sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Hei! Jokunen aikaa ehti taas edellisestä kirjoituksestani vierähtämään, mutta näin uuden vuoden kunniaksi voisin taas hieman ryhdistäytyä ja palata tietokoneen ääreen. Joulunaika meni minulta aika pitkälti sairastellessa, mutta tämän viikon puolivälissä sain itseni vihdoin kuntoon, jotta pääsin taas takaisin kentälle ja treenaamaan.

Teimme fysiikkavalmentajani kanssa keskiviikkona 10 päiväksi harjoitussuunnitelman, joka sisältää paljon oheisharjoittelua, jossa keskitytään selkeästi voimaharjoitteluun. Olen aikaisemmin saanut aina uutta puhtia peliini hyvän voimaharjoittelujakson jälkeen, ja fysiikkapuolellahan parennettavaa riittää aina. Teimme voimaharjoituksen ensimmäisen kerran torstaina, teemme sen uudestaan tänään ja kolmannen kerran vielä tiistaina. Parin vuoden takaisen selkävammani takia emme tee mitään harjoitteita suurilla painoilla, vaan käytämme oman kehon painon lisäksi vain pieniä lisäpainoja ja tehostamme harjoitteita tekemällä monet niistä yhdellä jalalla tai kädellä. Pienistä painoista huolimatta sain lihakseni torstain treenin jälkeen kuitenkin aika helliksi. Voimatreenien lisäksi teemme myös pari liikkumis/liikkuvuusharjoitetta tämän 10 päivän jakson aikana.

Pääsin tällä viikolla kuitenkin myös tenniskentälle, ja vedimmekin monta hyväää treeniä Henri Kontisen kanssa Talissa ja Kauniaisissa. Treenasin tällä viikolla myös kahdesti Ilja Orren ja kerran Juho Paukun kanssa, ja pelini tuntuu paremmalta treeni treeniltä. Ensi viikon ohjelmani sisältää fysiikkatreenien lisäksi paljon tennistreenejä Juhon kanssa ennen sunnuntain lähtöä kohti Glasgow'ta.

Glasgow'n futuren jälkeinen ohjelmani saattaa uusien pohdintojeni jälkeen hieman poiketa aikaisemmin kertomastani. Singaporen ja Australian challengerit näyttävät alustavan ilmoittautumislistan perusteella todella kovilta, joten pohdittuani asiaa päätin laittaa suunnitelmia hieman uusiksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsisin Reunionin challengeriin suoraan pääsarjaan, joten suunnannen sinne, ja siinä tilanteessa, että häviän kisassa ennen perjantaita, jatkan Reunionilta suoraan Johannesburgin ATP-kisan karsintoihin. Jos ja kun toivottavasti olen Reunionilla kuitenkin mukana vielä perjantaina, pelaan luultavasti helmikuussa jonkun futuren tai isomman kisan karsinnan, jottei kisatauko venähdä liian pitkäksi.

Palaan ensi viikolla kertomaan lisää lajitreenaamisestani!


1 kommentti:

  1. Kiitos Harri teksteistasi. Kerro nyt Juholle ja Kontisen veljeksille, etta laittaisivat edes ottelusuunnitelmansa jollekin sivulle nakyviin. Olisi paljon helpompaa seurata herrojen menestysta kun tietaisi missa ja milloin pelailevat. Liittokin voisi tassa olla asialla. Turnausten sivuilta kylla sitten nakee tulokset, jos ei sinun kaltaista pikkutarkkaa analysointia jaksa.
    Henkallahan on oikein oma sivusto, mutta sen paivitys on surkealla tolalla.

    Menestysta uudelle vuodelle!

    VastaaPoista