torstai 14. lokakuuta 2010

Heliövaara/Sato - Huang/Lee 4-6, 6-4, 10-5

Jes, pelasin tänään todella hyvän duppelin ja olen esitykseeni hyvin tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä hävisimme parini syötön kaikki kolme kertaa, mutta mursimme Leen syötön vastaavasti kahdesti. Toisessa erässä saimme pidettyä kaikki syöttövuoromme, joten yksi breikki Leen syöttäessä riitti lopulta meille erävoittoon. Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta 4-3 -tilanteessa onnisuimme ottamaan kaksi minibreikkiä putkeen, ja se takasi meille lopulta selvähkön 10-5 -voiton super tie breakissa.

Olen siis erittäin iloinen siitä, miten pystyin ottamaan vastuuta yhteispelistämme, ja nostamalla oman pelini tasoa saamaan myös parini pelintason nousemaan. Olisin ihan hyvin voinut jatkaa samalla lailla kuin ensimmäisessä erässä pitämällä huolta omasta kenttäpuoliskostani ja menemällä silloin tällöin väliin, jolloin lukemat olisivat olleet perushyvällä pelillä suunnilleen 4-6, 3-6. Nyt otin kuitenkin ohjat käsiin; sanoin parilleni, että vastustajien syöttäessä palauttajan kaverin olisi parempi olla verkolla kuin takana, ja että hänen kannattaisi pelata puhdasta syöttövolleyta joka syötöllä, mikä tukisi verkkopeliäni paremmin. Hän totteli ja teki niin kuin sanoin, ja aloin mennä paljon väliin ja otin rohkeasti vastuuta verkolla ja löin syötönpalautuksia reilusti niin linjaan kuin krossiin. Pelini lähti kulkemaan tosi hyvin, ja sain "verkon haltuuni", minkä lisäksi sain hyvin kulkeneilla palautuksillani vastustajien syöttöpelin rakoilemaan. Saimme parini kanssa hyvän hengen päälle, mikä on nelinpelissä ja varsinkin super tie breakissa todella tärkeää.

Verkkopelini ja palautukseni kulkivat tänään siis erinomaisesti. Sen huomaa kyllä, kun takana on tältä vuodelta paljon nelinpelejä ja jonkin verran menestystä, että itseluottamus volleyissa ja ajoitus verkolla liikkumisessa alkaa löytyä. Nuo ovat yksi tärkeimmistä osa-alueista nelinpelissä, mutta niiden kehittäminen muuten kuin matseja pelaamalla on aika vaikeaa. En ole aikaisemmin oikein onnistunut pelaamaan hyvin tai erityisen hyvällä menestyksellä hieman "heikomman" parin kanssa, mutta nyt uudella konfidenssillä tunnen senkin olevan täysin mahdollista. Vastustajamme olivat vaikea pari voitettavaksi, joten oli hienoa, että pystyin verkolla olemaan oikealla tavalla rohkea ja aloitteellinen. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen semiin, jossa vastaamme tulee japanilaispari Onoda/Watanabe. En tunne heitä ollenkaan, mutta pariltani varmaan löytyy jotain infoa huomenna. Jos jatkamme yhtä hyvin kuin tänään, meillä on varmasti jälleen hyvät saumat voittoon.

Tänään heräsin aamulla aika syvästä unesta hieman ennen kymmentä, mutta sovimme Ollin kanssa eilen menevämme aamulla treenaamaan kunnolla ennen duppelia, joten nousin kuitenkin ylös ja söin aamupalaksi pari kolmioleipää. Huonehintaan ei täällä Japanissa kuulu juuri missään aamupalaa, ja koska hotellin aamupala ei ole seisovapöytä-tyyppinen vaan joku hieman erikoisempi tarjotin paikallisia herkkuja, olemme Ollin kanssa nähneet parhaaksi ostaa aina edellisenä iltana huoneen jääkkaappiin hieman aamupalatarvikkeita. Treenasimme kentillä vajaat puolitoista tuntia ihan vain lyömällä paljon krosseja, volleyta ja syöttöä. Tykkään mielellään treenata Ollin kanssa kahdestaan, kun voin milloin vain lyödessämme lyödä vaikka pallon läpi toiseen kulmaan ilman, että tarvitsee ajatella, että toisella alkaisi palaa hermot. Voimme tehdä kaiken juuri minun ehdoillani. Söimme treenin jälkeen lounaaksi klubin ravintolassa samanlaisen herkullisen kana-riisiannoksen kuin eilen, ja otin siitä yhden kuvan.

  
Ruoan jälkeen meillä oli hieman aikaa levolle ennen kello 14 alkanutta duppeliamme. Duppelimme oli tänään aika pitkä ja kesti lähes kaksi tuntia, minkä jälkeen löimme vielä hetken Ollin kanssa hyvällä fiiliksellä ennen kuin kävelimme bussille ja kuljimme vajaan puolen tunnin matkan pienessä iltapäiväruuhkassa hotellille. Illalla menimme vielä syömään läheiseen ostoskeskukseen ravintolaan, jonka luulimme olevan paikallistyylinen, mutta joka olikin ihan iloiseksi yllätykseksemme hieman intialaiseen vivahtava. Silläkin uhalla, että blogini alkaa pahemman kerran muuttua kulinarismiblogiksi, laitan tähän kuvan vielä päivän toisestakin ateriasta! :-) Herkullinen ateriakokonaisuus sisälsi pienen salaatin, napostelusipulilautasen, riisiä, kaksi erilaista currya, naan-leivän ja kurpitsa-bataattivanukkaan(!).


Nyt tämä päivä alkaa kuitenkin olla paketissa, joten on aika pistää pää tyynyyn ja siirtyä untenmaille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti