torstai 28. lokakuuta 2010

Viimeiset minuutit Suomessa menossa ennen lähtöä Australiaan! Olen nyt siis lentokentällä odottelemassa British Airwaysin lentoni lähtöä Lontooseen, josta jatkan Qantasin Airbus A380 superjumbolla Singaporeen ja sieltä edelleen Qantasilla Perthiin. Perthistä minulla on vielä viimeinen tunnin lento Qantasilla Kalgoorlieen, jossa reissun ensimmäinen kisa pelataan. Noin puolitoista vuorokautta matkustamista siis edessä, mutta onneksi pidän lentämisestä! :-)

Tämän viikon treenit menivät mukavasti ja kroppa alkoi tuntua paremmalta treeni treeniltä. Vedin monta huoltavaa harjoitusta ja muutaman tenniksen Juho Paukun kanssa. Tiistai-illan terävä fysiikkaharjoituskin sujui ongelmitta. Jouduin tällä viikolla myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna doping-testiin. Testaajat olivat käyneet kotonani minun ollessani treenaamassa, ja he olivat saaneet isältäni tietää missä treenasin, joten he tulivat Talin tenniskeskukseen tekemään testin. Tämä taisi olla yhteensä kuudes kerta kun minut on testattu, mutta minusta urheilijoiden testaaminen myös kilpailujen ulkopuolella on hyvä juttu, vaikka se saattaakin hieman aikatauluja pistää uusiksi. Voi kun muualla maailmassakin testausta harrastettaisiin yhtä paljon kuin Suomessa.

Lentoni näyttäisi kuitenkin nyt alkavan boardata, joten hyppään sinne kyytiin ja palailen asiaan seuraavan kerran lähes maailman toiselta puolelta!

2 kommenttia:

  1. Moikka Harri!
    Olisiko mahdollista valoittaa noita huoltavia harjoituksia mitä teet?
    Ja muutenkin olisin kiinnostunut kuulemaan yleisesti oheisharjoittelusi periaatteista :) Esim. meneekö voima vai liikkuvuus tärkeysjärjestyksessäsi etusijalle?

    Tsemppiä Australian kiertueelle!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä kysymyksestä!

    Huoltavalla harjoituksella tarkoitan ihan peruspalauttavaa harjoitusta, jossa joko pyöräilen, lenkkeilen tai cross-trainerilla polkien teen noin 45-50 minuuttia kestävän aerobisen suorituksen, jonka päälle venyttelen hyvin vartin verran. Tämän treenin tavoitteena on ns. saada mömmöt liikkeelle lihaksissa ja sitä kautta nopeuttaa palautumista ja saada lihas taas hyvään valmiustilaan matseja ja treenejä ajatellen.

    Oheistreenaamiseni noin yleisesti riippuu ymmärrettävästi paljon kisakalenteristani. Olemme yrittäneet fysiikkavalmentajani Erik Piispan kanssa mahduttaa vuoden ajalle vähintään kaksi pidempää vähintään kuukauden mittaista kisataukoa, jolloin voimaharjoittelua pystyy kunnolla tekemään. Tänä vuonna nämä pätkät olivat maalis- ja elokuussa, joista jälkimmäinen jäi kyllä hieman lyhyeksi. Parin vuoden takainen selkävammani harmittavasti rajoittaa jonkin verran voimaharjoitteita, joita pystyn tekemään, mutta olemme pyrkineet tekemään paljon esimerkiksi yhdenjalanharjoitteita, jolloin niskantaakse ei tarvitse ottaa niin isoja painoja.

    Kilpailujen aikana oheisharjoitteluni painottuu aika paljon nopeus- ja liikkuvuuspuolelle, jonka lisäksi teen keskivartalon voimaa ylläpitäviä ja olkapäitä ja lavanaluetta kunnossapitäviä harjoitteita.

    Tällä tavalla voima- ja liikkuvuusharjoittelua rytmittäen olen yrittänyt löytää oikean tasapainon oheisharjoittelussa niin, että eri harjoitukset tukisivat toisiaan mahdollisimman paljon. Tenniksen kausi on sen verran pitkä, että kunnon voimaharjoittelua tehdäkseen pitää rohkeasti vain pitää vähän taukoa kisoista ja palata kentille entistä vahvempana.

    Toivottavasti vastaukseni tyydytti! Lisäkysymyksiä saa toki esittää ja pahoittelen vielä vastaukseni viipymistä!

    VastaaPoista