maanantai 7. maaliskuuta 2011

Tämä päivä oli joukkueellemme pettymys, sillä Slovenia otti tarvittavan otteluvoiton ja eteni Davis Cupin seuraavalle kierrokselle. Me jatkamme syyskuussa joko Italiaa tai Puolaa vastaan.

Kapteenimme Kimi ilmoitti minulle aamulla, että Micke pelaa sittenkin ratkaisevan viidennen ottelun. Eilen illalla Kimi sanoi vielä minulle, että pelaan, mutta hän oli tullut yön aikana toisiin ajatuksiin. Hän perusteli päätöstään siten, että laittamalla Micken kentälle voisimme saada yllätysmomentin puolellemme, eikä minulla tietenkään ollut mitään syytä vastustaa kapteenin päätöstä. Jarkko voitti oman ottelunsa kunnialla, ja Mickekin pelasi hienon ottelun voittaen ensimmäisen erän. Tällä kertaa Slovenian kakkospelaaja Zemlja onnistui kuitenkin kääntämään ottelun viemällä viimeiset kolme erää lukemin 6-3, 6-3, 6-3.

Meidän joukkueellamme oli jälleen kerran valtavan hyvä joukkuehenki koko viikon ajan, eikä tämä tappiokaan sitä miksikään muuta. On hienoa olla osa tätä joukkuetta, jossa kaikkia tuetaan tasapuolisesti ja jossa jokainen voi aina tuntea olonsa turvalliseksi. Kaikki laittavat varmasti aina kaiken peliin, eikä kukaan voi vaatia joukkuekavereiltaan enempää. Me jatkamme tästä yhä sisuuntuneempana seuraavaan Davis Cupiin ja aiomme puolustaa tiukasti paikkaamme 1. divisioonassa.

Ohjelmassani on lentää huomenna takaisin Suomeen ja ottaa huomislta aika rauhassa. Valmentajani Johan tulee Helsinkiin tiistaina, ja tarkoituksenamme on treenata kaksi päivää kotona ennen keskiviikkoillan lähtöä Kiinaan Guangzhouhun. Minulla on kotona ollessani aika paljon asioita hoidettavanani ennen matkaa, mutta yritän silti päästä treenaamaan kaksi kertaa sekä tiistaina että keskiviikkona. Palailen lähipäivieni ohjelmaan ja saamiini kommentteihin tarkemmin seuraavan parin päivän sisällä.

6 kommenttia:

  1. äijällä on mahtava blogi, Henkalla loistavia videopätkiä ja koko porukalla kaikin puolin hyvää taistelua. Ei muuta kuin nokka pystyyn ja uutta matoa koukkuun! Tsemiä kevääseen. Mukava seurata uran kehittymistä.

    VastaaPoista
  2. Harri, ei mitään syytä huonoihin fiboihin.
    Pelasit tasaisen matsin sadan joukossa olevaa kaveria vastaan, joka sai valita mielialustan ja katsomon tuen. Ennen kaikkea minun mielestäni sinun asenteesi oli kohdallaan koko ajan. Kentälle ei saa mennä hakemaan tasaista tappiota, vaan näyttämään ja voittamaan. Kahden hävityn pelinkin jälkeen miehessä oli yhä taistelija jäljellä. Upeaa.
    Siitä huolimatta minusta Kimin ratkaisu oli oikea viimeisen matsin osalta. Kaksi päivää kentällä syö mehuja ja vastustaja pääsee analysoimaan rauhassa pelaajien puutteet ja luomaan voittavan taktiikan. Minusta olisit ollut mies paikallaan, jos sinua ei olisi peluutettu heti eka päivänä, mikä minusta oli virhe jo alun perin.
    Jälkiviisaus on aina parasta, mutta kerroin tuon mielipiteeni jo aiemman blogin kommenteissa. Toinen juttu, minkä olisi voinut tehdä paremmin, on valita joukkue inhorealistisesti, ei vakiintuneen kaveripohjan perusteella. Suomi pelasi minusta nelurin vasta kolmosjoukkueella. Ykkösketju on tietysti Sisu-Kone mutta kakkonen on ehdottomasti Haab-Paukku ei Haab-Sisu. Kakkoketjua olisi voinut harjoituttaa koko viikon pelkkää neluria varten, ja heittää Haab sitten ottamaan myös tarvittaessa viimeinen voitto kotiin tai ainakin taistelemaan siitä.
    Pakko sanoa ilman pätkääkään ilkeyttä äänessä, että Timolle ei ihan oikeasti ollut perusteltua paikkaa joukkueessa. Kyllähän kaverin silti olisi voinut ottaa hengailemaan mukana joukkueen ulkopuolisena Koneen tavoin, jos se olisi ollut joukkuehengelle tarpeellista.

    VastaaPoista
  3. Hienosti taisteltu siellä! Myös vaikuttavia laulusuorituksia videoblogissa. Kiva nähdä, että joukkueessa on rento hyvä tekemisen meininki, ja kaikkia matseja lähdetään voittamaan. Sellainen kutina on, että tuo tulee hyvä meininki tulee vielä viemään teidät hyviin DC-voittoihin lähivuosina.

    VastaaPoista
  4. Hyvä taistelu! Hulluna treeniä ja eikun iskemään

    VastaaPoista
  5. Hyvä jätkät, hieno taistelu oli, vaikka Slovenia sitten niukasti etenikin seuraavalle rundille. Tavallaan Kimin ratkaisu heittää yllärinä Micke kehiin ratkaisevaan matsiin oli ihan perusteltu vaihtis, mutta mielelläni oisin nähny sutkin siinä. Aika 50-50; kova paikka Mickelle, ja siihen suhteutettuna pelas kyllä "Kontismaisen" ennakkoluulottomasti! Ite missasin pe-la matsit, ja näin tosiaan vasta su puolella Jarkon hienon tasoituksen ja ratkaisevan rubberin, mut kaiken kaikkiaan jäi matseista, videoblogista ja joukkueen sisäisestä kemiasta semmonen fiilis, että ihan varmana jatkossakin saadaan nauttia hyvistä tuloksista - Jarkon uran jälkeenkin!

    Tsemppiä kevään ja kesän matseihin, ja sit syksyllä kotikentällä Italia/Puola nurin! Sinne tullaan taas porukalla kannustamaan! Käy!

    -Markus

    VastaaPoista
  6. Miten tämä taktiikka vaikutti joukkueen pelaajiin >> miinus merkkisesti. Oli tämän voinut kertoa aikasemminkin ja silti sama yllätys momentti olisi säilynyt vastustajille.

    Pelaajien kannalta huonoin mahdollinen ratkaisu. Tämmöiset kapteenit eivät nauti pelaajien luottamusta jatkossa.

    VastaaPoista