tiistai 22. maaliskuuta 2011

Heliövaara/Statham-Brugues-Davi/Sousa 6-3, 6-7(6), 10-7

Moi! Toinen kisapäivä Pingguossa sujui siinä mielessä suunnitelman mukaan, että nelinpelissä tuli voitto. Pelillisesti tuo nelinpeli ei kuitenkaan ollut missään nimessä ihan siitä parhaimmasta päästä, ja oli lähellä, että siitä olisi muodostunut painajaismainen fiasko. Johdimme toista erää 5-2, ja vastustajat olivat jo heittäneet pyyhkeen kehään, mutta niin vain emme saaneet enää palautuksia kenttään ja omassa syöttövuorossamme teimme kolme helppoa volleyvirhettä. Ja kyllähän vastustajia alkoi kummasti pelaaminen taas kiinnostaa, kun he pääsivät tie breakiin ja selvittivät siinä yhden ottelupallonkin. Onneksi saimme kuitenkin kolmannen erän super tie breakissa nostettua tasoamme sen verran, että pääsimme takaisin lähelle omaa tasoamme ja pystyimme voittoon. Johanin mielestä olisimme oppituntimielessä ansainneet hävitä, mutta toisaalta hän kyllä myönsi, että kai se on ihan hyvä, että kisat jatkuvat. J

Treenasin aamulla puolitoista tuntia belgialaisen David Goffinin kanssa, ja häntä vastaan pelini kulki erinomaisesti. Johdin 6-1, 4-3 kun lopetimme, ja olimme Johanin kanssa molemmat sitä mieltä, että tuossa treenissä keskittymiseni oli parempaa kuin mitä se on Johanin nähden ikinä ollut. Söimme treenin jälkeen lounaan klubilla, minkä jälkeen lepäilin hieman kirjaa lukien ja matseja katsellen. Ennen duppeliamme kävimme vielä parini kanssa kentällä lämmittelemässä puoli tuntia. Matsin jälkeen annoin tavarani Johanille ja lenkkeilin muutaman kilometrin matkan takaisin hotellille. Illalla söimme jälleen hotellin ravintolassa vakioillallisen lihaa, kanaa ja riisiä.

Minulle on merkitty huomiseen ohjelmaan vain kaksinpeli, jossa vastaani tulee saksalainen Cedrik-Marcel Stebe, joka voitti tänään nelossijoitetun venäläispelaajan tiukassa kolmieräisessä matsissa. Näin tuon ottelun kolmannen erän kokonaisuudessaan, joten minulla on suhteellisen selkeä kuva Steben pelistä. Hän on vasenkätinen pelaaja, joka pelaa vasureille tyypillisesti flättiä rystyltä ja hieman korkeampaa yläkierrettä kämmeneltä. Hän liikkuu erittäin hyvin ja keskittyy jokaisessa pisteessä parhaansa mukaan. Näin ollen hän ei anna helpolla periksi, eikä häntä vastaan oma keskittyminen saa juurikaan heitellä. Stebe ohittaa ja palauttaa sen verran hyvin, että aion huomenna antaa ihan tarkoituksella myös hänen ratkaista pisteitä, sillä siinä hän ei ole parhaimmillaan. Omalla rystylläni haastan mielelläni Steben kämmenen krossipallottelussa, eikä minulla kämmenpuoleltanikaan pitäisi suurempaa hätää olla. Päällimmäisenä mielessäni tulee kuitenkin siis olla keskittyminen jokaiseen pisteeseen sekä riittävä kärsivällisyys pisteitä rakentaessa. Stebe ei anna ilmaisia pisteitä, joten minun tulee olla valmis tekemään jokaisen pisteen eteen paljon töitä. Huomisesta ottelusta tuleekin siis mielenkiintoinen matsi, jossa saan haastaa vastustajan lisäksi ihan yhtä lailla itseni.

Olen saanut viimeisinä parina päivänä paljon kommentteja, mistä iso kiitos lukijoille! On aina kivaa huomata, kuinka suurta mielenkiintoa blogini herättää. Sain kahdelta nimimerkiltä hyvän idean laittaa ajoittain myös videoita blogiini, ja yritän parhaani mukaan löytää teknisen ratkaisun idean toteuttamiseen. Olen itsekin muutaman kerran miettinyt, että joitakin asioita olisi varmasti helpompi tuoda ilmi videon avulla. Toiselle nimimerkille vastaukseksi, että treenasimme eilen Johanin kanssa siis linjakääntöjä ihan kahdestaan, ja siinä tosiaan saavat molemmat myös juosta ihan kiitettävästi. Optimaalisin tuo olisi tosiaan toteuttaa kolmisin, mutta siihen ei valitettavasti ollut tällä kertaa mahdollisuutta.

Lopuksi vielä asiaa kilpailukalenteristani. Ilmoitin aikaisemmin haluavani pelata joko Ateenan tai Johannesburgin challengerin karsinnat 11.4. alkavalla viikolla, mutta tulimme Johanin kanssa lopulta toisiin ajatuksiin. Ateenan kisa tulee olemaan erittäin kovatasoinen, joten siellä pisteet ovat harvinaisen tiukassa. Johannesburgin kisa pelataan puolestaan vastoin odotuksiani eri paikassa kuin helmikuinen ATP-kisa, ja kisapaikan sijainti Soweton vaarallisella tummaihoisten slummialueella ei minua suoraan sanottuna hirveästi houkuta. Lisäksi reissuun ei olisi voinut yhdistää kovin helpolla mitään toista kisaa. Päätimmekin siis Johanin kanssa, että tulemme parin viikon päästä takaisin tänne Kiinaan pelaamaan Chengdussa järjestettävät kaksi $15000 futurea. Sen jälkeen tulen taas kahdeksi viikoksi kotiin ennen kuin pelaan Koreassa Busanin challengerin ja kaksi tai kolme futurea. Sen jälkeen kesäkuussa on toivottavasti vuorossa nurmikausi ja Wimbledonin karsinnat. Tämän kevään tavoite on siis kerätä sen verran pisteitä, että pääsen kokeilemaan taitojani Grand Slameissä. Come on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti