tiistai 15. maaliskuuta 2011


Otin tämän päivän tarkoituksella vähän rauhallisemmin kuin ensimmäiset päivät täällä Kiinassa, sillä en nähnyt mitään syytä rasittaa kehoa sen enempää ennen huomista toisen kierroksen kaksinpeliä. Löimme Johanin kanssa kevyesti aamupäivällä, minkä jälkeen katsoimme lähes kokonaan huomisen vastustajani Vladimir Ignatikin ensimmäisen kierroksen ottelun Danai Udomchokea vastaan. Tulimme sen jälkeen takaisin hotellille, jossa olen nyt syönyt ja tankannut hyvin loppupäivän.

Saan huomenna vastaani siis kisan seitsemänneksi sijoitetun valkovenäläispelaajan, jonka ranking on tällä viikolla tasan 200. Olen kohdannut hänet kerran aikaisemmin kaksinpelissä vuonna 2009, jolloin hän oli parempi 6-1, 6-4. Nelinpelissä olemme myös olleet vastakkain ainakin kolme kertaa, joten Ignatik on minulle ihan tuttu vastustaja. Hän taistelee jokaisessa matsissa loppuun asti, eikä oikeastaan koskaan anna periksi. Hänellä on hieman erikoinen ja aika nopea syöttöliike, joka tekee palauttamisesta melko haastavaa, mutta muuten hän on aika tasainen pelaaja. Rysty hänellä on ehkä aavistuksen varmempi kuin kämmen, jota aion huomenna hienoisesti painostaa. Ignatik liikkuu hyvin niin sivulle kuin eteenpäin, ja minun pitääkin pystyä vastaamaan hänen liikkumiseensa omalla hyvällä liikkeelläni ja mahdollisimman virheettömällä pelilläni.

Uskon, että hieman vaihtelevampi peli on huomenna jälleen hyvä taktiikka otteluun, jossa en tule varmasti pääsemään helpolla. Ignatik tykkää käyttää hyväkseen vastustajan kovaa tempoa, joten matalat slaissit ja korkeammat yläkierteet ovat hänelle varmasti ikäviä. Hän osaa kuitenkin nousta välillä myös ihan hyvin verkolle lyhyistä palloista, joten liian passiiviseksi oma pelini ei mielellään saisi mennä. Syöttöjä minun kannattaa suunnata hieman tavallista enemmän kämmenkulmiin, ja heti syötön jälkeen pitää olla valmiina iskemään, jos Ignatik alkaa tapansa mukaan ajoittain slaissata palautuksiaan. Tappopaikoissa minun tulee olla riittävän päättäväinen, sillä Ignatik hakee palloja takaisin peliin todella vaikeistakin paikoista. Huomisesta ottelusta tullee kuitenkin mielenkiintoinen ottelu, jossa hyvin pelatessani minulla on ehdottomasti hyvät mahdollisuudet voittoon. Tarkoitukseni on keskittyä niin hyvin kuin mahdollista, ja laittaa itseni täysillä likoon voiton puolesta.

Ottelumme on huomenna ohjelmassa päivän ensimmäisenä matsina kello 10 kentällä 1, jolla pelasin myös edellisen singelini. Aikainen aamuherätys tarkoittaakin nyt sitä, että on aika pistää tämä päivä pakettiin ja mennä nukkumaan. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti