torstai 20. tammikuuta 2011

Heliövaara - Shakarov 7-6(2), 6-0 Heliovaara/Paukku - Eaton/Goodall 2-6, 7-5, 8-10

Jes, sain varmistettua paikkani tämän Sheffieldin kisan semifinaaliin kukistamalla hankalan ranskalaisvastustajan alkuvaikeuksien jälkeen. Shakarov aloitti ottelun todella hyvin pelaten fiksusti lähes virheetöntä peliä ja hän sai minut sortumaan hienoiseen yliyrittämiseen takakentältä pitkien pallojen loppuvaiheissa. Minulla oli kaksi murtopalloa 1-1 -tilanteessa, mutta en onnistunut, ja seuraavassa gamessa Shakarov sai murrettua syöttöni toisella murtopallollaan. Hän jatkoi tämän jälkeen vakuuttavasti ja mursi minut vielä toistamiseen 1-4 -tilanteessa.

Shakarovilla oli tilanteessa 1-5 -tilanteessa kaksi eräpalloa omassa syötössään ja 3-5 -tilanteessa vielä 30-0 omassa syötössään, mutta niin vain minä pystyin taistelemaan itseni takaisin erään pelaten rohkeasti onnistuen voittamaan paljon pisteitä verkolta. Liikuin minkä jaloistani pääsin ja hyökkäsin järjestäen Shakarovin rystypuolelle saaden pelin otteen itselleni. 5-5 -tilanteessa hän sai pidettyä vielä syöttönsä, mutta sen jälkeen pistin hänet toden teolla vientiin. Tie breakissa pelasin virheettömästi ja otin rohkeasti aloitteita, eikä hän saanut kuin kaksi pistettä hyvillä syötöillä.

Toisessa erässä jatkoin siitä mihin ensimmäisen lopussa jäin ja painoin päälle kuin yleinen syyttäjä. Syöttöpelini oli alkanut ensimmäisen erän lopulla kulkea paremmin ja syötin toisessa erässä seitsemän ässää kolmeen syöttövuoroon, yhdessä vaiheessa jopa neljä peräkkäin! Löysin myös Shakarovin syöttövuoroissa hyvän rytmin niin palautukseen kuin sen jälkeisiin tilanteisiin, eikä erä kestänyt juurikaan 20 minuuttia kauempaa. Ihan viimeisissä gameissa Shakarovilla alkoi jo vähän usko loppua, mutta noin kun pystyn useammin pelaamaan, niin hyvä tulee.

Syöttöpelini kulki siis varsinkin ottelun loppua kohden todella hyvin, mikä ilahduttaa minua kovasti. Hyvän syöttöpelin varaan on helppo rakentaa pelinkuva omissa syöttövuoroissa juuri haluamakseen. Myös palautukseni kulkivat alun jälkeen kiitettävästi, sain ne todella usein kenttään ja riittävän usein vielä hyvällä pituudella, jolloin Shakarov ei alun jälkeen päässyt enää dominoimaan pisteitä kämmenellään. Pelasin myös onnistunutta hyökkäyspeliä ja voitin todella ison osan pisteistä, joissa olin verkolla varsinkin hyvin sujuneen volleypelini ansiosta. Myös liikkumiseni kentällä oli tänään moitteettoman tehokasta.

Huomenna verkon toiselle puolelle astuu kuitenkin paria astetta kovempi pelaaja, italialainen Stefano Galvani. Hän on ollut jokunen vuosi sitten peräti sadan joukossa maailmassa, mutta nyt 33-vuotiaana hänen rankinginsa on päälle kahdensadan. Näin tänään otteita Galvanin ja Eleskovicin välisestä ottelusta, jossa Galvani hallitsi peliä takakentän ralleissa. Hän lyö aika kierteettömiä ja matalia lyöntejä melko ohjaavaan tyyliin, ja sanoisinkin hänen heikkoutensa olevan vauhdin lisäämisessä hiljaisiin palloihin. Aionkin yrittää huomenna jonkin verran pistää hänet ratkaisemaan itse palloja houkuttelemalla häntä verkolle tilanteisiin, joissa hän ei ole ihan omimmillaan. Omissa hyökkäystilanteissani minun on oltava ehkä hieman kärsivällisempi kuin tänään, koska Galvani ohittaa todella hyvin kummaltakin puolelta. Syöttöpelissä paljon ykkösiä rohkeasti kenttään toiminee tämän päivän tavoin myös Galvania vastaan.

