perjantai 4. maaliskuuta 2011

Heliövaara - Kavcic 6-4, 2-6, 3-6, 4-6

Ensimmäinen päivä Davis Cupissa on nyt takana ja katseet käännetty jo huomiseen. Pelasin tänään kokonaisuudessaan hyvän ottelun Slovenian ykköspelaajaa vastaan, mutta en ihan pystynyt pitämään pelin tasoani riittävän ylhäällä koko ottelua. Kavcic on korkeimmalle rankattu pelaaja, jonka olen urallani kohdannut, joten siihen nähden ensimmäisen erän voitto oli oikein hyvä suoritus. Mutta siltikin koko ottelun häviäminen kyllä harmittaa.

Molemmat pelaajat olivat ottelun alussa aika jännittyneitä, mutta sain itse silti pidettyä pelini ihan hyvin kasassa. Kavcic mursi minut 1-2 -tilanteessa, mutta onnistuin murtamaan heti takaisin seuraavassa pelissä huippukämmenellä. Sain uuden murron 4-4 -tilanteessa murtaessani Kavcicin nollille, ja pidin syöttöni 5-4 -tilanteessa kolmannella eräpallollani ensin kaksi breikkipalloa rystywinnereillä pelastettuani.

Toiseen erään sain huonoimman mahdollisen alun, kun hävisin syöttöni 0-1 -tilanteessa. Kavcic paransi peliään selvästi ja pääsi itse painostamaan suuressa osassa pisteitä. Hän mursi minut vielä uudelleen erän lopussa 2-5 -tilanteessa ja tasoitti näin erätilanteeksi 1-1.

Kolmannessa erässä aloitettiin tasaisesti, mutta Kavcic onnistui hieman varkain ottamaan murron 1-2 -tilanteessa. Aikainen murto toi hänen peliinsä rentoutta, ja vaikka pystyinkin ottamaan pisteiden hallintaa hieman paremmin itselleni, toimi Kavcicin syöttö sen verran hyvin, etten saanut häntä enää murrettua takaisin kahdesta breikkipallosta huolimatta.

Neljännessä erässä mentiin aika lailla samalla kaavalla kuin kolmannessa, kun Kavcic sai taas aikaisen breikin 1-1 -tilanteessa, eikä hän enää sen jälkeen katsonut taakseen. Minulla oli kaksi murtopalloa 2-3 -tilanteessa, mutta Kavcicin onnistui selvittää ne. Hän syötti koko neljännen erä kolmannen tavoin todella hyvin ja voitti koko ottelun lopulta eräluvuin 3-1.

Kuten aikaisemmin kerroin, olen tappiosta huolimatta ihan tyytyväinen omaan peliini. Syöttöni alkoi ensimmäisen erän jälkeen kulkea paremmin, kun jännitys hieman laski. Peruslyöntipelini oli koko ottelun ajan aika samalla tasolla, rystyltäni sain tehtyä paljon pisteitä varsinkin hyökkäystilanteissa, mutta kämmeneltäni tein hieman liikaa virheitä ja löin jonkin verran turhan lyhyeksi jääneitä lyöntejä. Taktiikkani oli koko ottelun ajan pelata aggressiivisesti ja rohkeasti ja sainkin paljon läpilyöntejä aikaiseksi. Massalla on vain aika haastavaa pelata hyvää verkkopeliä, mikä hieman söi terävyyttä hyökkäyspelistäni. Tein paljon pisteitä syöttö+jatkolyönti -kuviolla sekä suoraan kakkossyötönpalautuksella. Jos saisin pelata tämän ottelun uudestaan, pelaisin vielä tätäkin aggressiivisemmin.

Jarkko hoiti matsinsa tänään kuitenkin tyylikkäästi kotiin, joten pääsemme huomiseen nelinpeliin hyvistä asetelmista. Nelinpeli on Davis Cupissa aina isossa roolissa, eikä huominen tee siihen poikkeusta. Pelasimme Jarkon kanssa erinomaista nelinpeliä treeneissä alkuviikolla, joten toivottavasti saamme pidettyä saman vireystilan yllä huomennakin. Minulle oli tosi hyvä päästä tänään kentälle huomista nelinpeliä ajatellen, sillä nyt olen täysin sinut olosuhteiden kanssa, eikä jännitys tule varmasti olemaan yhtään samaa luokkaa kuin tänään.

