keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Heliövaara - Duclos 3-6, 6-1, 6-1

Jep! Tämä oli kolmas kertani suoraan challengerin pääsarjassa, ja joka kerta olen voittanut ensimmäisen otteluni! Huomenna voisin kuitenkin yrittää voittaa myös toisen kierroksen otteluni, mikä ei ole minulta challengereissa vielä onnistunut. Itseluottamukseni ja pelituntumani ovat nyt kuitenkin paremmassa kunnossa kuin aikoihin, joten lähden huomiseen matsiin hyvällä asenteella hakemaan rohkeasti voittoa.

Jos tämän päivän ottelua pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi kuumuus. Paikallisten mukaan tämä oli kesän kuumin päivä, ja otteluni oli kaiken lisäksi vielä päivän kuumimpaan aikaan yhdestä kolmeen. Minulta meni oikeastaan koko ensimmäinen erä yrittäessäni sopeutua kuumuuteen ja yrittäessäni pitää keskittymiseni pelissä muiden asioiden sijaan. Ei ole kovin kiva pelata, kun pitkän pallon jälkeen jalkapohjia polttaa niin, ettei meinaa pystyä kävelemään normaalisti. Kentän pinta oli niin kuuma, ettei siihen viitsinyt kädellä koskea, ja kuuman ilman ja korkean ilmankosteuden yhdistelmän takia hikoilin kuin viimeistä päivää. Tajusin toisen erän alusta alkaen alkaa kuitenkin laittaa aina puoltenvaihdossa jäitä niskaan ja otsalle, mikä viilensi oloani, samalla kun vastustajalleni kuumuus alkoi tuottaa yhä suurempia ongelmia ottelun edetessä.

Sain otteluun siis huonon alun häviämällä heti ensimmäisen syöttövuoroni toisessa gamessa, ja tuo yksi breikki maksoi minulle lopulta koko ensimmäisen erän. Saattaa kuulostaa selittelyltä, mutta juuri kun aloin syöttää ensimmäistä syöttövuoroani, tuuli yltyi yllättäen kovaksi ja haittasi syöttötyöskentelyäni kahden tuplan verran. Oli mielestäni erikoista, että koko päivän oli ollut lähes tyyntä, mutta yhtäkkiä alkoi tuulla ihan reippaasti. Myös liikkumiseni oli kuitenkin alussa aika heikkoa, ja tein paljon normaalia enemmän helppoja virheitä Duclosin hoitaessa omat syöttögamensa suhteellisen varmasti. Sain yhden breikkipallon 1-3 -tilanteessa, mutta sen Duclos selvitti nätillä volleystopparilla minun ihan hyvään ohitukseeni. Lopun erää molemmat pitivät syöttönsä vaikeuksitta.

Toisessa erässä tahti kuitenkin muuttui, kun sain vähennettyä virheiden tekemistä selvästi ja sainkin murron heti toisessa gamessa. Jatkoin samalla hyvällä fiiliksellä myös tämän jälkeen ja mursin Duclosin toistamiseen 3-0 -tilanteessa. Viimeisen syöttövuoronsa hän onnistui pitämään, mutta minulla ei ollut erässä mitään vaikeuksia omissa syöttövuoroissani ja voitin erän aika helposti 20 minuutissa.

Kolmannessa erässä Duclos osoitti taistelemisen merkkejä pitämällä ensimmäisen syöttövuoronsa ja tuulettamalla sen jälkeen ottelun ensimmäisen kerran, mutta hänen hymynsä hyytyi pian, kun otin murron 1-1 -tilanteessa ja perään toisen 3-1 -tilanteessa. Tämän jälkeen Duclos yritti pelata aikaa ja saada hyvän vireystilani katkaistua medical time-outilla siinä kuitenkaan onnistumatta. Pidin syöttöni helposti ja mursin vielä kerran kiellon päälle ottelun loppuun. Kaksi viimeistä erää tulivat minulle loppujen lopuksi jopa helposti, mikä ei kuitenkaan minua haittaa, sillä säästin näin paukkuja huomiselle.

Syöttöpelini toimi ensimmäisen gamen jälkeen mukavasti, enkä antanut tuon gamen jälkeen Duclosille enää yhtään breikkipalloa. Takakentän pisteissä hallinta siirtyi minulle yhä enemmän mitä pidemmälle ottelu eteni; jyrkät krossini ja yllättävät lyöntisuuntani tuottivat selvästi vaikeuksia Duclosille ja käytinkin tätä surutta hyväkseni. Huomasin, että hän löi paremmin koviin kuin hiljaisiin lyönteihini, joten käytin tänään paljon kulmia lyönneissäni, minkä lisäksi löin silloin tällöin myös korkeampia yläkierteitä, joihin hänen olisi pitänyt liikkua huolellisemmin. Ensimmäisen erän yleisin pihallaolon jälkeen sanoisin siis pelanneeni taktisesti todella hyvän ottelun, minkä vuoksi numerot toisessa ja kolmannessa erässä olivatkin noinkin selvät. Varsinkin liikkumisessa minulla on kuitenkin vielä paljon parannettavaa huomiseksi.

Saan huomenna toisen kierroksen ottelussa vastaani kazakstanilaisen kisan kuudenneksi sijoitetun Yuri Schukinin, joka on maailmanlistalta sijalla 127. Näin tänään muutaman gamen hänen ensimmäisen kierroksen ottelustaan, minkä lisäksi olen nähnyt hänen pelaavan Tampereella toissa vuonna. Schukin on parhaimmillaan takakentältä, ja hänen peruslyöntinsä ovat varmat ja tasaiset. Hän liikkuu hyvin ja pitää tempon yllä myös ahdongosta, joten minun tulee yrittää saada hänet pois hänen mukavuusalueeltaan houkuttelemalla häntä verkolle ja sekoittelemalla lyöntejäni. Näin tänään myös kuinka Schukin oli ajoittain vaikeuksissa paljon verkolle nousevaa Peyaa vastaan, joten voin myös hyvin pelata huomenna aina paikan saatuani rohkeasti eteenpäin. Tärkeää on kuitenkin jälleen syöttää hyvin ja pitää näin murtopaineet Schukinin puolella kenttää. Myöskään sataprosenttista keskittymistä jokaiseen pisteeseen ei tule unohtaa. Kaksinpelini on päivän ensimmäisenä otteluna kello 12.30 kentällä 2.

Myös nelinpelin kvatsimme parini Rodriguesin kanssa on huomenna. Siinä vastaamme tulee kanadalais-itävaltalainen pari Duclos/Oswald ja tuo ottelu on päivän viimeisenä otteluna. Jos syötämme ja palautamme huomenna hyvin, uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet haastaa kakkossijoitetut vastustajamme. He hävisivät molemmat tänään kaksinpelinsä, kun taas me olemme parini kanssa kumpikin yhä mukana kaksinpelissä. Nelinpelissä on paljon kyse fiiliksestä ja uskoisin meidän olevan sillä pelin saralla edellä ainakin ennen ottelua. Ei muuta kuin rohkeasti vain haastamaan.

Heräsin tänään jälleen syvästä unesta yhdeksältä, mutta piristyin nopeasti käytyäni ulkona hieman kävelemässä. Lähdin aamupalan jälkeen klubille, jossa löin puoli tuntia italialaisen Daniele Giorginin kanssa ennen puoli yhden jälkeen alkanutta otteluani. Matsin jälkeen olin loppujäähdyttelyjen jälkeen niin kuumissani, että käytyäni suihkussa ja venyteltyäni hieman olin edelleen niin hiessä, että menin uudestaan suihkuun ja käänsin hanan niin kylmälle kuin pystyin. Annoin kylmän veden viilentää kehoani melkein viisi minuuttia ennen kuin tunsin olini suhteellisen normaaliksi. Tämän jälkeen jäin klubille odottelemaan huomisen ohjelmaa ja söin samalla lounasta katsoen Ferrer-Nadal -ottelua telkkarista. Pyysin ruoaksi pastaa possun lihan kanssa ja sain eteeni tällaisen annoksen, joka ei ollut kuitenkaan ollenkaan hassumpi!