Nelinpelissä emme Juhon kanssa saaneet haluamaamme alkua semifinaaliottelulle, kun vastustajamme onnistuivat ensimmäisessä erässä murtamaan Juhon syötön kahdesti no-ad -tilanteessa. Toinenkin erä oli käytännössä heidän, kun he onnistuivat murtamaan Juhon 3-4 -tilanteessa, mutta Eatonin syöttäessä ottelua kotiin kämmeneni löysi aivan uuden vaihteen. Gamen ensimmäisessä pisteessä löin palautuksen jälkeen kämmeneni läpi heidän välistään keskeltä, 15-15 -tilanteessa palautuksen jälkeen kämmenen linjaa pitkin läpi Goodallin ohi ja 15-40 -tilanteessa vielä kerran kämmenellä toisella lyönnillä lyhyen krossin läpi. Pidimme perään syöttöni, minkä jälkeen Juho pelasi 5-5 -gamen loistavasti päättäen sen palautuswinneriin. Pidimme erän päätteeksi vielä Juhon syötön no-ad -tilanteesta, joten ottelun ratkaisu siirtyi kolmannen super tie breakiin.

Kolmas erä pysyi kutakuinkin tasaisena koko ajan, he saivat minibreikin alussa ja kerran keskivaiheilla, mutta tulimme molimmilla kerroilla takaisin. 8-9 -tilanteessa Juhon syöttäessä Eaton löi Juhon hyvästä ykkösvolleysta mahtavan lobbin, jonka tippumista 20 sentin päähän takarajasta me emme Juhon kanssa voineet kuin ihailla. Ottelun kulku olisi voinut olla erilainen, jos olisimme olleet paremmin mukana heti alusta asti, jotenkin varsinkin minun liikkeeni oli nopeissa tilanteissa vähän kateessa. Tein paljon tavallista enemmän volley-virheitä, jotka kostautuivat Eatonin ja Goodallin syöttäessä ja palauttaessa laadukkaasti koko ottelun ajan. Nelinpeli on kuitenkin niin pienestä usein kiinni, että seuraavalla kerralla samoja vastustajia vastaan lopputolos voi olla ihan erilainen.

Nyt me lähdemme kuitenkin tästä Juhon kanssa syömään illallista läheiseen italialaiseen ravintolaan, jossa kävimme myös eilen. Yritän palautella mahdollisimman hyvin, jotta olen huomenna taas tuoreessa kunnossa haastamassa Galvania. Itseluottamukseni on korkealla, joten lähden otteluun hyvällä fiiliksellä!

2 kommenttia:

  1. Harri,

    Onneksi olkoon taas upeista nousuista kummassakin ottelussa: Harvoin nakee, etta joku nousee 1-5 tappioasemasta 13-6 voittoon missaan pelissa !! Harmi, ettette saaneet paivalle taydellista paatosta nelinpelissa, mutta onneksi olkoon upeasta taistelusta siinakin ottelussa.

    Kuten sanoit, huomenna vastus kovenee, mutta kylla Sina olet se nalkaisempi susi huomenna ... laita 'vanhus' juoksemaan nurkasta nurkkaan, niin eikohan se siita tokene !! :)

    Pekka

    VastaaPoista
  2. Upeaa!!!!!!!
    Mahtava nousu eka erässä. Hyvä osoitus että matsit pitkälle hävitään tai voitetaan omassa pääkopassa. Pelurien taitoerot ovat kuitenkin aika pieniä.

    VastaaPoista