tiistai 11. tammikuuta 2011

Terveisiä Glasgow'sta! Treenasimme viime viikon kovaa ja laadukkaasti Juho Paukun kanssa ja saavuimme eilen iltapäivällä perille tänne Skotlantiin. Lensimme aamulla Manchesteriin, josta jatkoimme junalla parilla vaihdolla noin neljässä tunnissa Glasgow'n keskusrautatieasemalle. Viime viikon alussa treenasimme Juhon kanssa paljon peruslyöntejä, jonka lisäksi vedin iltaisin fysiikkatreenit Erikin kanssa, loppuviikolla siirsimme painopistettä enemmän hyökkäys- ja pistepelaamiseen. Meidän molempien pelimme hioutuivat treeniviikon aikana hyvään kuntoon, ja olemme nyt varmasti valmiita huomenna alkaviin otteluihin.

Valmennuspuoleni kuviot ovat viime aikoina muuttuneet jonkin verran, joten ajattelin nyt tuoda esiin tämänhetkisen tilanteen. Olen viimeiset pari vuotta tehnyt menestynyttä yhteistyötä HVS:n valmentajien Olli Leppäsen ja Saku Siivosen kanssa, ja olenkin heille erittäin kiitollinen heidän kaikesta peliäni reilusti eteenpäin vieneestä työstä, mutta tulin viime vuoden aikana siihen tulokseen, että jatkaakseni nousuani kohti sadan parhaan joukkoa tarvitsen hieman yksilöllisempää ja ammattimaisempaa valmennusta. Kartoitin tilannetta Henri Kontisen valmentajan Peter Carlssonin avustuksella, ja kävin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa tapaamassa Tukholmassa ruotsalaista Johan Landsbergia, jonka kanssa kokeilemme nyt yhteistyötä alkuvuonna. 37-vuotias Johan on menestynyt hyvin varsinkin nelinpelissä, mutta hän on myös pelannut ATP-kisoissa kaksinpelin pääsarjassa ja voittanut ammattilaiskisassa mm. Federerin. Hän valmensi oman peliuransa jälkeen jonkin aikaa top-10 -pelaajaa Joachim Johanssonia, minkä jälkeen hän on valmentanut nykyisin Montenegroa edustavaa Daniel Danilovicia sekä huippunelinpeliparia Aspelin/Hanley.

Treenasin siis ennen joulua pari päivää Johanin kanssa Tukholmassa, ja viime viikolla Johan tuli torstaiaamuna Helsinkiin, josta matkustimme kolmen hyvän treenipäivän jälkeen yhdessä tänne Skotlantiin. Olemme panostaneet huomattavan paljon harjoittelemisen laatuun ja hyvään keskittymiseen sekä huolelliseen jalkatyöhön. Johan on tuonut jo nyt pieniä vinkkejä syöttööni sekä verkkopelaamiseeni, ja pelini tuntuu olevan hyvässä kunnossa. Hänen kanssaan olemme myös alkaneet kiinnittää paremmin huomiota monenlaisten pienien asioiden huolellisempaan tekemiseen loppujäähdyttelystä ruokailuun ja oikeanlaiseen tankkaamiseen. Pelasimme Juhon kanssa viime viikolla yhteensä viisi harjoituserää, jotka menivät minulle 3-2 ja tänään voitin Ryderstetdiä vastaan treenierän 6-4, joten olen pelannut paljon pisteitä, jotta olisin täysillä valmis huomisiin otteluihin. Johanin kanssa ensimmäiset päivät ovat siis olleet ehdottomasti positiivinen kokemus ja toivon kovasti, että kaikki järjestyy niin, että hän voi alkaa täysipäiväiseksi valmentajakseni, koska uskon hänellä olevan minulle paljon annettavaa.

Kisat täällä Glasgow'ssa alkavat siis huomenna. Olen kisan nelossijoitettu ja ensimmäisen kierroksen vastustajani on bosnialainen Mirza Basic. Minulla ei ole hänestä juurikaan ennakkotietoja, mutta täällä pelataan melko nopeilla kentillä, joten syöttö- ja palautuspeli on varmasti tärkeässä roolissa huomenna. Nuo osa-alueet pelissäni ovat kuitenkin kulkeneet hyvin harjoituksissa, joten olen luottavainen huomisen ottelun suhteen. Mielenkiintoisena yksityiskohtana huomisessa pelissä on se, että Basic pelasi viime vuonna sisällä kolme ja minä vain kaksi kisaa! Nelinpelissä olemme Juhon kanssa kakkossijoitettuja ja kohtaamme huomenna melko kovan ranskalaisparin Rodrigues/Sidorenko. Kaksinpelini on huomenna kolmas ja nelinpelimme kuudes ottelu kymmenen jälkeen.

Laitan tähän viestin loppuun vielä pari kuvaa hallilta, jossa kisa pelataan. Kenttiä on yhteensä kahdeksan, mutta yhdelle niistä on tehty kisatoimistot ja katsomo ja yksi toimii koko viikon ajan vain treenikenttänä. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy hallin toisen puolen kolme kenttää ja toisessa kuvassa kentälle yksi rakennettu futures-tasolle mukavan kokoinen katsomo.Tänään kesken ensimmäisten treeniemme tapahtui sellainen episodi, että palohälyttimet pärähtivät soimaan ja kaikkien tuli poistua hallista, jossa sijaitsee myös uimahalli ja kuntosali. Odottelimme lopulta hyisessä ilmassa puolisen tuntia palomiesten tarkastaessa rakannuksen ennen kuin pääsimme takaisin sisälle jatkamaan treenejämme. Harmittavasti treenimme lyhenivät puolella, mutta onneksi saimme paikattua tilannetta päivän toisissa treeneissämme, jolloin kentälle ei jälkeemme tullut ketään.


Olen ollut viime päivinä iltaisinkin aika kiireinen, joten en ole ehtinyt valitettavasti kirjoittamaan blogiani, mutta yritän nyt kisojen alkaessa päästä jälleen takaisin kirjoitusrytmiin. Toivottavasti saan huomenna myös vuoden 2011 käyntiin voittoisasti, jotta löydän taas voittoisan pelirytmin!

2 kommenttia:

  1. Hyvaa Uutta Vuotta Sinulle, Harri !!

    Varmasti uuden valmentajan tuleminen kuvioihin antaa Sinulle lisaa intoa ja motivaatiota. Onnea alkavaan turnaukseen ja koko pelivuoteen.

    Pekka Hietala

    VastaaPoista
  2. Onnea peleihin 2011 !

    VastaaPoista