keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Heliövaara - Stebe 5-7, 4-6

Heliövaara – Stebe   5-7, 4-6

Olin tänään kentällä erittäin hyvällä asenteella ja tein varmasti parhaani, mutta valitettavasti sekään ei tänään riittänyt voittoon. Saksalaisvastustajani oli takakentältä älyttömän hyvä, ja vaikka tsemppasin ja juoksin ja taistelin, minkä jaloistani pääsin, en loppujen lopuksi pystynyt laittamaan hänelle tarpeeksi kampoihin. Mutta täytyy sanoa, että olen siis täysin tyytyväinen omaan esitykseeni, eikä sitä kai muuta voi ollakaan, kun tietää antaneensa kaikkensa.

Päivän ottelussa nähtiin paljon breikkejä, mikä johtuu varmaankin molempien pelaajien hyvistä palautuksista. Pidin oman syöttöni alkuun ja sain heti breikattua Steben syötön toisessa gamessa ollessani häntä paremmin hereillä ensimmäisestä pisteestä lähtien. Minulla oli kaksi pitopalloa 2-0 –tilanteessa, joten olisin voinut hyvin pitää tuon syöttövuoron, mutta en tällä kertaa siihen pystynyt. Myös seuraavassa gamessa 2-1 –tilanteessa minulla oli yksi breikkipallo, mutta sen selvitettyään Stebe sai hyvän vireen päälle murtaen minut syötönpitonsa jälkeen. En tästä kuitenkaan lannistunut, vaan otin murron takaisin 2-3 –tilanteessa. En kuitenkaan pystynyt käyttämään takaisin saamaani momentumia hyväkseni, sillä Stebe mursi minut uudestaan heti seuraavassa gamessa. Tämän jälkeen hän piti syöttönsä, kuten tein minäkin 3-5 –tilanteessa. 4-5 –tilanteessa tsemppasin loistavasti ja sain taisteltua murron takaisin ensimmäisellä breikkipallollani. 5-5 –gameen sain kuitenkin huonon alun joutuen 0-40 –tappiolle, mutta pelasin rohkeasti kaksi ensimmäistä breikkipalloa selvittäen ne. Kolmannessa etukentän kämmeneni jäi kuitenkin harmittavasti verkkonauhaan, ja seuraavassa gamessa Stebe onnistui toisella yrittämällään syöttämään erän kotiin hyvällä pelillä.

Toinen erä alkoi jälleen breikillä, mutta pidin hyvästä asenteestani kiinni ja sain breikin takaisin heti seuraavassa gamessa. Tämän jälkeen syöttäjät alkoivat pitää syöttöjään paremmin, ja seuraavat kaksi syöttövuoroa mieheen menivät suhteellisen selvästi syöttäjälle. 3-3 –tilanteessa nähtiin sitten erän ratkaisu, kun missasin kolmessa ensimmäisessä pisteessä ykkössyötön, mikä ei Steben kaltaista palauttajaa vastaan ole kovin hyvä juttu. Tsemppasin kuitenkin jälleen kovasti ja selvitin kaikki kolme breikkipalloa yksi kerrallaan saaden tilanteen tasoihin. 40-40 –pisteessä minulle kävi kuitenkin hassusti tullessani pois rystykulmasta, sillä astuin suunnanmuutostilanteessa liikaa jalan ulkosyrjälläni ja kaaduin muljauttaen hieman nilkkaani. Onneksi nilkkani ovat ainakin tähän asti kuitenkin aina kestäneet tällaiset tilanteet vammoitta, enkä nytkään satuttanut itseäni pahasti. Seuraavassa pisteessä pelattiin taas pitkä piste, joka päättyi kuitenkin harmittavasti Steben eduksi. Hän piti seuraavan syöttövuoronsa tiukasti, minkä perään minäkin pidin omani. 4-5 –tilanteessa Stebe missasi ensimmäisessä pisteessä helpohkon kämmenen, mutta seuraavassa pisteessä rystyni jäi verkkoon. 15-15 –tilanteessa minullä kävi hieman huono tuuri, sillä Steben lyönti osui keskelle syöttöruudun rajaa, josta pallo otti erittäin nopean pompun, ja seuraavassa pisteessä hänen verkkoa hipaissut ykkössyöttönsä jätettiin tuomitsematta. Matsipallon hän hoiti kuitenkin tyylikkäästi ässällä, enkä voinut sen jälkeen muuta kuin kävellä verkolle kiittämään vastustajaa hyvästä pelistä.