Katselin lounaan jälkeen vielä hetken aikaa kisamatseja, mutta koska katsomossa ei ollut paikkoja varjossa, ja ihoni oli jo hieman palanut matsin aikana, päätin ottaa kyydin hotellille. Laitoin tänään iholleni yhteensä kolme kertaa aurinkorasvaa, mutta kova hikoilu ja pyyhkeellä pyyhkiminen poistavat aurinkorasvan iholta ikävän tehokkaasti. Pohjavärini ei ole ihan optimaalinen tällaiseen auringonpaisteeseen, joten toivottavasti huomenna olisi vaikkapa pilvistä! :) Yritin napsia paluumatkalla autosta kuvia tämän saaren keskellä kohoavista vuorista, mutta en onnistunut saamaan aikaiseksi juuri yhtään laadukasta otosta. Tässä kuitenkin yksi jotakuinkin onnistunut kuva, jossa näkyy vuorten lisäksi saarta viimeiset kuukaudet vaivanneen kuivuuden aiheuttama kasvien kellastuminen. Ilma on joka päivä ollut aurinkoinen, mutta mereltä puhaltava tuuli muodostaa vuorten edustalle jatkuvasti pilviä lämpimän ilman kohotessa vuoren rinnettä ylöspäin ja samalla viilentyessä, minkä johdosta ilmassa oleva kosteus alkaa tiivistyä kastepisteen tullessa vastaan.


Illan otin taas rauhassa hotellilla pitäen huolta, että minulla riittää energiaa huomiselle. Olen syönyt täällä Reunionilla tähän mennessä pelkkää pastaa, mutta nyt halusin jotain muutakin, joten otin pastan seuraksi pihvin. Proteiini ja tavallista suurempi määrä suolaa ovat varmasti hyödyksi näissä olisuhteissa.


Nyt aion vielä pestä muutaman paidan huomiseksi ja mennä sen jälkeen nukkumaan. Pidän blogini ajan tasalla taas huomenna ja yritän päivittää tänne tulokset heti otteluiden jälkeen. Öitä!



4 kommenttia:

  1. OOOUJEA. No 3 in Finland!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon otteluvoitosta ja viime viikon turnausvoitosta! Tsemppiä matsiin Schukinia vastaan.

    Hienoa analyysiä (jälleen kerran!) otteluista, on ilo lukea kirjoituksiasi otteluiden, matkojen, kisapaikkojen yms. suhteen. Ja tällä kertaa reissaat vieläpä niin eksoottisessa kohteessa kuin Reunionin saarella - päihittää varmasti excelin pyörittämisen konttorilla...Muistahan nauttia joka hetkestä! Viime aikojen suomalaismenestys sinun ja muiden tennismiestemme ansiosta, blogisi ja käynnissä oleva Australian avoimet kyllä aiheuttavat sellaisia vieroitusoireita, että kentälle olisi itsekin päästävä joka päivä.

    Pari kysymystä, joita olen blogiasi lukiessani miettinyt:

    Mainitsit, että valmennus on tuottanut esim. siinä mielessä tulosta, että pystyt kehittämään entistä toimivampia pelitaktiikoita tuleviin otteluihin vastustajan pelin sekoittamisen lisäksi. Miten suuri vaikutus on mielestäsi ollut sillä parin tunnin henkisellä valmennuksella? Osa menestyksestä varmasti menee voitettujen matsien ja niiden tuoman itseluottamuksen piikkiin, mutta henkisellä puolella on käsittääkseni tapahtunut samaan aikaan paljon kehitystä?

    Entä miten paljon kiinnität huomiota tai olet kiinnostunut/tarkka pelivälineistä? Kun joillekin pelaajille se näyttää olevan aivan sama millä paistinpannulla pelaavat, kun taas toiset pelaajat speksaavat mailojansa millin ja gramman tarkkuudella (esim. kuten Becker omassa kirjassaan paljastaa). Voisitko hieman valaista omaa taustaasi mailojen, jänteiden ja muiden varusteiden suhteen? Entä miten tämä suhteutuu sponsoreiden vaatimuksiin / tarjoamaan?

    Ja vielä lopuksi kysymys ruoasta: mainitsit uuden valmentajasi puuttuneen myös ravintoasioihin. Miten tarkasti valikoit ruokasi ja suunnitteletko näitä asioita etukäteen? Ja muutitko jotain nyt valmentajan suosituksesta?

    Lisääkin kysymyksiä olisi, mutta jätetään ne seuraavaan kertaan, niin saat samalla useammin kommenttejakin (kun niitä kaipasit tennis-lehden jutussa).

    VastaaPoista