torstai 21. lokakuuta 2010

Heliövaara - Sekiguchi 4-6, 6-3, 5-7 Heliövaara/Sato - Nagakubo/Tamura 7-6(3), 6-1 Heliövaara/Sato - Niki/Oku 6-1, 6-1

Harmin paikka, että kaksinpelissä tuli tänään tappio, mutta onneksi duppeli kulki vallan mainiosti ja yksi finaalipaikka on plakkarissa tältäkin viikolta. Tänään satoi aamusta alkaen, joten kaikki ottelut pelattiin sisällä aika matalapomppuisella alustalla, joka ei välttämättä kyllä ainakaan minun peliäni suosinut. Aloitin kaksinpelini todella huonosti, ja tilanne oli murrolla 2-3 Sekiguchille niin, että olin jokaisessa hävityssä pisteessä tehnyt pakottamattoman virheen eli Sekiguchi löi ensimmäisen voittolyöntinsä kuudennessa gamessa. Sain kuitenkin murrettua takaisin 3-3 -tilanteeseen, mutta hävisin syöttöni uudestaan seitsemännessä gamessa. Mursin kuitenkin taas takaisin vain hävitäkseni syöttöni kolmannen kerran. 4-5 -tilanteessa Sekiguchi sai pidettyä omansa ja erä kirjattiin hänelle siis 4-6.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen erä jäi eli hävisin syöttöni ensimmäisessä pelissä ja mursin takaisin seuraavassa. 1-1 -tilanteessa onnistuin pitkästä aikaa syötönpidossa ja breikattuani 2-1 -tilanteessa vastustajan syötön neljännen kerran, pelinkuva alkoi muuttua molempien parantaessa syöttöpeliään. Toisessa erässä ei tämän jälkeen nähty enää syötönmurtoja ja erä tuli siis minulle yhdellä breikillä 6-3.

Kolmas eräkin alkoi tasaisesti ja sain hankittua erän ainoan murtopalloni 2-2 -tilanteessa, mutta rystyni karkasi hieman pitkäksi ja Sekiguchi sai pidettyä. Pääsin lähes jokaisessa palautusgamessani 30-30 tai 40-40 -tilanteisiin, mutten saanut onnistumisia gamejen viimeisissä pisteissä ja breikki jäi uupumaan. 5-6 -tilanteessa mokasin kahdessa ensimmäisessä pisteessä helpot kämmenvolleyt, joiden siivittämänä Sekiguchi sai ottelupallon. Ensimmäisen onnistuin vielä selvittämään ja väänsin tilanteen tasoihin, mutta toisessa Sekiguchin kämmenohitus alapokalla painui harmittavan korkuisena ohitseni ja matsi loppui siihen. Tiukan vajaan kolmen tunnin väännön jälkeen minun ei auttanut muuta kuin myöntää vastustajan olleen tänään parempi.

Täysi tunnustus täytyy siis antaa Sekiguchille hänen päivän esityksestään. Ensimmäiset puolitoista erää pääsin mätkimään palautuksiani varsinkin hänen kakkossyötöistään aika sopivalta mukavuusalueelta läpi, mutta sen jälkeen hän muutti fiksusti syöttötyöskentelyään enkä enää saanut murtoja aikaiseksi. Sekiguchi pelasi myös koko ottelun ajan lähestulkoon täysin virheetöntä hyökkäyspeliä, joten puolustamalla voittamani pisteet jäivät todella vähiin. Ottelun alku minun olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin ja minun olisi kyllä pitänyt pitää useampi syöttöni ensimmäisessä erässä, mutta pelini oli hieman liian hosuvaa ja tein paljon helppoja virheitä. Toisessa ja kolmannessa erässä syötin hyvin ja nousin paljon verkolle hyvällä menestyksellä, mutta jostain syystä mokasin tärkeissä paikoissa varmaan viisi todella helppoa volleyta, joita ei olisi ikimaailmassa pitänyt missata. Löin tosi hyviä vollyita vähän vaikeammista palloista, mutta nuo pari helppoa jäivät kyllä harmittamaan.

Liikkumiseni oli tänään hyvää, mutta ei kuitenkaan aivan niin terävää kuin parhaimmillaan. Sanoisin, että viime viikon sairastelu vaikutti vieläkin pikkaisen terävyyteeni, mihin ei näissä peleissä juurikaan ole varaa. Olen ollut viime päivät jostain syystä henkisesti ja fyysisesti hieman väsynyt enkä ehkä ihan saanut kaikkea irti kropastani. Kolmannen erän lopussa huomasin kyllä, että jalkani alkoivat vähän painaa, mutta en usko sillä olleen vaikutusta lopputulokseen. Toinen ja kolmas erä olivat hyvää tennistä, mutta vastustaja oli loppujen lopuksi tänään aavistuksen parempi ja ansaitsi voittonsa.

Eilisen sateen takia tänään pelattiin siis kaksi kierrosta nelinpelejä, jotka kulkivat ihan ensimmäistä erää lukuun ottamatta loistavasti. Löysin duppeleissa hyvän fiiliksen ja annoin palaa palautuksiani jälleen ihan tosissaan, mika aiheutti mukavasti vaikeuksia vastustajille. Myös parini Bumpein peli on parantunut koko näiden kahden viikon aikana matsi matsilta, ja uskon meillä olevan huomenna hyvät mahdollisuudet ottaa kisavoitto. Saamme finaalissa huomenna kello 13 vastaamme japanilaiset ykkössijoitetut Tasuku Iwamin ja Hiroki Kondon. Kondoa vastaan pelasin voitokkaasti Korean F2 kisan nelinpelin finaalissa huhtikuussa, joten pieni henkinen yliote meillä saattaa olla. Toivottavasti pystymme pelaamaan samaa ennakkoluulotonta ja aktiivista peliä kuin tänään niin hyvä tulee.

Tämä päivä lähti käyntiin aikaisella herätyksellä ja peräti tunti ja 20 minuuttia kestäneellä kuljetuksella sisäkentille. Pelasin kaikki kolme otteluani tunnin tauoilla katkaistuina, ja pääsimme lähtemään junalla hotellille puoli kuudelta. Illan olen nyt ottanut rauhassa ja syönyt hyvin, jotta kroppa saa palauduttua täyteen vireeseen huomiseksi. Nyt menen kuitenkin taas nukkumaan, koska uni on vielä tavallista lepoakin parempi palautuskeino!