keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Heliövaara - Niki 6-4, 6-7(2), 6-1

Jes, päivän matsi ei ollut missään nimessä helppo, mutta sain lopulta kuitenkin väännettyä voiton itselleni. Lähdimme Ollin kanssa aamulla klubille normaalisti 8.20 kuljetuksella ja pääsimme lyömään yhdeksältä. Puoli kymmenen aikaan taivaalta alkoi kuitenkin pikkuisen tihuttaa vettä ja otteluja ei päästy aloittamaan aikataulun mukaan kello 10. Tunnin verran odoteltuamme referee ilmoitti, että matsit siirretään alkavaksi kello 13 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan sisähalliin, jossa on kaksi kovaa kenttää. Halli oli tämän näköinen sisältä.



Kisajärjestäjät järjestivät meille kuljetuksen, ja saavuimme paikalle noin puoli tuntia ennen matsini alkamista, joten menin lyömään sisälle pariksikymmeneksi minuutiksi. Ihmetykseni oli kuitenkin suuri, kun menin refereen luokse ihmettelemään, että miksi kentälläni ei ole vielä tuomaria, kun kello on jo viittä yli yksi. Referee ilmoitti, että sade ulkona oli lakannut ja pelit alotettaisiin sisähallin takana sijaitsevilla ulkokentillä 13.30. Matsit siis siirrettiin sisälle toiselle klubille, jossa päätettiin kuitenkin pelata ulkona. Ihme sähläystä, mutta toisaalta tykkäsin kyllä noista toisen klubin ulkokentistä enemmän kuin kisaklubin kentistä. Ruokailu oli ymmärrettävistä syistä jäänyt päivän aikana aika vähiin, mutta onneksi Olli kipaisi kilometrin matkan kauppaan hakemaan minulle hieman leipää ja banaania, jotta energiaa riitti peliin. Tässä vielä kuva toisen klubin ulkokentistä.



Lopulta matsini kuitenkin siis pääsi alkamaan hieman puoli kahden jälkeen. En ollut alussa ihan terävimmillään ja hävisin oman syöttöni heti toisessa gamessa, mutta väänsin breikin kuitenkin takaisin seuraavassa gamessa kuudennella breikkipallollani hävitäkseni taas oman syöttöni 1-2 -tilanteessa neljästä pitopallosta huolimatta. Niki piti syöttönsä perään, joten olin aika nopeasti 1-4 tappiolla. Sain kuitenkin pidettyä syöttöni 1-4 -tilanteessa, minkä jälkeen palautin uskomattoman hyvin loppuerän breikaten kaksi kertaa peräkkäin ja pidin loput syöttövuoroni helposti. Tulin jokaisessa Nikin kakkossyötössä reilusti vastaan ja löin varmaan joka toisen palautuksen suorana winnerinä läpi. Voitin siis viisi gamea putkeen ja erän 6-4.

Toisessa erässä hyvä palautusrytmini kuitenkin hieman katosi, ja vaikka pidin omat syöttöni helposti en lopulta saanut yhtäkään murtoa aikaiseksi. Niki alkoi syöttää todella hyvin, eikä minulle riittänyt vaikka voitin hyvin suuren osan palloralleista saadessani palautuksen kenttään, koska suoria syöttöpisteitä tuli niin paljon. Koko erän ajan tunsin, että kontrolloin peliä, mutta Niki sai pidettyä lukemat tasoissa hyvän syöttöpelinsä ansiosta. Omissa syöttövuoroissa en hävinnyt koko erän aikana kovin montaa pistettä. Breikkejä ei nähty, joten erä eteni tie breakiin. Sain minibreikin heti alkuun, mutta syötin toiseen pisteeseen yhden ottelun ainoista tuplistani ja tein helpon volley-virheen seuraavassa pisteessä sillä seurauksella, että pelini meni jostain syystä ihan lukkoon. Sain minibreikin vielä takaisin 1-3 -tilanteessa, mutta en loppujen lopuksi voittanut "taiskassa" yhtään pistettä omilla syötöilläni, ja taiska vaan karkasi vastustajalle ihan muutamassa minuutissa. Koko erän ajan peli oli minun hallintaani, mutta tie breakissa tein suunnilleen pelkkiä virheitä ja hieman kyllä harmitti, että ottelu venyi kolmanteen erään.

Sain kuitenkin onneksi nollattua ajatukseni hyvin kolmanteen erään lähdettäessä ja mursin Nikin syötön heti ensimmäisellä breikkipallollani 1-0 -tilanteessa. 3-0 -tilanteessa minulla oli kaksi mahdollisuutta tuplamurtoon, mutta Niki onnistui sen gamen kuitenkin pitämään. 4-1 -tilanteessa otin lopulta väkisin toisen murron viidennellä murtopallollani, ja pidin syöttöni ottelun loppuun kahden tunnin ja 45 minuutin pelin jälkeen. Oloni oli helpottunut, ja olin tyytyväinen, että toisen kierroksen duppeli siirrettiin sateen takia huomiselle.

Syöttöpelini oli ensimmäisen kahden gamen jälkeen todella vakuuttavaa, enkä antanut niiden jälkeen vastustajalleni yhtään breikkipalloa koko ottelussa. Vaikka itse syöttö ei toiminut mitenkään hirveästi tavallista paremmin, hyökkäys- ja kontrauspelini syötön jälkeen toimivat todella mukavasti. Nousin tänään jälleen paljon verkolle hyvällä menestyksellä ja uskalsin kääntää paljon linjoja ja jyrkkiä krosseja. Rystyslaissini kulki erinomaisesti, ja se aiheutti mukavasti ongelmia verkon toiselle puolelle. Olen myös hyvin tyytyväinen siihen, miten pystyin kolmannessa erässä nostamaan omaa tasoani harmittavan toisen erän tappion jälkeen. Nikin pelintaso ei minusta laskenut ollenkaan, minä vain pystyin käyttämään mahdollisuuteni paremmin ja pelasin lähes virheettömän erän.

Kolmannen erän fiiliksestä on hyvä jatkaa huomiseen otteluun japanilaista Shuichi Sekiguchia vastaan. Sekiguchi on pienikokoinen nuori pelaaja, jonka vahvuutena on hyvä liikkuminen. Sekiguchin askelfrekvenssi nopeissa suprteissa on huikea, mutta uskon, että lyöntipuolella olen silti etulyöntiasemassa. Tavoitteenani on vaihdella sopivasti lyöntieni korkeutta ja pelata jälleen paljon eteenpäin aina kun se on mahdollista. Toisaalta Sekiguchi on varmasti tottunut puolustamaan, joten välillä hyvä taktiikka voi myös olla lyödä vähän hiljempaa ja pistää hänet ratkaisemaan pisteitä. Syöttöpelissä minun pitäisi myös olla vahvoilla, joten siihen yritän keskittyä huolella. Matsimme on merkitty huomiseksi kello 10.10(?) suoraan sisäkentille, joten ilmeisesti referee tietää jo tässä vaiheessa, että huomenna sataa. Nelinpelimme on kolmantena matsina ja jos voitamme sen, myös nelinpelin semi on huomenna illalla.

Huomisesta on siis mahdollisesti tulossa aika kova päivä, joten tankkasin nyt illalla tavallistakin huolellisemmin ja menen nyt tästä pikkuhiljaa nukkumaan, jotta kroppa saa hyvin palautua tästä päivästä. Sisäkentille on hotelliltamme yli tunnin matka, joten kuljetus lähtee aamulla jo 7.45.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti