keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Heliövaara - Varga 7-6(6), 4-6, 6-3 Heliövaara/Paukku - Eleskovic/Ryderstedt 7-5, 6-2

Kaksinpelini ei tänään ollut pelillisesti missään nimessä mitenkään erityisen hyvä, mutta olin jälleen kentällä se henkisesti vahvempi pelaaja. Sain psyykattua itseni voittoon joistakin fiasko geimeistä huolimatta ja pysyin vaikeissakin tilanteissa positiivisena, minkä uskon olleen tärkeä asia ottelun voiton kannalta.

Ensimmäinen erä eteni aika paljolti syöttäjän komennuksessa. Kumpikin piti jokaisen oman syöttövuoronsa; minä pelastin yhden breikkipallon, Varga ei yhtään. Hän pelasi järkevästi lyöden paljon slaissia rystyltään, minkä lisäksi hän rankaisi minua kämmeneltään heti, jos lyöntini jäivät vähänkään lyhyiksi. Tie breakissa sain hyvän alun siirtyen 3-0 -johtoon yhdellä minibreikillä, mutta Varga skarppasi ja otti seuraavat neljä pistettä itselleen. 3-4 -tilanteessa löin hyvän palautuksen ja 4-5 -tilanteessa pelasin kaksi hyvää syötön jälkeistä pistettä. Ensimmäisen eräpalloni Varga selvitti hyvällä syötöllään, mutta 7-6 -tilanteessa syötin vastustamattomasti pommin kakkosruutuun hänen rystylleen niin, ettei hän pystynyt sitä enää palauttamaan.

Toisessa erässä holmöilin breikin vastustajalle 1-1 -tilanteessa tehden samaan gameen yhteensä neljä kämmenvirhettä. Jälkeenpäin ajateltuna liikkumiseni intensiteetti ehkä hieman laski, mikä näkyi heti virheinä. Mursin kuitenkin heti takaisin hyvien verkollenousujen avittamana, mihin Varga reagoi repäisemällä paitansa kahteen osaan! :-O En kuitenkaan saanut käytettyä momentumia hyödykseni, vaan Varga onnistui murtamaan minut uudestaan 2-2 -tilanteessa. Yritin viimeiseen asti saada murtoa takaisin ja pääsinkin 3-4 -tilanteessa kahdesti pisteen päähän, mutta Varga piti syöttönsä erän loppuun asti, ja näin ollen ottelu venyi kolmanteen erään.

Jouduin heti kolmannen erän ensimmäisessä pelissä selvittämään yhden murtopallon, mutta sen jälkeen otin heti murron 1-0 -tilanteessa. Pelasin kuitenkin ottelun kolmannen huonon gameni jälleen heti murron perään, ja Varga sai otettua breikin takaisin. En tästä kuitenkaan lannistunut, vaan taistelin itselleni toisen murron 2-1 -tilanteessa ja pidin ottelun loput syöttövuoroni hyvän keskittymisen siivittämänä. Sekä toisessa että kolmannessa erässä ratkaisu nähtiin siis erikoisissa kolmen murron sarjoissa, muuten molemmat pelaajat pitivät kaikki syöttövuoronsa.

Syöttöni toimi tänäänkin hyvin ja se auttoi minua ehdottomasti ottelun vaikeilla hetkillä monilla suorilla pistellä. Jostain syystä liikkumiseni oli tänään kuitenkin hieman raskaampaa kuin eilen, enkä päässyt ihan yhtä tehokkaasti kulmiin tai sieltä pois, minkä seurauksena voitin todella vähän puolustuspisteitä. Katsomosta ottelua katsoneen Juhon sanoin Varga sai minut pelaamaan haluamallaan tavalla; slaissit rystylleni ja oikein ajoitetut hyökkäysiskut saivat pelini hieman liian pehmeäksi. Juho sanoi myös, että jopa kävelin pisteiden välillä hitaammin kuin eilen, mikä kertoo juuri tietynlaisen terävyyden puutteesta. Hyvä juttu oli kuitenkin se, että pystyin jälleen matsin aikana muuttamaan peliäni aktiivisempaan suuntaan hyökäten lopussa paljon verkolle, kun se tuntui toimivan. Lisäksi taistelin koko ottelun ajan minkä pystyin, ja sanoisinkin, että suuri syy voittooni oli hieman kulunut sanonta "halusin voittoa enemmän kuin vastustaja". Pelillisesti tämä ottelu ei siis ollut järin hyvä, mutta henkisellä tasolla se antaa paljon itseluottamusta.

Kohtaan huomenna singelin kvartseissa ranskalaispelaaja Gleb Shakarovin, josta minulla ei ole oikeastaan mitään kuvaa. En ole nähnyt häntä kentällä kuin yksittäisissä pisteissä, joten aion panostaa huomenna hyvään syöttötyöskentelyyn ja sitä kautta omaan peliini. Voittojen kautta itseluottamukseni on nyt paljon parempi kuin vaikkapa viikko sitten, joten uskon olevani huomenna todella vaikea voitettava.

Nelinpelin kvartsi Juhon kanssa ruotsalaisparia vastaan sujui tänään todella hyvin. Pidimme erinomaisen keskittymisen yllä koko ottelun ajan, emmekä antaneet heille kuin yhden murtopallon toisessa gamessa ja senkin selvitimme. Palautuspelimme parani ottelun loppua kohden ja saimme ikään kuin kiristettyä otettamme matsin edetessä. Juho pelasi tänään erittäin hyvin, eikä hän tainnut missata kuin yhden volleyn koko ottelussa! Kohtaamme seuraavaksi semifinaalissa brittiparin Eaton/Goodall.