille ... olkaa varovaisia huomenna !! Sinulla onkin Kirillovin heikkouksista varmaan aika hyva kasitys. Nelurirankingisi taitaakin alkaa ykkosella ensi viikolla, jos tuo neluri menee huomenna niin kuin me kaikki toivomme.

    Loukkaantuiko David Goffin Sinua vastaan harjoitellessaan, kun mielestani tuo luovutusvoitto Bachingerille oli merkitty kaavioon jo tiistaina iltapaivalla (ehka Euroopan aikaa) ?

    Pekka H.

    VastaaPoista
  2. Onnea, varmaan mukava olla vielä mukana, kun pelaajat sen kuin vähenevät kisassa.
    Tuo kahden pelin hyväksi koettu perinne singelissä koituu vielä siunaukseksi. Ajattelepa, kun jokaisessa Slamissa etenet toiselle kierrokselle, niin kappas...tilit tulevat kuntoon ja pistepottikin kertyy mukavasti;-)

    VastaaPoista