maanantai 18. lokakuuta 2010

Heliövaara - Hasegawa 6-2, 6-3

Jep, tämän viikon kisa alkoi suunnitelmien mukaan perushyvällä voitolla. Ensimmäisessä erässä sain breikattua Hasegawan 1-1 -ja 4-2 -tilanteessa enkä antanut hänelle yhtään breikkipalloa. Toisessa erässä sain jälleen breikin 1-1 -tilanteessa, mutta hävisin kuitenkin heti perään oman syöttöni. Tästä sisuuntuneena mursin vastustajan uudestaan 2-2 -tilanteessa ja päätin lopulta ottelun kolmannella matsipallollani rystyohituksella. Mursin vastustajani siis yhteensä viisi kertaa ja hävisin syöttöni kerran kakkossyöttöni napsahtaessa verkkonauhaan Hasegawan ottelun ainoassa murtopallossa.

Oma pelini kulki ihan mukavasti olosuhteet huomioon ottaen. Kentät täällä Nishi-Tamassa ovat aika kuluneet ja todella liukkaat, mikä aiheuttaa hieman hankaluuksia liikkumisessa. Oikeastaan kaikki pelaajat liukuvat kulmissa ja moni myös liukastelee liikkeellelähdöissä. Vastavaloon pelatessa kentänpinta haijastelee niin pahasti, että taka- tai syöttörajaa ei näe ollenkaan, ja lyönnin pituus pitää arvioida aika lailla fiilispohjalta. Pallon pomppu kentästä on kuitenkin yllättävän korkea ja hidas ja jopa kick-syöttö puree jonkin verran.

Pelasin tänään todella hyökkäävää peliä; nousin verkolle heti kun Hasegawan lyönti jäi vähänkin lyhyeksi ja iskin myös joka kerta hänen kakkossyöttöönsä. Hyökkäyslyöntini toimivat todella hyvin enkä joutunut ahkerasta verkollenousemisestani huolimatta lyömään kovin paljon volleyita. Pidin hyökkäävällä pelityylilläni otteen koko matsin ajan itselläni enkä jättänyt epäselväksi kuka peliä vei. Hasegawan tyylistä ihan hyvin liikkuvaa takakenttäpelaajaa vastaan voi ottelusta turhaan tehdä itselle vaikean jäämällä takakentälle jyystämään. Hyökkäävällä pelillä sain hänet tuntemaan olonsa epämukavaksi ja sain myös paljon hyvää harjoitusta verkollenousemisessa. Todella tyytyväinen olen myös päivän palautuspeliini, joka oli lähes virheetöntä ja sopivan aggressiivista myös ykkössyötöissä. Syöttöpelini oli kohtuullista, mutta ehkä seuraavassa pelissä voisin kuitenkin syöttää ykköstäni hieman terävämmin.

Huomisessa ohjelmassa on minulle merkitty vain nelinpeli, jossa vastaan tulee siis japanilaispari Hatanaka/Hisamatsu. Seuraava kaksinpelini eli toisen kierroksen ottelu japanilaista Takuto Nikiä vastaan on siten ohjelmassa vasta ylihuomenna keskiviikkona. Minusta tämä ohjelma, jossa ensimmäinen ottelu on maanantaina ja toinen keskiviikkona, on ehdottomasti paras. Tuntuu, että lähes jokaisessa kisassa valtaosa pelaajista pyytää aina tiistaialoitusta, vaikka minä ainakin arvostan yhtä välipäivää voitetun ottelun jälkeen. Mikä voisi olla mukavampaa kuin tulla jo toisen kierroksen paikan aikaisemmin varmistaneena tiistaina klubille katsomaan, kun muut vasta vääntävät ensimmäisiä otteluitaan. :-)

Matsini oli tänään kymmeneltä aamulla, joten herätyskello piippasi jo seitsemän jälkeen. Söin hotellin aamupalan, jonka jälkeen lähdimme Ollin kanssa 8.20 kuljetuksella kentille. Unohdin eilen jättää mailani jännitykseen, joten vein heti saavuttuamme yhden stagan jännittäjälle, joka hoiti homman kuitenkin alle puolessa tunnissa. Pallottelin puolisen tuntia duppeliparini Bumpein kanssa ja odotellessani matsini alkua otin yhden kuvan tämän kisapaika klubitalosta. Kisakentät ovat ilmeisesti läheisen yliopiston kentät, joten klubirakennukseen ei ole hirveästi panostettu. Kuvassa oikeassa reunassa näkyvä teltta toimii pelaajien loungena ja rakennuksessa on pienet huoneet jännittäjälle, refereelle, fysiolle ja kenttävarauksille/palloille. Hauska yksityiskohta on muuten se, että rakennukseen ei saa mennä knngät jalassa ja vessaankin mennessä omat kengät täytyy vaihtaa portailla oleviin vartavasten vessassakäyntiä varten käytettäviin sandaaleihin!


Matsini alkoi siis kymmeneltä ja päättyi noin puoli kahdeltatoista. Kuljetus takaisin hotellille olisi lähtenyt vasta kaikkien pelien päätyttyä, joten päätimme Ollin kanssa kävellä juna-asemalle ja mennä hotellille junalla. Haimme hotellin viereisestä 7/11 -kaupasta lounasta ja lepäsimme hotellilla netissä surffaten ja päiväunet nukkuen. Illalla kävimme vielä läheisessä pasta/pizza-paikassa illallisella. Tämä paikka oli jostain syystä huomattavasti halvempi kuin muut ravintolat, missä olemme täällä Japanissa käyneet, joten päätimme syödä oiken todenteolla. Tässä on kuva annoksistani; pastaa, pizzaa ja leipää. Hyvää oli ja täyteen tuli!



Loppuilta kului rattoisasti tulevia kisamatkoja suunnitellessa, ja kello näyttää nyt taas olevan jo sen verran, että tässä alkaa olla nukkumaanmenoaika käsillä, huomiseen!

1 kommentti:

  1. Onnea otteluvoiton johdosta.
    Kiitos loistavista kirjoituksista, juttusi ovat todella mainioita, aitoja ja erityisen urheiluhenkisiä.
    Jos pääsi kestää pelissä yhtä hyvin, kuin vatsasi näyttää kestävän eksoottisiakin ruokalajeja, menestys on varmaa tenniksessä.
    Australian kiertuetta suosittelen loppuvuoteen selvästi parhaana vaihtoehtona kehityksesi kannalta.
    Hyviä raportteja odotellen.

    VastaaPoista