Tavoitteemme on lähteä huomiseen duppeliin rohkeasti ja iloisella sekä aktiivisella asenteella. Sekä Jarkon että minun peli kulkee, joten meillä on varmasti hyvät mahdollisuudet voittoon huomenna. On hieno tilaisuus päästä pelaamaan nelinpeliä niinkin hyvän pelaajaan kuin Jarkon kanssa, ja aion ottaa siitä kaiken irti huomenna. Ei muuta kuin täysillä vaan kehiin huomenna. Otetaan se voitto kotiin sieltä!

4 kommenttia:

  1. Näin matsin, oli kiva nähdä sun lopulta pelaavankin kun blogia oikeestaan alusta asti lukenut. Mukavaa oli myös että pystyit haastamaan kaverin ihan hyvin vaikka pelissä tosiaan olikin hieman viilaamista, ihan pienetkin jutut kuitenkin saattavat tehdä sen eron että saa esimerkiksi sen yhden tarvittavan pisteen ja sitäkautta jopa breikin enemmän ja siten taas mahdollisesti jopa koko ottelu kääntyy toisin, kuitenkin se breikin saaminen on henkisestikin aina merkittävä juttu.

    Oikeastaan pitkälti samalla tavalla näin ottelussa ne jutut missä oli parannettavaa kun sinäkin, taso ei tosiaan pysynyt koko matsia ihan tarpeeksi ylhäällä ja turhan lyhyiden lyöntien vuoksi ajauduit välillä ikäänkuin turhaan puolustuskannalle tai Kavcic löi lyönnin jota et saanut palautettua. Yksi asia mitä pohdin oli se että vaikka syöttötyöskentelysi oli ihan hyvän näköistä ja kakkossyöttösi oli esimerkiksi selkeästi parempi kun vastustajan, hävisit silti kiusallisen paljon pisteitä kakkosyötölläsi. Usein kakkosyötön jälkeen ja muutenkin pallottelutilanteessa ajauduit hieman puolustuskannalle, joskus lyhyen kämmenen vuoksi, joskus myös sorruit turhan helposti virheeseen harmittamattoman näköisessä kämmenessä. Kenties siis piirun verran aggressiivisempaan peliin olisi ollut syytä näiden asioiden välttämiseksi ja olisihan se muutenkin ollut hyvä päästä hieman useammin kontrolloimaan peliä muutenkin kun hyvän syötön turvin ja päästä sitä kautta vähän painostamaan vastustajaa ja sitä kautta taas hyökkäämään kunnolla kun kuitenkin tunnuit olevan nyt palloralleissa hieman alakynnessä. Toisaalta kuten huomautitkin jo, kämmenesi toimivuus ei ollut ihan tarpeeksi hyvää, joten se varmaan vaikutti paljon pelaamisesi noissa palloralleissa ja varmaan teki hyökkäämisestäkin vaikeampaa.

    Enivei, se on aina helppo jälkikäteen sanoa että noin ku ois tehnyt niin ois ollut vielä parempi össönsöö ja olihan tämä kaikesta viestissäni olevasta kritiikistä huolimatta omasta mielestänikin hyvä matsi, kun vielä miettii ettei massa ole se paras alusta sulle. Sekin on oikeastaan lopulta vaan hyvä asia että parannettavia asioita selkeästi vielä on, kun ei ne mitenkään saavuttamattomilta kuitenkaan vaikuta. :)

    VastaaPoista
  2. Juuri kuten itsekin analysoit peliäsi, se näytti oikein hyvältä, noinkin kovaa kaveria vastaan.Onneksi sinun ottelu näkyi streamina ja toivottavasti neluri näkyy tänään!Ei muuta kun jälleen rinta rottingilla kohti uutta mahdollisuutta !
    T.JM

    VastaaPoista
  3. Hieno suoritus Haab, DC pelissä erävoitto itseään selvästi korkeammalle rankatusta pelaajasta. Se kertoo että palaset on kohdallaan jatkopeleihin. Siispä nauttikaa nelurista vahvalla itseluottamuksella, eväät on kasassa!

    T. John

    VastaaPoista
  4. Tosi mielenkiintoinen blogi Harri!Jännä lukea myös pelin ulkopuolisista asioista,kuten vaikka matkustamisesta.Pystytkö valottamaan yhtään lisää sitä puolta?Eli matkat ja hotellit maksat siis omasta pussista vai miten on?Osaatko sanoa paljonko tulee vietettyä lentokoneessa aikaa vuodessa?
    Tsemiä sinne ja hoitakaa homma kotiin!:)
    -Lauri-

    VastaaPoista