Kuten aikaisemmin sanoin, tein ottelussa kaiken minkä pystyin, eikä minun siten pidä olla liian pettynyt tappioon. Pelasin fiksusti pitkiä palloja ja annoin myös Steben ratkaista pisteitä. Takakentän palloissa kumpikin pelaaja oli vahvoilla omalta rystypuoleltaan, sillä kumpikin tykkäsi tulla vastaan palloa juuri siltä puoleltaan. Kämmenpelissä Stebe oli minua kuitenkin hieman edellä, ja hän veikin peliä suurimman osan ajasta. Siihen nähden, miten oikeastaan ”paremmat lyönnit” Stebellä oli tänään käytettävissään, pystyin hyvin pysymään mukana hyvällä liikkeelläni ja kärsivällisellä pelaamisellani. Ainoa minkä olisin voinut takakenttätilanteissa tehdä selvästi paremmin, olisi ollut liikkua paremmin vastaan ja uskaltaa hyökätä lyhyeksi jääneistä palloista hieman rohkeammin. Nyt olin jotenkin niin keskittynyt hakemaan kaikki pallot takaisin peliin, että olin muutaman kerran ikään kuin liian yllättynyt, kun se lyhyt pallo tulikin. Syöttöpelini oli tänään ihan kohtuullista, mutta olisin tietysti voinut paremmalla syöttämisellä ehkä pitää helpommin jokusen syöttövuoron. Sain silti ihan kohtuullisen määrän syöttöpisteitä tänäänkin vaihtelemalla syöttöni kierteitä ja sijoittelua niin ykkös- kuin kakkossyötöllä. Palautukset sain myös tänään kenttään suurella prosentilla, mikä edesauttoi paljon siinä, että sain breikattua vastustajan neljästi. Joka tapauksessa tästä ottelusta on kuitenkin hyvä ammentaa oikea henkinen latautuminen ja asenne tuleviin peleihin, sillä jos pystyn aina olemaan näin keskittynyt ja fokusoitunut ottelun jokaisessa pallossa, tulosta alkaa kyllä varmasti tulla ennemmin tai myöhemmin.

Vaikka kaksinpelit ovat tältä reissulta nyt siis ohi, nelinpelissä edessämme on vielä toivottavasti monta ottelua. Saamme huomenna uusiseelantilaisen parini kanssa vastaamme thaimaalaiset identtiset Ratiwatanan kaksoset, jotka ovat puhtaasti nelinpelieksperttejä. Meillä on kuitenkin varmasti myös heitä vastaan parhaalla pelillämme mahdollisuudet voittoon, joten lähdemme totta kai ennakkoluulottomasti huomenna heitä haastamaan. Tuo ottelu on heti aamun ensimmäisenä matsina kentällä 2 kello kymmenen, joten nyt minun olisi varmasti parasta siirtyä unten maille. Palataan taas huomenna!

3 kommenttia:

  1. Moi Harri,

    Ei vain tuo toisen kierroksen kirous viela haipynyt, mutta lukemien mukaan pelasit hyvan matsin Stebea vastaan, jonka ottelutilasto on tana vuonna 22-2. Joten hanen taman hetkinen taso taitaa olla lahella top 100:a. Eli hieman huono arpaonni Sinulla: Viime viikolla havisit turnauksen tulevalle voittajalle ja talla viikolla tosikovalle luulle myos. Eli eikohan tuo kirous poistu jo seuraavassa turnauksessa. Onnea matkaan !!

    Pekka H

    VastaaPoista
  2. Moikka ja harmi että taas tuli toisen kierroksen tappio! Just kun saatiin Pingguosta live score päälle..

    Blogin kommenteissa on toivottu sinulta enemmän matskua. Minulle tämäkin riittää ja videota tulee sitten kun pääkiertueen pelejäsi televisioidaan :)

    Olet aika paljon pelannut Kiinassa ja jatkossakin siellä on paljon pelejä. Jos kiinnostaa, niin voin lähettää sinulle "Kiina survival pack"in, esim vinkkejä hyvien ruoka-annosten tilaamiseen (jos room service ei toimi tai haluaa kokeilla paikallista sapuskaa). Laita email, jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  3. Olisin utelias tietämään että onko kovatasoisen kaksinpeliuran rakentaminen tällä hetkellä nelinpelejä suuremmassa asemassa vai voiko rehellisesti sanoa että kumpikin pelimuoto on samalla viivalla. Käsittääkseni tasavertainen suhtautuminen pelimuotoihin on aika harvinaista - varsinkin nuorilta pelaajilta jotka pyrkivät aluksi ennenkaikkea kaksinpelissä niin ylös kuin mahdollista. Monesti ATP-tason huippuneluriexperteillä kaksinpelin ennätysranking hyvin vaatimaton 300-600 ja joillakin korkeintaan sijan 150 luokkaa. Nelurispesialistit huipulla takovat kuitenkin suuria summia ja pääsevät nauttimaan ATP-elämästä. Luotetaan ja uskotaan että nouset kaksinpelissä niin ylös ettei tarvitse siirtyä neluriexpertiksi. Tiedä sitten olisiko se sinulle edes vaihtoehto. Ehkä jotkut haluavat kokeilla kaksinpelissä omia rajojaan eikä nelinpeliura houkuta.

    Olen ihmetellyt sitä ettei suomesta ole tullut puhtaita neluriexpertejä samaan tyyliin kuin Tshekistä ja Ruotsista vaikkapa. Se antaisi monelle CH/FU-tason pelaajalle mahdollisuuden tehdä tenniksestä tuottoisa ammatti. Taitaa Lassi Ketola olla ainoa suomalainen kautta historian, joka tuota hieman aikaa yritti - oliko vuosi 2004 tms. Kaksinpeliranking jäi sijoille päälle 600, mutta nelurissa nousi myöhemmin sijoille päälle 200, mutta ei sen ylemmäs. Tuomas Ketola toki myös oli parempi nelurissa kuin kaksinpelissä, mutta ei suoranainen expertti. Varsinkin Tshekki nelinpelimaana on aivan käsittämätön ollut viime vuosina. Pelkästään 2000-luvulla kymmenittäin moninkertaisia ATP-turnausvoittajia joiden kaksinpelin ennätysranking kaukana ATP-tasosta.

    Sinulla on nyt nelinpelin top 200 ranking lähellä ja suomalaisia nelinpelin top 200 pelaajia ollut historian saatossa todella vähän - vähemmän kuin kaksinpelissä.

    VastaaPoista