tiistai 1. maaliskuuta 2011

Heipä hei! Valmistautuminen viikonlopun matseihin jatkui tänään parilla tenniksellä. Nukuimme pitkään ja lähdimme hallille hieman ennen yhtätoista ja vedimme ensimmäisissä treeneissä vajaat kaksi tuntia nelinpeliä. Tämän jälkeen vuorossa oli Davis Cup -viikoilta tuttu lehdistötilaisuus, jonne oli saapunut yllättävän paljon toimittajia, sanoisin että noin 20. Toimittajien kamerat olivat kovassa käytössä jo tennistreeneissämme, ja mukana oli myös useampi televisiokamerakin. Itse lehdistötilaisuudessa homma meni tuttuun tapaan niin, että Kimiltä kysyttiin alkuun pari kysymystä ja sen jälkeen Jarkolta jokunen lisää. Meidän muiden rooliksi jäi kuvissa poseeraaminen. :)

Tulimme treenien välissä hotellille syömään lounasta, ja minä otin siinä välissä myös mukavat puolen tunnin päiväunet. Vedimme Jarkon kanssa iltapäivätreenit kahdestaan ja pelasimme pari erää. Jarkko on kuten aina todella paha vastus massalla ja hän pyöritteli minua tänäään 6-2, 6-2. Oma pelini oli ehkä hieman hätäistä ja virhealtista, minkä luulisin johtuvan pienestä liikkumisen epävarmuudesta, jonka takia jouduin lyömään usein vähän huonosta tasapainosta. Kenttä oli tänään koko päivän tosi märkä, ja mutainen massa suorastaan liimautui kengän pohjiin. Liikkuminen ja varsinkin puolustuspeli oli sen takia tänään aika vaikeaa, joten se pelaaja, joka pääsi pisteen alussa niskan päälle, voitti pisteen usein. Kenttää yritettiin tänään tuolla kastelulla saada kovettumaan, mutta viikonloppuna kentän pinta tulee luultavasti olemaan hieman kuivempi, jolloin liikkuminen on helpompaa.

Iltapäivätreenien jälkeen ohjelmassamme oli suihku ja siirtyminen samassa rakennuksessa olevaan viereiseen jääkiekkohalliin katsomaan Itävallan liigan play-off ottelua Olimpija Ljubljana vastaan Red Bull Salzburg. Itävallan liigassa pelaa mielenkiintoisesti kuusi joukkuetta Itävallasta, kaksi Sloveniasta, yksi Unkarista ja yksi Kroatiasta. Kotijoukkueessa täällä Ljubljanassa pelaa kaksi suomalaista pelaajaa, minkä lisäksi myös joukkueen valmentaja on suomalainen. Hän järjesti meille liput vip-katsomoon, josta näkymä jäälle oli tämän näköinen.


Täytyy sanoa, että oli kyllä hyvä, että saimme katsoa matsia vip-katsomosta lasin takaa, sillä meininki kaukalon kummankin sivun tavallisissa katsomoissa oli aika hurjaa. Yleisö kävi tuomareille ja vierasjoukkueen pelaajille kuumana aivan eri tahtiin kuin vaikka SM-liigassa, ja pelissä tuli monta lähes kymmenen minuutin katkoa, kun huoltomiehet siivosivat jäätä kaikesta sinne heitetystä tavarasta. Vierasjoukkueen vaihtoaition taakse jouduttiin keräämään turvamiehiä vieriviereen, kun kotijoukkueen kannattajat hakkasivat pleksejä, sylkivät ja heittivät tavaraa pelaajien niskaan. Meno oli kovaa myös jäällä, ja muutamat kunnon tappelut saivat jokaisen katsojan hallissa huutamaan seisaaltaan. Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen 5-1 -voittoon, ja ulkona heidän kulkuaan bussiin oli turvaamassa poliiseja koirien kanssa.

Mutta meillä oli joka tapauksessa kuitenkin ihan hauskaa katsomossa, ja toisaalta oli myös ihan hyvä nähdä hieman otteita siitä, mitä ensi viikonloppuna voi katsomosta olla luvassa. Jarkko ja Timo ovat kertoneet aivan käsittämättömiä juttuja Makedonian Davis Cupista, ja toivon hartaasti, että meno täällä on hieman sivistyneempää kuin siellä, mutta ihan kovassa paineessa saa täälläkin varmasti pelata. On hyvä valmistautua henkisesti siihen, että ajatukset tulee pystyä pitämään otteluissa olennaisissa asioissa yleisön häirinnästä huolimatta. Sitä paitsi mikäs on sen mukavampaa kuin pistää kotiyleisö hiirenhiljaiseksi huippusuorituksella! Huomiseen!

1 kommentti:

  1. Voin muuten sanoa, että fiilis Olimpijan matseissa on aivan sairaan paljon parempi katsomossa kuin vipissä. Just saying :) Toivottavasti nautitte matsista ja viihdyitte Ljubljanassa! Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

    VastaaPoista