lauantai 5. maaliskuuta 2011

Heliövaara/Nieminen - Gregorc/Zemlja 7-6(5), 4-6, 4-6, 5-7

Nelinpelissä tuli tänään harmittava tappio, mutta vielä ei kuitenkaan ole suinkaan aika heittää kirvestä kaivoon. Huomenna on vuorossa vielä kaksi kaksinpeliä, joissa meillä on mahdollisuus kääntää ottelu kotiin. Jarkko kohtaa ensimmäisessä ottelussa Kavcicin ja minä toisessa Zemljan. Kehoni tila on edelleen ilahduttavan hyvä, ja olen täysin luottavainen, että pystyn pelaamaan huomenna vaikka viisi erää, jos niin on tarvis. Huomenna voin vetää itseni huoletta aivan piippuun, mitään ei tarvitse säästellä.

Tämän päivän nelinpelistä jäi erittäin huono maku suuhun. Tuntui siltä, että meillä oli koko ajan voiton avaimet käsissä, mutta emme missään vaiheessa pystyneet pitämään momentumia kolmea gamea pidempään. Joka kerta, kun saimme murron ja hyvän fiiliksen päälle, teimme pari virhettä tai vastustajat pelasivat tosi hyvin. Heillä oli muutaman kerran ihan hyvä tuurikin mukana matkassa, mutta ei sen piikkiin tappiota voi missään nimessä laittaa. Suurin ero pelissä tuli palautus- ja syöttöpelissä, jossa slovenialaiset olivat meitä selkeästi parempia tänään. He saivat palloon paremmin vauhtia kummassakin lyönnissä ja saivat sekä syötöt että palautukset selvästi meitä paremmalla prosentilla kenttään. Me jouduimme usein poimimaan ykkösvolleyt matalalta kentänpinnasta, kun vastaavasti meillä oli ihmeen suuria vaikeuksia edes saada palautuksia kenttään. Volleypelissä olimme ehkä hieman parempia kuin slovenialaiset, mutta välillä verkollakin liikkeemme oli hieman vajaata ja lyönneistä jäi paino puuttumaan.

Mutta ei sen enempää nelinpelistä, huomisen kahdessa kaksinpelissä tämä maaottelu vasta ratkeaa. Jos Jarkko voittaa oman kaksinpelinsä, tavoitteeni on pystyä pelaamaan omassa singelissäni samanlaista aggressiivista peliä kuin eilen ensimmäisessä erässä. Painaa rohkeasti päälle aina, kun vastustajan lyönti jää lyhyeksi ja tehdä hänen olonsa kentällä epämukavaksi. Uskon, että myös slaissi toimii Zemljaa vastaan ihan hyvin, joten voin hyvin vaihdella tempoa ja pakottaa hänet tekemään itse ratkaisuja vaikeista paikoista. Yritän saada jalat mahdollisimman hyvin liikkeelle ja pitää liikkeen ja pelivireen yllä koko ottelun ajan. Huomenna taistellaan, hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Urheilulehtikö valitsee jatkossakin kuka pelaa maajoukkueessa ratkaisupelit.

    VastaaPoista