maanantai 14. maaliskuuta 2011

Heliövaara-Li 7-5, 6-2, Heliövaara/Kirillov - Ignatik/Moser 2-6, 6-3, 2-10


Jes, kaksinpelit lähtivät käyntiin erinomaisesti tässä Guangzhoun challengerissa. Pidin pelintasoni korkeana lähes koko matsin ajan, minkä lisäksi keskittymiseni oli tämän päivän ottelussa huippuluokkaa. Erityisen tyytyväinen olen syöttö- ja palautuspeleihini, joissa olin toivomukseni mukaan vastustajaani edellä. Sain palautukset kenttään erittäin hyvällä prosentilla ja syötin 12 ässää.

Ottelun alku ei luvannut kovin hyvää, kun hävisin peräti kymmenen ensimmäistä pistettä. Sain kuitenkin onneksi juonesta kiinni kolmannessa gamessa ja sain tärkeästi murron heti takaisin. Ensimmäisen syöttögameni jälkeen aloin syöttää hyvin, ja myös peruslyöntini alkoivat tipahdella kentän rajojen sisäpuolelle. Minulla oli neljä murtopalloa 3-3 –tilanteessa, mutta en saanut käytettyä niitä hyväksi. Omissa syötöissä minulla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia ja pääsinkin yrittämään uudestaan murtoa 5-5 –tilanteessa. Tuo game oli ottelun pisin ja ratkaisevin, ja se tuli minulle viidennellä breikkipallollani. Erän loppuun syötin viimeisen gamen hyvin ja pääsin erätauolle johdossa.

Toisessa erässä Li sai pidettyä ensimmäisen syöttövuoronsa vaikeuksitta, mutta 1-1 –tilanteessa otin taas tilanteen haltuun ja mursin hänen syöttönsä. Pidin seuraavan syöttövuoroni helposti, kuten teki myös Li sen jälkeen, mutta 3-2 –tilanteessa jouduin pieneen ahdinkoon syöttövuorossani, kun ykkössyöttöni eivät ihan tippuneet kenttään normaalisti. Selvitin kuitenkin 0-30 –tilanteen ja otin perään puhtaan murron. 5-2 –tilanteessa viimeisestäkään gamesta ei tullut ihan sellaista kuin olisin halunnut, kun ykkössyöttöni napsahteli gamen alussa jälleen paljon verkkoon. Pelastin kuitenkin Lin molemmat breikkipallot ja käytin lopulta gamen kolmannen ässän tuoman toisen matsipalloni hyväkseni reilun puolentoista tunnin väännön jälkeen.

Olen siis oikein tyytyväinen päivän esitykseeni kentällä. Alun jälkeen keskittymiseni pysyi todella hyvänä, ja pelasin tärkeissä paikoissa parasta tennistäni. Takakenttäpelini oli ilahduttavan virheetöntä, ja varsinkin rystyni toimi tänään mallikkaasti. En ehkä lyönyt ihan yhtä paljon winnereitä tai päässyt yhtä paljon verkolle kuin tavallisesti, mutta se johtui paljolti vastustajan ylläpitämästä kovasta temposta. Pystyin kuitenkin pitämään Lin kovienkin lyöntien jälkeen tilanteen lähes aina neutraalina, ja sain vaihdeltua peliä hyvin slaisseilla ja hieman korkeammilla yläkierteillä. Molemmilta peruslyöntipuoliltani löin myös tänään palloa hyvällä pituudella, mikä tuo aina tietyn tehokkuuden peliin.

En tarkoita kuitenkaan, että en olisi tehnyt matsissa itse paljon pisteitä. Jouduin pelaamaan vastustajan takia tänään hieman kauempana takarajan takana kuin yleensä, mutta huomasin ilokseni pystyväni lyömään voittolyöntejä myös kauempaa lyömällä hieman kovempaa. Sain tänään paljon aikaan hyvin sujuneilla linjakäännöilläni varsinkin rystyltä, minkä lisäksi myös jyrkemmät krossit toimivat hyvin. Myös puolustustilanteissa jalkani toimivat mallikkaasti, ja voitin paljon pisteitä ohituksilla ja yllättävillä vastaiskuilla puolustusasemasta. Kaiken kaikkiaan päivän otteluni oli siis erittäin hyvä suoritus, josta on hyvä jatkaa seuraavan kierroksen otteluun. Seuraava singelini on vasta keskiviikkona, ja vastaani siinä tulee joko valkovenäläinen Ignatik tai thaimaalainen Udomchoke.

Päivän nelinpeli ei valitettavasti sujunut kuitenkaan ihan suunnitelmien mukaan. Emme parini Kirillovin kanssa löytäneet oikein yhteistä säveltä kuin paikoin toisessa erässä ja jouduimme tunnustamaan vastustajat tänään paremmiksemme. Varsinkin Moser pelaa nelinpelissä aika riskialtista peliä, joka silloin tällöin toimii ja silloin tällöin ei. Tänään hän pelasi lähes koko ottelun hyvin, ja kun hänen parinsakin osui palloon ihan hyvin, olisi meidän pitänyt pystyä nostamaan omaa tasoamme korkeammalle. Nelinpelissäkin on kuitenkin vielä ensi viikolla uusi mahdollisuus menestyä paremmin, joten ei tässä mitään hätää ole. Nyt voin keskittyä tämän viikon täysillä kaksinpeliin.

Lähdimme tänään Johanin kanssa kentille puoli kymmenen kuljetuksella aamulla ja löimme yhdessä aamupallottelut. Matsini alkoi noin puoli yhdeltä, minkä jälkeen söin lounaan ja lepäsin ennen nelinpeliä. Duppelin jälkeen tulimme aika pian takaisin hotellille ja kävimme syömässä illallisen hotellin huikeasta seisovasta pöydästä. Huomenna tarkoituksena on ottaa hieman kevyemmin, jotta energiavarastot pysyvät korkeina keskiviikkoa varten. Ilma oli tänään reissumme lämpimin, yli 25 astetta, mutta korkea suhteellinen kosteus sai sen tuntumaan vieläkin lämpimämmältä. Kiinalaisittain tuttu saastesumu pitää kuitenkin auringon piilossa, mikä hieman vähentää kuumuuden tunnetta. Peli-ilmanahan tällainen 25 astetta, tyyntä ja pilvistä on aika lähellä täydellistä, joten kentällä viihtyy hyvin. Laitan tähän loppuun vielä kuvat kenttäalueen kartasta ja pelaajien palvelutiskistä. J Hyvää yötä!



3 kommenttia:

  1. Hyva Harri,

    Hieno alku turnaukselle !! Upea assien maara ja muutenkin ykkossyoton teho osuivat vakisten silmiin 'live score' tilastoissa, vaikka en paassytkaan seuraamaan pelin kulkua. Onnea seuraavaankin peliin, jossa vastus sen kuin kovenee.

    Pekka

    VastaaPoista
  2. Vau, taisi olla 14 ässää. Ratkaisu taisi kuitenkin olla parempi palautuspeli ottelutilaston mukaan???
    Kiva kuulla Haabin näkemys matsista.
    Ennemmin tai myöhemmin murtuu tuo kolmannen kierroksen taika haastajakisoissa. Veikkaan ja pidän peukkuja, että tulee nyt:-)
    Jos saat saman hengen kuin Englannin futuressa, ihan sama kuka tulee vastaan-

    VastaaPoista
  3. Seurasin livescorea ensimmäisen erän puolivälistä alkaen. Oli hieno nähdä, että Li oli vaikeuksissa lähes jokaisessa syöttövuorossaan, kun taas itse pidit vaivattoman oloisesti toisen erän loppuun asti.

    Matkaa huipulle on kohta seurattu blogista vuosi, ja voisi kai sanoa että väliasema challenger-tasolla on saavutettu. Tekeminen on kehittynyt, ja kyllä se kolmas kierros sieltä irtoaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista