lauantai 16. lokakuuta 2010

Tilanne marras-joulukuun kilpailujen osalta on kehittynyt nyt sellaiseksi, että haastan nyt kaikki blogini lukijat suunnittelemaan minulle parhaan mahdollisen kalenterin. Pelaan täälä Japanissa vielä ensi viikon, jonka jälkeen tulen kotiin viikoksi. Haluaisin pelata seuraavan kisani 1. marraskuuta alkavalla viikolla ja haluaisin pelata neljä tai viisi kisaa peräkkäin. Tässä on kuva syksyn kisakalenterista; vedin oranssilla yli massakisat, jotka eivät kuulu vaihtoehtoihini, punaisella kisat joihin sponsorini (lue: äiti) ei minua päästä ja mustalla kisat joihin en mahdu mukaan. Klikkaa kuvaa niin se näkyy suurempana.



Toivon mahdollisimman suurta osanottoa, jotta päätökseni tulisi helpommaksi!

16 kommenttia:

  1. Uskomattoman hieno blogi. Tämäkin vielä!

    Ehdotan seuraavaa:

    Kreikan futuuri
    Saksan challenger
    Tsekin futuuri
    Tsekin futuuri (tai WC:llä IPP Open/karsinnat)

    Perusteluna mahdollisimman paljon otteluita ja varmoja pisteitä.
    Joka tapauksessa toivotan menestystä.

    VastaaPoista
  2. Hei Harri,

    Minun mielipiteeni on (vastoin aikaisempaa mielipidettani), etta Sinun kannattaisi lahtea karsimaan Eckentalin haastajakisaan (Henkkakin taitaa olla siella). Sitten marraskuun toisen ja kolmannen viikon valinnat ovat mielestani selvat: Aachen ja Tsekki. Marraskuun viimeisen viikon jatkat Tsekissa, ellei suomalaisjarjestajat anna Sinulle villia korttia Helsingin turnaukseen. Ja sen jalkeen lepo ... turha lahtea maailman aariin joulun alla.

    VastaaPoista
  3. Terve Harri!

    Nyt vaan rohkeasti yrittämään challengereihin loppukaudeksi, niin näkee mihin rahkeet riittää tällä hetkellä. Ja paljon hallitennistä ohjelmaan, jotta mies on iskussa kotiyleisön edessä Talissa.

    Eckental (Henkan ja Timon kanssa Saksaan)
    Loughborough (Britti challengerit perinteisesti vähän heikompi tasoisia)
    Bratislava (isoa kalaa hakemaan)
    Helsinki (toivottavasti villillä kortilla pääsarjassa sekä kaksarissa että nelurissa)

    Tässä tälläinen ehdotus. Tsemiä kisoihin minkä tahansa ohjelman valitset ja kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista!

    VastaaPoista
  4. Aika paha. Ehkä kuitenkin:

    Eckental
    Loughborough/Aachen
    Salzburg/Bratislava
    Helsinki

    Sulla on mun mielestä ollut ns. pitkän matkan kisareissuja aika paljon tälle vuodelle. Siksi ei Ausseja. Samasta syystä ei Jenkkejä, varsinkin kun ne on yhtä kovia Euroopan challengerien kanssa (Ilja on varmaan eri mieltä, kun yksi kisa olisi sen naapurissa.)

    Toinen hyvä vaihtoehto voisi olla:
    Thaimaa 4
    Thaimaa 5
    Helsinki

    Tuomas N.

    VastaaPoista
  5. Terve Harri,

    suosittelen Charlottesvilleä ja Jenkki-kiertuetta!! Tulen sparraamaan ja kannustamaan paikan päälle!

    - IO

    VastaaPoista
  6. Moi Harri,

    Kiitokset loistavasta blogistasi. On mukava lukea kaudestasi ja etenemisestäsi 100 joukkoon.

    Tässä oma listani,

    Eckental
    Loughborough/Aachen
    Salzburg/Bratislava
    Helsinki

    Tseppiä loppukauteen!

    VastaaPoista
  7. Suosittelisin ohjelmaksi:
    Eckental
    Aachen
    Salzburg
    Helsinki
    lepo
    Dominican Republic
    Cuba

    VastaaPoista
  8. Moro kaima!

    Päätöstä helpottamaan keräsin tämän kauden USAn challengereiden karsinnan sijoitettujen rankingit. Kaikki kisat ovat $50K ellei toisin mainita. Lista on aikajärjestyksessä, eli tuo sinulle tuttu Honolulu on ihan kauden alusta.

