sunnuntai 13. maaliskuuta 2011


Kolme tiukkaa treenipäivää täällä Guangzhoussa on nyt takana, ja huomenna pääsen vihdoin aloittamaan kisat sekä kaksin- että nelinpelin osalta. Treenasin eilen ja tänään kahdesti eri pelaajien kanssa, joten olen saanut hyvän tuntuman kenttiin erilaisten pelikavereiden kanssa. Treenasin eilen kiinalaisen Li Zhen ja kroatialaisen Nikola Mekticin kanssa yhteensä vajaat neljä tuntia. Tänään pelasin aamulla tunnin valkovenäläisen Vladimir Ignatikin kanssa ja iltapäivällä toisen mokoman saksalaisen Matthias Bachingerin kanssa. Lisäksi olen kumpanakin päivänä treenannut ennen tai jälkeen treenien joitakin asioita kaksistaan Johanin kanssa. Olen siis päässyt pelaamaan vähintään riittävästi, joten valmistautumiseni huomenna alkaviin matseihin pitäisi olla paras mahdollinen.

Kohtaan huomenna kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella tutun kiinalaisen Li Zhen. Hän pääsi kisaan mukaan villillä kortilla, joten siinä mielessä vastus on ihan sopiva, mutta toisaalta kiinalaiset ovat varmasti parhaimmillaan kotikentillään tutuissa olosuhteissa, joten vastustajaa ei tule missään nimessä aliarvioida. Kohtasin Lin vajaa vuosi sitten futuressa Wuhanissa ollen silloin parempi 7-5, 5-7, 6-4. Molemmat ovat kuitenkin kehittyneet tuon kisan jälkeen, joten huomisessa matsissa edelliset tulokset eivät paljoa paina. Li vei minua hieman eilisissä treeneissä gamejen ollessa 2-6, 3-3, kun aika loppui, mutta olen silti luottavainen, että pystyn huomenna parantamaan noista treeneistä.

Li on perusvarma takakentän pelaaja, joka lyö aika kovaa. Hänen parempi puolensa on mielestäni rysty, jolla hän pyrkii ajoittain myös tulemaan vastaan. Li on voittanut vakioparinsa Gongin kanssa monta challengeriä nelinpelissä, joten hänellä on ihan hyvä syöttö ja varsinkin palautus, mutta uskoisin silti pystyväni noilla osa-alueilla kyllä laittamaan hänelle kampoihin. Li tykkää pelata tasaisen kovalla tempolla, joten pelin vaihtelu on huomenna tärkeä osa taktiikkaani. Syöttöni on kuitenkin viime aikoina kulkenut sen verran hyvin, että omissa syöttövuoroissani tarkoitukseni on kuitenkin pelata eteenpäin suuntautuvaa peliä yrittäen saada Li pois hyvästä tasapainosta. Hän liikkuu ihan hyvin, mutta nopeissa suunnanmuutoksissa ja pitkillä matkoilla hän on hieman kankea, joten hänet on hyvä saada kunnolla liikkeelle. Palautusgameissa tärkeää on saada paljon palloja kenttään mielellään hyvällä pituudella. Aion huomenna myös suunnata aavistuksen verran useammin lyöntini Lin kämmenelle kuin rystylle; selkeimmin tämä näkyy syötössäni, sillä Li palauttaa kick-kakkoseni aika hyvin, joten minun täytyy vaihdella kakkossyöttöäni paljon tavallista enemmän.

Nelinpelistä tuli tällä viikolla niin kovatasoinen, ettemme mahtuneet parini Jose Stathamin kanssa ollenkaan mukaan. Olimme toisella varasijalla, mutta onneksi Jose oli sen verran ystävällinen, että hän antoi minun vaihtaa viime hetkellä paria toiseen varasijalla olevaan pelaajaan, jonka kanssa mahduimme toiseksi viimeisenä kaavioon mukaan. Pelaan siis duppelia tällä viikolla venäläisen Evgeny Kirillovin kanssa. Me saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme valkovenäläis-itävaltalaisen parin Ignatik/Moser.

Kentät ovat täällä Guangzhoussa oikein miellyttävät, pomppu on suhteellisen korkea ja kierteet purevat hyvin. Matalat ja painavat lyönnit liukuvat kuitenkin hieman kentän pinnasta, joten winnereiden lyöminen ei kuitenkaan ole mitenkään vaikeaa. Sekä kick- että slaissisyötöt purevat hyvin, mikä tekee palauttamisesta ehkä hieman tavallista vaikeampaa. Tykkään joka tapauksessa näistä kentistä aika paljon, sillä ne sopivat hyvin pelityylilleni. Klubilla on yhteensä 15 kenttää, ja mitäpä olisi kiinalainen tenniskeskus ilman 10000-paikkaista keskuskenttää! Kentät on rakennettu viimevuotista Asian Games –tapahtumaa varten, ja puitteet ovat jälleen kerran enemmän kuin riittävät. Tässä kansainväliset standardit ylittävä keskuskenttä.





Keskuskentällä ei kuitenkaan pelata ainakaan nyt kisan ensimmäisinä päivinä, joten joudun tyytymään huomenna toiseksi suurimpaan areenaan, jonne mahtuu vain noin 2000 katsojaa. J



Stadionkenttien lisäksi matseja pelataan myös kentillä 2-8. Myös kentälle 2 on tehty pienet sivukatsomot parille sadalle katsojalle.



Tässä kuvassa näkyy hieman kenttien ”lay-outia” sekä stadionien ja muiden kenttien välisiä kukkaistutuksia.




Viimeisenä kuvana voisin laittaa vielä otoksen kenttien sisäänkäynnistä, jonka takana molemmat stadionkentät näkyvät ulkoapäin katsottuna.



Huomisessa ohjelmassani on siis sekä kaksin- että nelinpeli. Kaksinpelini on toisena otteluna paikallista aikaa kello 10 jälkeen aamulla, ja nelinpeli jossain vaiheessa iltapäivällä. ATP:n nettisivuilta pitäisi löytyä huomennakin live-score tästä kisasta, joten sitä kautta pääsee seuraamaan ottelun etenemistä. Tässä vielä linkki sivustolle, jonka vasemmasta reunasta ”Live Scores” kohdasta otteluni kulkua pääsee siis seuraamaan. ”http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Challenger-Tour.aspx”

1 kommentti:

  1. Morjens Harri! Erinomaista raporttia jälleen ja nähtävästi pelikin kulkee. Tuli mieleeni kysäistä, että kun siellä Kiinassa kerran on noin hulppeat puitteet niin onko siellä katsomoissa myös yleisöä näin haastajatason kisoissa? Mites futureissa?

    VastaaPoista