perjantai 25. maaliskuuta 2011

Heliövaara/Statham – Kirillov/Middelkoop 6-1, 7-5


Jes! Pelasimme tänään parini Rubinin kanssa uskomattoman hyvän ensimmäisen erän ja saimme lopulta väännettyä myös toisen erän kotiin saavuttamalla näin paikan tämän kisan finaaliin. Mursimme ensimmäisessä erässä kummankin vastustajamme syötön kertaalleen, ja ottelun henkinen ratkaisu oli lähellä jo heti toisen erän ensimmäisessä gamessa, kun saimme Middelkoppin syötössä 0-40 –johdon. He onnistuivat kuitenkin lopulta pitämään tuon syöttövuoron, minkä jälkeen peli tasoittui. 2-3 –tilanteessa hävisimme parini syötön 40-15 –johdosta huolimatta, mutta tsemppasimme hyvin murron takaisin heti seuraavassa gamessa. 5-5 –tilanteessa mursimme Kirillovin syötön uudestaan hänen syöttäessä tuplan no-ad –pisteessä, enkä minä jättänyt epäilyille sijaa viimeisessä gamessa syöttämällä kaikki ykköseni kenttään ja hoitamalla saamani kaksi volleyta kunnialla.

Kohtaamme huomisessa finaalissa minulle tutun venäläisparin Elgin/Kudryavtsev, sillä hävisimme vuonna 2007 Henri Kontisen kanssa heille Helsingin challengerin finaalin tiukkojen vaiheiden jälkeen. Huomenna minulla on kuitenkin revanssin paikka, ja uskon meillä olevan Rubinin kanssa jälleen mahdollisuus voittoon, jos pystymme pelaamaan omalla hyvällä tasollamme. Katsoimme Johanin kanssa tänään koko toisen semifinaalin, joten meillä on hyvä kuva siitä, miten venäläiset pelaavat. Tässä kuva semifinaalista katsomosta nähtynä, venäläiset pelaavat selkä kameraan päin.


Varsinkin Kudryavtsev lyö palloa melkein joka lyönnissä lähes sydämensä kyllyydestä, ja verkolla pitääkin huomenna olla poikkeuksellisen hyvin hereillä, jos ei halua saada mustelmia rintakehään. Elgin on pelaajista hieman taitavampi, ja hän hakeekin ratkaisuja vähän monipuolisemmin. Syöttö ja palautus ovat huomenna varmasti taas tuttuun tapaan suuressa roolissa nelinpelissä, ja meidän pitää yrittää saada niin paljon palloja kenttään kuin mahdollista, jolloin venäläiset saattavat alkaa turhautua. Ottelumme on jälleen ensimmäisenä pelinä aamulla kello 10.30, joten tavoitteenamme on saada terävä alku vastustajien mahdollisesti vielä vähän nukkuessa. Huominen matsi on urani kolmas challenger finaali, joten toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo!

Treenasimme tänään myös Johanin kanssa eilisen tapaan pari tuntia lähinnä kämmentä ja syöttöä iltapäivällä. Keskityimme kämmenessä oikeanlaisiin jalka-asentoihin ja aikaiseen valmistautumiseen, sillä niissä asioissa minulla on vielä selkeästi parannettavaa. Illalla hoidimme hotellihuoneen ja lennot sellaiseen kuntoon, että voimme huomenna lähteä aika nopeasti matsin jälkeen kohti Nanningia, josta lentomme Guangzhouhun lähtee 16.55. Jos kiirettä pitää, niin en välttämättä ehdi kirjoittaa huomenna blogiini paljoakaan, mutta kirjoitan finaaliraportin sitten viimeistään sunnuntaiaamuna Lontoon lentokentällä. Nyt on kuitenkin taas aika siirtyä nukkumaan, sillä huomenna on tärkeä päivä. Moikka!

3 kommenttia:

  1. Hienoa Harri !!

    Onnittelut kolmesta syysta:
    1. Nyt ranking alkaa oikealla numerolla ... siita viela kun uran aikana tiputtaa ne kaksi viimeista numeroa pois !!!
    2. Kylla olette Rubinin kanssa todella kovia ensimmaisissa erissa. Yrita pitaa mielessa, miten tuohon keskittymistilaan paastaan heti matsin alussa.
    3. Ja tanaan myos tuo toinen era meni taistelulla loppuun asti.

    Voisit joskus hiukan kertoa, miten loysit Rubinin kumppaniksesi. Oletteko aikoneet myos jatkossa sovitella turnauksianne yhteen, jotta paasette jatkossakin pelaamaan yhdessa ? Miten yleensa naet tuon tilanteen: Kuinka kauan oppii pareja vaihtelemalla ja milloin vakiopari on parempi ratkaisu ? Emma Lainehan vaihtelee parejaan tiuhaan ... enta Sina jatkossa ?

    Pekka H.

    VastaaPoista
  2. Wimbledonissa järjestetään vuosittain ainoana turnauksena maailmassa nelinpelikarsinnat. Karsinta on 16 parin kaavio joten kahdella voitolla pääsarjaan. Wimbledonin nelinpelikarsinnoissa yleensä pareja nelinpelin ATP-sijoilta 100-150, sillä tavoin että karsintaan mahtuu jos pelaajien yhteisranking alle 260. Jarkko Niemisen nelinpeliranking tällä hetkellä ATP-115 ja sinulla nousemassa ranking kohti sijaa 150, joten mielenkiintoinen ajatus tästä herää.

    VastaaPoista
  3. Missa Harri luuraa ? Ei kai ole syyta huolestua ?!

    VastaaPoista