    Honolulu: ATP 264 - ATP 339
    Dallas: 281-424
    Baton Rouge: 350-496
    Tallahassee: 67-132 (?!)
    Savannah: 327-577
    Longboat Key: 110-207
    Carson: 351-492
    Ojai: 335-467
    Winnetka: 288-396
    Aptos ($75K): 310-417 (myöhäisilmoittautunut K. Beck: 89)
    Lexington: 315-443
    Vancouver ($100K): 246-576
    Binghamton: 244-418
    Tulsa: 477-1183
    Sacramento: 380-570
    Tiburon: 265-392

    Tuossa viime viikkoina Tulsassa olisit päässyt suoraan pääsarjaan, Sacramentossa olisit ollut karsinnan ykkösijoitettu ja Tiburonissa olisi pitänyt voittaa Jamie Baker.

    Viime vuoden marraskuun USAn kisojen pääsarjacutit oli 406, 346 ja 274. Eli jos lähdet USAn kiertueelle, niin ei olisi ennenkuulumatonta jos pääsisit suoraan pääsarjaan jossain kisassa ja karsinnoissakin pitäis pääasiassa lyödä vaan itseä "heikompia". Melkoisella varmuudella sijoitetun paikka on taattu karsinnoissa joka tapauksessa.

    Motivaationa tuollaiselle kiertueelle olis hyvien matsien hakeminen ja se olis toki bonusta jos sieltä isoja ATP-pisteitä tulis. Futures-miesten kaataminen korkealla prosentilla sinulla jo sujuu, joten ehkä loppukaudesta olis hyvä ottaa kovempaa matsia?

    Tulipas pitkä viesti, mutta voit toki jättää vaikka tuon listan julkaisematta jos haluat. Menestystä!

    VastaaPoista
  9. Jaahas, loistavan blogin päälle vielä interaktiivisuutta. Hienoa!

    Eckental
    Thaimaa 4
    Thaimaa 5
    Tali

    Thaimaan kisojen ideana napsia vielä loppusyksylle future-pisteitä, niin voi paineetta sitten pelata isompaa kisaa keväällä.

    VastaaPoista
  10. Mikäli WC järjestyy Helsinkiin, niin siinä tapauksessa:

    1. Saksa CH
    2. GBR CH
    3. CZE FU
    4. FIN CH

    VastaaPoista
  11. Morjens,

    Koska painotuksistasi eri tekijöiden - tärkeää saada paljon pelejä, tärkeää ettei matkustella maailman ääriin ja erityisesti onko Helsinki must - ole tietoa niin täytyy laittaa vaihtoehtoja.

    Jos pelejä pitää saada eikä matkustelu haittaa ja (voi kamalaa) ettei Helsinki ole pakollinen niin sitten vaan Oceanian kiertueelle. Puoltavat seikat: viisi turnausta, tod. näk. paljon pelejä ja mukavat säät.

    Jenkkichallengereissä taso on joskus "maltillisempi" kuin Euroopassa, mutta niihin ei helposti muita turnauksia kuin Helsinki yhdistä.

    Konservatiivisin ja "järkevin" kalenteri on pysyä Euroopassa. Itse vetäisin sopivimmat challengerit, en futureita ja Helsingissä sitten täydessä iskussa. Karsintojen "avulla" pelejä riittäisi näissäkin ja suomeakin varmaan pääsisi puhumaan.

    yst. antti

    VastaaPoista
  12. Mielestäni pistesarakkeessasi on vielä tilausta useammalle kaksinumeroiselle luvulle. Ja helpoiten niitä saa futurestasolta. Challengereista taas on helposti tarjolla karsinta/avauskierroksen tappioita, eli nollasaldoa. Jos katsotaan alkuvuoden challengerkisoja niin ensimmäisiin 15:een ei-massakilpailuun (karkeasti tammi-maaliskuu) on melko hankala päästä. Yksi piste lisää tänä vuonna keräämiisi ja (tämän vuoden rajoilla ja tämänhetkisellä rankingilla) pääset niistä neljään. Viidenteen vaadittaisiin jo 56p vuodenvaihteeseen mennessä. Seuraavista 15:stä kisasta (karkeasti huhti-toukokuu) taas 11:een pääsisit 40 lisäpisteellä, ja näitä voisi kerätä vielä tammi- ja helmikuunkin. Tältä pohjalta sanoisin että challengereihin kannattaisi siirtyä vasta huhtikuusta lähtien. Tähän asti selkänojaa pisteisiin pääasiassa futureskisoista, näitä olisi hyvä pelata 6-8 kisaa ennen maaliskuun alkua. Tältä pohjalta, jos - ja kun - kyvyt antavat myöden, olisi sitten hyvä siirtyä kerralla challenger-tasolle. Pari epäonnistumista ei pudottaisi enää takaisin karsintakurimukseen vaan saisit rauhassa vakiinnuttaa tasosi kiertueelle. Eli yhteenvetona tästä sanoisin että loppuvuoden aikana ei kannata pelata pelkkiä challengerkisoja. Ei ainakaan Yhdysvalloissa jossa ainakin viime vuonna löysähköistä cuteista huolimatta sijoitettujen pelaajien taso on ollut kova.

    Nähdäkseni vaihtoehtoja on kaksi:

    GRE
    GER (tai GBR/ITA, jos vain jompaan kumpaan rangin riittää suoraan sisään)
    CZE (ainakin viime vuonna nämä kisat pisteisiin nähden heikohkotasoisia)
    CZE (tai FIN jos WC tarjolla ja haluaa kotimaassa pelata)

    Tai sitten yksiselitteisesti Oseaniaan:

    AUS
    AUS
    NZL
    AUS
    AUS


    Mikäli aiot pelata AusOpenin karsinnoissa, kannattanee valita jälkimmäinen jotta ehdit saada futureskisoja kasaan. Mikäli et, eli alkuvuodesta ehtii pelata hallikisoja Euroopassa, ensimmäinen lienee parempi.



    Kisailetpa sitten myöhemmin missä tahansa, niin tsemppiä tulevaan Japanin kisaan! Ja suuret kiitokset tästä hienosta blogista. Kiinnostavasta aiheesta kun kirjoitetaan älykästä ja sujuvaa tekstiä niin sitä on ilo lukea.

    VastaaPoista
  13. Australia 10
    Australia 11
    New Zealand 1
    Helsinki CH
    Dominican 2
    Dominican 3

    VastaaPoista
  14. Olen samoilla linjoilla mystisen -IO - nimimerkin kanssa. Nokka kohti Charlottesvillea ja jenkkikiertuetta. Tullaan vanhan liiton Sonera Team-porukalla kannustamaan :)

    Tsemia peleihin, mahtavasti nayttaa kulkevan!!!

    VastaaPoista
  15. Tämä tulee myöhässä, mutta toivottavasti saan sekoittaa soppaa minäkin.
    Minusta ehdottomasti Euroopan haastajakisojen karsinnat ennen joulua. Sulla on hyvä neluriranki, joten yrität puhua hyvän parin sinne ja päästä pääsarjaan. Niissähän on monessa nyt majoituksetkin kunnossa. Jos kaksinpelistä menee karsinnat läpi, niin mukavaa ekstraa.
    Minusta sinun vuosi on ollut sen verran hyvä, että loppuvuoden karsintoihin voi lähteä ilman isoja suorituspaineita. Näytät vain osaamisen ja katsot mihin riittää. Jos tulee takkiin, niin jatkat viikon reenien merkeissä. Sullahan on Saksassa kontakteja liigahommien vuoksi.
    Euroopassa on loppuvuodesta aika vähän haastajakisoja, joten odotettavissa on paperilla kova taso. Toisaalta...rankit on vain pelkkiä lukuja ja päivän kunto ratkaisee. Fakta on, että suuri osa pelaajista on loppuvuodesta liian pelaamisen ja pitkän uran vuoksi aika poikki ja raajarikkoja, joten silloin on hyvä iskun paikka.
    Sinulla on sen verran pitkiä reissuja ollut tänä vuonna, että en enää lähtisi esimerkiksi Thaimaahan, vaikka varmaan mielessäsi tuokin vaihtoehto on ollut.
    Säästä rahat ja istumalihakset alkuvuoteen, jolloin Euroopan futuret ovat käytännössä haastajakisojen tasoa, ainakin melkein. Silloin kannattaa miettiä jotain kaukomatkakiertuetta:-)

    VastaaPoista
  16. Moi,

    Tämä bloki on rautaa.
    Minusta voisi olla aika kokeilla Challegereissa.
    Eckental
    Italia (siellä on kaunista ja hyvä safka ja palvelu)
    sitten Tsekin futuuri, jotta saat peleä ennen Helsingin Challengeriä,jonne vaadin/toivon sinulle WC:ä.

    Jukka

    VastaaPoista