perjantai 28. tammikuuta 2011

Moi! Tämän päivän tapahtumat jäivät aika vähiin, kun ulkona alkoi sataa heti puolenpäivän jälkeen juuri kun olin lähdössä kentille. En poistunut loppujen lopuksi hotellilta tänään ollenkaan, kun sade vain jatkui ja jatkui, vaan tein hotellin salilla huoltavan harjoituksen pyöräillen noin tunnin kuntopyörällä ja venytellen sen päälle huolellisesti. Ilta kului rattoisasti, kun katselin Eurosportilta taitoluistelua ja luin David Baldaccin kirjaa Pelurit Queenin musiikkia kuunnellen.

Huomenna sää on toivottavasti parempi kuin tänään, jotta pääsemme pelaamaan nelinpelin semimme aikataulun mukaan belgialais-ranskalaista paria Desein/Robert vastaan. Desein ei ole minulle ollenkaan tuttu, mutta Robertin kanssa löin eilen aamulla puolisen tuntia. Sateen takia huomenna pelataan kaksi kierrosta singeleitä, joten voi olla, että Robert on nelinpelissä jo aika väsynyt jos hän voittaa ensimmäisen kaksinpelinsä, mikä ei varmasti haittaisi meitä ollenkaan. Toivotaan kuitenkin, ettei hän pelaa mitään maraton-otteluita, koska olisi kiva päästä ylipäätänsä pelaamaan. Täällä tulee nimittäin pimeää jo kuuden jälkeen, eivätkä kenttien valot ole riittävän kirkkaat, että niillä saisi pelata kisaotteluita. Ottelumme on huomenna ohjelmassa erikoisesti "To be arranged when players are available" eli se voi alkaa oikeastaan mihin aikaan tahansa! :)

Nimimerkki Slaissi kyseli kommenteissa tämän kauden tavoitteistani ja mahdollisesta huippukunnon ajoittamisesta tiettyjä kisoja silmällä pitäen. Tavoitteeni kauden loppuun mennessä on olla 200 parhaan joukossa kaksinpelissä ja 150 joukossa nelinpelissä. Tällöin voisin ensi vuonna siirtyä pelaamaan puhtaasti haastajatasolle ja kokeilla toki myös ATP-kisojen karsintoja aina silloin tällöin.

Olemme monesti puhuneet fysiikkavalmentajani Erikin kanssa tenniksen lähes uniikista jopa 11 kuukauden pituisesta kaudesta ja sen asettamista haasteista. Huippukunnon ajoittaminen jossain toisessa lajissa saattaa olla paljon helpompaa, koska vuodessa voi olla selkeä yksi pääkisa tai kaksi. Tenniksessä pelaajan pitää kuitenkin olla parhaimmassa vireessään oikeastaan koko vuoden, koska jokaisen kisan voi katsoa olevan yhtä tärkeä ainakin kaikille muille kuin aivan huippupelaajille. Kehitysvaiheessa joidenkin kisojen kohdalla on kuitenkin pakko tehdä kompromisseja esimerkiksi fyysisten ominaisuuksien parantamiseksi. En ole siis laittanut kisoja mitenkään tärkeysjärjestykseen, vaan yritän tehdä joka viikko parhaimman suoritukseni. Toki jos ja kun toivottavasti pääsen mukaan Grand Slam -kisojen karsintoihin tänä vuonna, yritän tehdä näihin kisoihin erityisen huolellisen valmistautumisen. Aion siis ehdottomasti osallistua Grand Slam -karsintoihin, jos rankingini siihen riittää.

Voisin laittaa tämän viestin loppuun vielä eilen väsäilemäni kilpailusuunnitelmani huhtikuun loppuun asti. Tämä ohjelma ei siis ole missään nimessä lopullinen, mutta se luo varmasti suuntaviivat kevään pelaamiselleni. En siis aiokaan pelata 14.2. alkavalle viikolla futurea Kroatiassa tai Turkissa ilmoittautumiseni mukaan, vaan keskitymme Erikin kanssa täältä kotiuduttuani nyt kolme viikkoa huolellisesti fyysisten ominaisuuksieni kehittämiseen. Lisäksi Davis Cup on ohjelmassa tietenkin sillä varauksella, että olen mukana joukkueessa. Ajattelin tämän ohjelman saattavan kiinnostaa joitakin lukijoitani, joten päätin sen julkaista, ja sitä saa toki myös mielellään kommentoida ja parannusehdotuksia esittää! Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi.


2 kommenttia:

  1. Olet kohdannut edellisen vajaan kahden vuoden aikana lukuisia nuoria lupaavia lahjakkuuksia. Kysyisin, kuka/ketkä heistä ovat tehneet sinuun suurimman vaikutuksen ja kenestä näistä kohtaamistasi nuorista uskoisit tulevan kovin pelaaja? Muistin virkistämiseksi kaivoin nimet tilastoista aikajärjestyksessä viime vuosilta. Grigelis(s.91), Basic(s.91), Duckworth(s.92), Mitchell(s.92), Klein(s.89), Sekiguchi(s.91), Ehara(s.91), Huang(s.92), J.Cox(s.92) Bai(s.89), Lobkov(s.90), D.Cox(s.90), Moser(s.90), Zhang(s.90), Copil(s.90), Lim(s.91), Raonic(s.90), Berankis(s.90), Kuznetsov(s.91), Pospisil(s.90), Ignatik(s.90)

    VastaaPoista
  2. Taitoluistelua?? Mistä moinen illan viettoratkaisu? Vaikka onhan niissä tytöissä katsottavaa..? ;)

    VastaaPoista