sunnuntai 20. maaliskuuta 2011


Viimeistelytreenit Pingguon kisaa varten on nyt suoritettu, ja huomenna on aika siirtyä taas tositoimiin. Lähdimme tänään taas aamulla kentille, jossa treenasin ensin Johanin kanssa kaksistaan kolmisen varttia lähinnä liikkumista ja linjasta krossiin -kääntöjä. Sen jälkeen pidimme kymmenen minuuttia taukoa, sillä halusimme varmistaa, että pääsemme parini Stathamin kanssa tällä viikolla mukaan nelinpeliin. Olimme listalla kahdentenatoista, joten saimme paikan kaavioon. Lyhyen tauon jälkeen palasin takaisin kentälle 1, jossa seuraava treenikaverini Lukas Lacko minua jo odotti. Pelasimme hänen kanssaan gameja, jotka päättyivät minulle 6-3.

Yhteensä kahden tunnin aamutreenin jälkeen söimme jälleen lounasta klubilla ennen pientä lepotaukoa. Ruokana oli paistettua riisiä vihannesten ja kinkun kanssa, ja annos maistui sekä minulle että Johanille mainiosti. Iltapäivällä treenasin vielä toistamiseen pisteitä kiinalaisen Chang Yun kanssa, ja häntäkin vastaan olin voitokas 6-3, vaikka pelini ei ihan täydellistä ollutkaan. Tämän jälkeen vein vielä mailat huomista varten jännitykseen, ennen kuin tulimme Johanin kanssa takaisin hotellille. Illalla söimme taas hotellin ravintolassa kanansiipiä sekä lihaa ja riisiä, muuten olen vain lepäillyt telkkaria katsellen ja kirjaa lukien huoneessa.

Pääsarja alkaa siis huomenna, ja pääsen jälleen aloittamaan maanantaina, mikä sopii minulle oikein hyvin. Saan ensimmäisellä kierroksella vastaani siis kiinalaisen Zhang Zen, joka sai kisaan villin kortin, vaikka hän olisi lopulta päässytkin pääsarjaan myös suoraan rankingillaan. Pelasin häntä vastaan vajaa vuosi sitten Wuhanin futuren semifinaalissa voittaen silloin 3-6, 6-4, 6-3 ja yritän pitää tuon matsin pari vikaa erää mielessäni huomisessa matsissa.

 Zhangilla on tasaisen hyvät peruslyönnit, joita hän pyrkii käyttämään fiksusti hyväkseen. Hän ei pelaa mitenkään erityisen aggressiivista tai passiivista peliä, mutta hän osaa käyttää hyvin vastustajan tyhmät lyönnit hyväkseen. Yritän saada huomenna syöttöpelini kulkemaan korkealla tasolla, sillä siitä on varmasti hyötyä Zhangia vastaan. Takakentältä aion olla hallitun aggressiivinen ja käyttää hyökkäyspaikat valikoiden hyväksi. Mikään kiire minulla ei kuitenkaan pisteiden ratkaisemisessa Zhangia vastaan ole, joten hankalista paikoista minun ei kannata yrittää missään nimessä liikaa. Kaikista tärkeintä huomisessa ottelussa on kuitenkin oma keskittymiseni, jonka pitää pysyä koko ottelun ajan mahdollisimman hyvänä. Yritän pitää mielessäni seuraavat kolme asiaa, joiden avulla pelini pitäisi sujua parhaiten: katso palloa, liiku hyvin ja keskity seuraavaan pisteeseen.

Matsini Zhangia vastaan on huomenna toisena otteluna yhdentoista jälkeen keskuskentällä. Tästä kisasta ei taida valitettavasti olla live scorea missään, mutta yritän saada tuloksen tänne blogiini mahdollisimman pian matsini jälkeen. Nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelumme espanjalais-portugalilaista paria Brugues-Davi/Sousa vastaan ei ollut vielä huomisen ohjelmassa.

2 kommenttia:

  1. Miten treenasitte kahdestaan linjasta krossiin kääntöjä? Siis piditteköä palloa elossa vai antoiko valmentaja feedejä? Kolmestaanhan tuo onnistuu helposti, kun sparraava kaksikko vaan keskittyy linjalyönteihin, mutta miten tuon voi hyvin toteuttaa kaksistaan?

    VastaaPoista
  2. Mahtava blogi, mahtavia ottelukuvauksia. Tosi mielenkiintoista lukea taktisista kuvioista ja siitä kuinka pyrit klaaraamaan otteluita henkisellä puolella.

    VastaaPoista